autosedačka 0-18kg s iso fixem

11966
16.10.09 21:51

autosedačka 0-18kg s iso fixem

Ahoj všichni,

chtěla jsem se zeptat, zda se dělají ještě nějaké jiné autosedačky 0-18kg s iso fixem krom těch BeSafe???

Popřípadě poraďte prosím sedačku tak do cca 7000kč.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1591
17.10.09 07:53

My jsme cca před měsícem koupili autosedačku Teutonia Tario s easybází, tj. pro isofix.
Vypadá dobře, odzkoušená zatím není - TP mám až za týden :lol: , prošla dokonce i tím německým atestem - Stiftung Warentest (to je ten, co nedávno testoval kočárky a ze 14 vyšly jen 3 uspokojivě).
Kupovali jsme ji i s kočárem pohromadě, takže si cenu radši nepamatuju :roll: , ale dohromady s tou bází to myslím do těch 7 tis. vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.10.09 09:37

sedačka 0-18 s isofixem se u nás dá pořídit pouze Besafe IZI Combi isofix nebo IZI KId, žádná jiná( to co píše Dulcinea je 0-13)
a pak se v německu prodává ještě 0-18 Graco Duologic, do čech se ale nedováží, a cena v německu je 499Eur, a má jen 3 hvězdičky z bezpečnosti- Besafe má 4 , takže je bezpečnější a levnější
ty 0-18 jsou tak speciální kategorie, zvlášť s isofixem, že se moc nedělají, proto je i ta cena vysoká, a pod 7t se určitě nesežene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
17.10.09 12:19

Dulcinea-ty máš tu O-13kg…

Steev, děkuji za radu… a jakou by si mi jinou doporučil??? Jaký máš názor na tu od concordu? A jsou tyto sedačky opravdu vhodné pro cca 3.měsíční dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.10.09 10:08

Adus, ale Concord nedělá isofixovou 0-18, dělá standartní poutanou pásem model Ultimax a je protisměrná pouze do 13kg, od 9do 18 je posměrná - a z bezpečnosti jen 2 hvězdičky.
ty sedačky 0-18 jsou vhodné pro 3 měsíční dítě, většinou mají i změnšovací vložku pro mimino, i když z praktického hlediska je pro 3 měsíční dítě vhodnější klasické vajíčko, ve kterém si ho odneseš z auta domů.
Mezi 0-18 jsou nejlepší ty od Besafe, protože jsou protisměrné až do 18kg, a tak může zůstat dítě v protisměru co nejdéle- to je pro malé dítě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
18.10.09 21:33

Steev, já vím, že concord je pouze na pásy…

Právě se v tom nevyznám, tak si nechám poradit…

Vajíčko máme, máme od PP, ale náš malej je jaksi přerostlej a pásy jsou prostě krátké…

Dnes jsem ho tam zapínala pouze v mikině a už i v ní to má tip ťop… proto se radši poohlížím po jiné sedajdě, i když teda nerada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.10.09 09:27

první dotaz byl na sedačku 0-18 s isofixem, proto jsem psal, o tom, že Concord je jen na pásy,
jinak nejlepší s isofixem je Besafe IZTI Combi Isofix(IZI Kid)( vlastně i jediná na českém trhu)
bez isofixu je nejlepší od Besafe IZI Combi- ale cena je skoro jak za isofixovou a za slušnější cenu je Britax First class - ale už je to z těch 0-18, které nejsou protisměrné aý do 18 kg jako Besafe, ale pouze do 13kg, pak se otáčejí do posměru

prosímtě, neříkej, že se ti nevejde do vajíčka, vždyť podel metříku nemá ani 3 měsíce????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
19.10.09 10:33

Díky:)))

No, vím, že je bezpečné vozit dítko co nejdéle proti směru, ale teda já si nedokážu představit, jak vezu 3leté dítko proti směru jízdy… už jen z praktického důvodu-většinou jezdím sama… a hlavně i dítko vyžaduje, aby vidělo na cestu… a mě by se teda dělalo zle, jezdit furt pozadu :lol: ale toť můj názor…

Do vajíčka se ještě vejdem, ale jak říkám, máme problém s pásy, nemůžu si pomoct, ale jsou prostě krátké. Ano, ještě nám nejsou ani tři měsíce, ale taky už máme 67cm… :roll: a když si vezmu, že tady plno dětí má 70cm tak v půl roce… :wink: :D

Taky neříkám, že hned zítra jí budu kupovat, spíš se tak poohlížím a zjišťuju info dopředu, protože nás tato kategorie prostě určitě nemine…

Ta od britaxu je tedy z těch pásových nejbezpečnější???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.10.09 11:38

z těch pásových je nejbezpečnější ta Besafe IZIn Combi- ale je to cca 8t.
má 4 hvězdičky, dále je pak ta Britax- ta je za polovic, a má 3 hvězdičky, takže pokud je ta Besafe pro někoho hodně drahá, tak je ta Briatx dobrá volba.
jinak ve skandinávii jezdí děti povinně do 2,5 let v protisměru- a všechny a nevadí jim to,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí