Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Že zkušenosti s jedním dítětem a nákupem bych si koupila octavku combi. Minimálně. Pokud nebudeš mít nějaký pidi kočárek typu golfky, tak už u fabie do kufru nic nedas.
@sunshinegirl no zrovna škodovka má ty díly předražený dost
Jestli máte na auto málo peněz tak doporučuji koukat po fordu mondeo combi
Nebo se koukni na Hyundai, ty jsou taky levny.
Jinak co se tyce nahradnich dilu, tak nebud naivni. Skodovka je WV, takze urcite nemaji levnejsi dily oproti jinym beznym znackam (opel, ford, ruzny frantici, korejci,…).
@sunshinegirl Poslední levné škodovácké díly jsou na Felicii, pak ani náhodou…
Nenech se mýlit, ceny náhradních dílů i servisu na Škodovky jsou často dražší než na jiná auta. Známý v servisu pro to měl dvě docela logická vysvětlení:
Měli jsme jeden čas současně krátkou Škodu Felicii a Astru kombi, obě starší v podobné pořizovací ceně, Felicie trochu novější. Nehledě na nesrovnatelně větší pohodlí v Astře byl její servis opravdu levnější. V rozmezí dvou let jsme u obou měnili čelní okna - (prasklina od kamínku, respektive přehlédnutá závora) - rozdíl byl 2. tis ve prospěch Astry (a kdybychom nepožadovali zatmavené, tak 2.5tis.), v obou případech nové. Zadní dveře na Felicii (rezaví dole) nešlo starší sehnat, všechny byly bourané nebo schnilé, za nové chtěli tehdy asi 10tis.(+ lak apod) - na Astru by na vrakovišti byly za 2 tis.
Pro rodinu a psa určitě něco většího, hodně rozšířeného, kombi nebo MPV (Ford Focus, Cmax, Opel Astra, Meriva nebo Zafira, Renault Scénic apod.
@sunshinegirl píše:
Ahoj holky. Budeme kupovat auto a psa. Plánujeme taky dítě, možná dvě, tři, jak to půjde…finančně, zdravotně. Takže samozřejmě auto řešíme z perspektivy budoucnosti. Tj. chci se zeptat: Vleze se Vám do klasické krátké fabie do kufru kočárek čtyřkolka s hlubokou korbou?
záleží i na kočáru, ale fabie jako taková je mrňavá, pokud nemáš kombi. Mmchdm, my kvůli kočáru a dětem (3 ks) kupovali Seata Alhambru a můžu Tě ujistit, že tim odstěhuješ kočár (nesložený) plus komplet rodinu na dovolenou. A ještě by se tam vešlo věcí
![]()
@martina.se my jeli v sharanovi v 7 na dovolenou, takže 4 dospělí a tři sedačky, narvaný auto a rakev ![]()
@iiiv píše:
@martina.se my jeli v sharanovi v 7 na dovolenou, takže 4 dospělí a tři sedačky, narvaný auto a rakev
a všechno se vešlo, viď
my už kočár ani neskládáme, frknem ho dozadu v celku, pod něj batohy, vedle batohy, cestovní postýlka, jídlo a nazdar, fičíme ![]()
@sunshinegirl píše:
To jo, ale ceny náhradních dílů, když se pak něco podělá (a to se u ojetého dá předpokládat) jsou u zahraničních vozů někde zcela jinde. A my prostě nemáme na to, dávat třikrát do roka 20 tisíc za opravu. Takže ok, může to být jiné auto jak škodovka, ale musí to být prostě běžný typ a nepředražené autodíly.
to o levných dílech platilo naposledy u felicie. Od té doby je to úplně jedno.
Ani bych si nemyslela, že jsou levnější díly, ale je fakt, že jsou automechanici, kterým se do těch východních aut moc nechce. Ty škodovky mají motory celkem jednoduchý. Nebo spíš některý auta zbytečně moc složitý.
@sunshinegirl my do 10 let stare octavie dame 10000-20000 a na dilech je to extra drahe. Kolikrat dil na volvo je levnejsi. Nejvice predrazene nahradni dily ma nhyaunday. Nejmene poruchove auta z vlastni zkusenosti je toyota
Jinak fabie ne v kombiku je mala. Kocarek do kufru narves, ale nic vic
Přidám svou zkušenost. Momentálně mám krátkou fabii první generace, vybrali jsme si kočárek od Dorjanu Prestige Basic, pročítala jsem recenze, psala na diskuze, kde mi několik mamin napsalo, že podvozek dali krásně do kufru. Kočárek jsme koupili, přivezli domů a abych dala podvozek do kufru tak musím sundat tu horní desku a korba mi půjde na sedačku. Ale fabie, je jen druhé rodinné auto, kdyby byl manžel svým sharenem v práci a já potřebovala třeba k lékaři, jinak na příští rok, kvůli pohodlí plánujeme výměnu fabie za něco většího.