Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Irmuška já jsem vzala v 50 km a praskla mi pružina, přišlo se na to až při prezouvani. zdálo se mi, že auto je k inkriminovany straně níž sesuty, ale ex byl debi. l a smál se že blbě vidim
Právě že všechno vypadá ok, na to tu rychlost a „ránu“. Karosérka také, ale to je asi tím, že máme vysoký podvozek.
Já si takhle udělala díru do kola. najela jsem na špičatý kus obrubníku a rozřízla pneumatiku. ta se naštěstí zatáhla a neuchází.
a jednou jsem najela do hroudy sněhu a natrhla ventilek, to mi kolo pomalu ucházelo. zjistila jsem to až ráno, kdy bylo lehce ušlý.
Taky bych to radši ráno důkladně zkontrolovala, ale pokud by to bylo ok, dál bych asi neřešila.
Já mám s najetím na obrubník různý zkušenosti, jednou jsem ho přejela v rychlosti tak 30km/h, myslela jsem, že musí být po pneumatice, rána byla velká, a nic jí nebylo. Pak jsem na něj ale najela při parkování, ještě k tomu couvání, takže pomaloučku, žádná rána, nic, tak jsem to neřešila, a když jsem po asi dvou hodinách odjížděla, už jsem jela na prázdným kole…
Tak já bych do servisu jela. Jestli to byl boční naráz, tak může být hnutá geometrie a klidně uvolněné kolo. To se stalo mně. Volný šroub, nikdo neví proč, bez nárazu… a už to bylo na upadnutí, nejspíš bych se vybourala.
Tak já osobně bych nechala auto zvednout a omrknout. Mělo by to stát pár korun.
Muze a nemusi byt poškozeno spoustu věci. Geometrie, ohnuty tlumic, disk kola a poskozena pneumatika muze za cas mit bouly a prasknout… 60 je celkem vysoka rychlost. Ten servis pro jistotu bych ja osobne dala. Ale jak rikam muze neco byt a nemusi.
@Catus píše:
Tak já bych do servisu jela. Jestli to byl boční naráz, tak může být hnutá geometrie a klidně uvolněné kolo. To se stalo mně. Volný šroub, nikdo neví proč, bez nárazu… a už to bylo na upadnutí, nejspíš bych se vybourala.
Tak já osobně bych nechala auto zvednout a omrknout. Mělo by to stát pár korun.
Konečně názor
Pravděpodobně se nic nestalo, jestli bude guma prázdná, tak to bude vidět, čili to je viditelný problém, vyměnit kolo. Nápravu bych hnutou asi neviděla, to by musela letět a navíc by to bylo opravdu vidět (auto by bylo trochu šejdrem). Ale ta geometrie, ta sice hned vidět není, to je pravda, ale až na jaře bude sjetá guma na 1/2, tak už je pozdě. Jo a disk, to je to celé, na čem „sedí“ guma, to plechové nebo chcete-li hliníkové, prostě to kolo
Takže asi bych jela servis, udělat geo a přitom se mrknout na spodek ![]()
@ivonnet píše:
Mě se tohle taky povedlo, pneumatika teda vyfoukla nebyla, ale měla oděrky. Tak jsem raději zajela do servisu a tam zjistili hodně zbrouseny disk, takže jsem ho musela vyměnit. Jinak pneumatika byla i přes oděrky v pohodě použitelná. Tak na ten disk raději taky mrkněte mě to tenkrát ani nenapadlo.
čemu vadí „hodně zbroušený disk?“
Na kole nic byt vidět nemusi a za cas vyleze boule. A šedesát je uz slusna rychlost… ale záleží proste kam to slo. A naprava treba rameno byt samozřejme poškozeny muže.
@harpyje píše: čemu vadí „hodně zbroušený disk?“
Záleží, co je chápáno zbroušený, Pokud je obroušená plocha, třeba na hlíníkáči, tak to vadí spíš esteticky, pokud je nakopnutej ráfek, tak to je malér, bude přinejmenším utíkat kolo, na fatální následky raději nemyslet, lidově: kolo půjde šejdrem auto nepojede rovně a může dojít k něčemu škaredému.. poškozený (ne odřený) disk vyhodit!
Děkuji za názory. Ráno vše bylo ok, tak jsem to pro jistotu nechala projet (takže už je najeto cca 180 km od nehody a zatím v pořádku) a večer přijde známý, co dělá s autama, tak se mi na to ještě mrkne
.