Auto najelo na obrubník

333
10.2.15 22:20

Auto najelo na obrubník

Ahoj holky,

chtěla jsem se prosím zeptat, jestli nemá někdo nějakou zkušenost. Dneska jsme omylem ve tmě najeli na obrubník od chodníku v rychlosti cca 60 km/hod. Napůl tak zkraje (z boku), napůl přímo na něj. Rana jako blázen. Pneu se nám poté zdála mírně vyfouklá (nevíme ale, jestli nebyla už předtím). U pumpy cca po 60 km (dříve nebyla) jsme naměřili tlak asi 0,6 barů (dofoukli jsme). Pod autem se nám nezdá, že by něco bylo zohlého, ani při jízdě se nic neděje. Teď jsem byla v garáži a pneu zatím vypadá v pohodě a nevyfouklé. Co myslíte? Když zítra ráno najdu v garáži pneu v pohodě mám volat do servisu? Nechci z toho zase dělat kovbojku a vypadat pak jako blázen a zbytečně vyhodit několik stovek, aby mi řekli, že jsem paranoidní. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30308
10.2.15 22:26

Stát se mohlo a nemuselo. Za mě pokud by ráno bylo kolo v pohodě (pro jistotu bych přeměřila, ne jen pohledem) a auto by se chovala pořád normálně (žádné plavání, klepání, vibrace do volantu atd. ) Tak bych to neřešila. Pokud by se mi cokoliv nezdálo zajela bych do servisu. Mám výhodu dvorního automechanika, že mě zná a ví, že chci mít auto v naprostém pořádku a jezdím tam i s kravinama, ale šetřím si tím peníze, že neničím zbytečně dražší díly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.2.15 22:26

Já mám zkušenost, kdy jsem najela bokem kola na obrubník, rana byla a pneumatika byla protrhlá :zed: Radši ráno zkontroluj, ale pokud zůstane stejný tlak jak dneska, tak bych se nebála ;) V opačném případě máte možná někde trhlinku. Však počkej do zítřka a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
10.2.15 22:33

Děkuji moc, ráno zkontroluji, projedu se a uvidíme. No vyděsilo nás to dost :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.2.15 22:40

Když se ti něco takového stane, tak ráno zkontroluješ, jestli není pneu vyfouklé a nebo ušlé. A potom, jak pojedeš někam, tak když zrovna nic nepojede do protivky, tak pustíš na moment volant a zjistíš, jestli auto jede rovně a nebo táhne do prava a nebo naopak do leva, jestli ano, tak je potřeba zajet do servisu a nechat si udělat zbíhavost kol. Je to otázka chvilky v servisu. Už se mi to jednou také stalo. A někdy to i cuká a nebo vybruje volant. Záleží na tom, jak to byla velká rana do toho kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
10.2.15 22:41

Mě se tohle taky povedlo, pneumatika teda vyfoukla nebyla, ale měla oděrky. Tak jsem raději zajela do servisu a tam zjistili hodně zbrouseny disk, takže jsem ho musela vyměnit :cert:. Jinak pneumatika byla i přes oděrky v pohodě použitelná. Tak na ten disk raději taky mrkněte mě to tenkrát ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
10.2.15 22:43

Dobře, zkusím, děkuji. Asi blbý dotaz. Kde je ten disk? :D Jsem tu teď pár dní sama, tak abych věděla. To asi není to ozdobné kolečko připnuté navrchu, aby to vypadalo pěkně, že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.2.15 22:45

@Irmuška
bohužel je to, to ozdobné kolečko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
10.2.15 22:45

To je to pod tím kolečkem, jsou v tom šrouby. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
10.2.15 22:46

@kotýsek jestli to ozdobné kolečko není poklice. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
10.2.15 22:47

No já bych teda do servisu jela. Nemusí to jít poznat pohledem, ale může být náprava v háji, nebo to mohl odnést nějaký čep, který po čase prdne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.2.15 22:48

Ještě mě napadlo, jestli nemyslíš poklici
prostě mrkneš nato kolo, jestli z pohledové části ten vnitřek kola, disk není zničený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.2.15 22:49

Pokud vypadá v pohodě, tak s easi nic nestalo :think: ale jen závidím, já to 2 krát narvala do obrubníku při mnohem menší rychlosti, okolo 20, a guma pokaždý totálně prorvaná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
10.2.15 22:51

Tím ozdobným jsem myslela poklici :D. Pod poklicí to druhé kovové kolečko je také v pohodě. Přítel to všechno zkoumal docela dlouho no. Byl z toho přešlý úplně. Čepy máme úplně nové, takže by mě asi kleplo opět měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.2.15 22:51
@Aspera píše:
@kotýsek jestli to ozdobné kolečko není poklice. :-)
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová