Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nekoupila bych, kdyz uz tak autosedacku 0-18 a potom 9-36 kg… ![]()
Za sebe bych se bez vajicka neobesla, kamkoli jsem sla, mohla jsem v nem malou mit a ty vetsi sedacky nejdou jen tak prenaset!
Nehlede na to, ze to asi nebude zrovna nejbezpecnejsi!
Ahojky, souhlasím s holkama…do takových autosedaček bych nešla. ¨My máme vajíčko MaxiCosi a teď v září ho budu prodávat a kupovat 9-18kg Romer. A já osobně bych radši bych koupila použité vajíčko Maxi-cosi než méně bezpečnou sedačku s větším váhovým rozptylem. A hlavně když koupíš autosedačku použitou po 1 dítěti, tak ta je vždycky ještě v záruce a pak ji prodáš a stejně z toho ještě něco máš…takže to ve finále zas takový náklad není…ale toť můj názor ![]()
Takovou autosedačku bych si nikdy nekoupila.
Všeobecně nemám velkou důvěru k věcem 2v1, 3v1, 4v1…
Pro malé mimi vajíčko, pak větší.
Ahoj;-)
Nečetla jsem úplně všechno.. Ale osobně bych ti doporučila opravdu začít tím vajíčkem 0-13kg. Je to pro maličký miminko asi to nejlepší a to přenášení ze začátku oceníš. Jak miminko přibývá, tak už je to pak horší
Já už ho nechávám v autě
Ale pak bych maličko nesouhlasila s holkama, který tvrdí, že sedačky většího rozsahu jsou vždy horší… V kategorii 9 - 36, (což bych ti doporučila po tom vajíčku) jsou sedačky, který byly testovaný v crashtestech jak v kategorii 9-18, tak v kategorii 18-36 a dopadly velmi dobře v obou kategoriích. Tvrzení, že sedačky pro více věkových kategorií jsou méně bezpečné, není zcela pravda, ale je to oblíbené heslo prodejců. Těm samozřejmě jde o to, vydělat co nejvíce. My jsme pořídili sedačku 9-36 za necelých 6000 a pokud bych měla kupovat srovnatelně kvalitní sedačku pro každou kategorii zvlášť, zaplatím tak 10000… Chce to trochu selskýho rozumu a nehltat všechno, co prodejci říkají. Krom toho, osobně prodejce nepovažuju za odborníky… Odborníci jsou pro mě třeba inženýři, kteří sedačky navrhují, nebo testují. Určitě bych osobně nešla do sedačky kategorie 0-36, a kategorie 9-36 za 2000… Samozřejmě bych taky zvážila, jak často a kam jezdíte… Samozřejmě, nabourat do vás můžou i na krátký cestě, i za domem… Ale pokud někdo jezdí především po silnicích 3.třídy a horší, tak riziko je menší a náraz hrozí pravděpodobně v nižších rychlostech než třeba na dálnici… Ale to můj osobní názor a nikomu ho nevncuji
A neboj se, když nekoupíš maxi-cosi, romer, kiddy atd… nejsi krkavčí matka
Přeju, ať dobře vyberete
a ať vám sedačka slouží jen k „převážení“ miminka, tzn. žádné nehody ![]()
v kategorii 0-18 jsou asi nejlepší BeSafe a taky si je zaplatíš, v kat. 9-36 jsou bezpečné pultíkové cybex a Kiddy.
0-18 - určitě né chicco už jednou tuhle kateg. dělali Zenith asi před 3 lety a propadla v testech
V zadnem pripade bych taky takovou nekupovala. Cim mensi kg rozptil tim lepsi.
Ale nevim pro ne, ygreen. Chicco.My mame od chicca Auto-Fix PLUS (0-18kg) a jsme s ni spokojeni.
@steeve píše:
sedačky takového rozsahu 0-36 jsou absolutní nesmysl, neochrání dítě v bezpečnosti, ani pro něj nemůže dostatečně pohodlné, už jen z princiu, také nedáte novorozenci a 12letému dítěti jedny boty na celou dobu. Druhá věc je, že sedačky mají určitou životnost, což je 5max. 6 let, takže jedna sedačka na 0-12 let nestačí.
proto je ideální jít cestou 3 sedaček: 0-13 kg vajíčko, pro novorozence, dítě je v protisměru, v lehu, dá se i s dítětem přenášet
9-18 již po směru, ale polohovací pro spánek dítěte, dítě je pak drženo pětibodovými pásy
15-36 kg- rostoucí vysoká sedačka až do konce, kde je dítě poutáno tříbodovým pásem z auta
jsou to sice 3 sedačky, ale dají se i kvalitní a bezpečné pořídit za slušnou cenu, u vajíček které jsou opravu na chvilku, pak třeba i použitou od známých
dobrý den, chci se zeptat, jakou váhovou kategorii pořídit? syn má asi 14 kg, 56 cm, radil jste mi Roemer Safefix plus, protože jsem chtěla isofix i pásy a protože jsem uvazovala ještě o Maxi Cosi (a to jste psal, ze isofix i pásy nemá). A Roemer safefix plus je váhová kategorie 9 - 18 kg. Přemýšlím, jestli by nebyla vhodnější sedačka v jiné váhové kategorii? Těch 18 kg může mít moje dítě za chvíli. děkuji za názor a příspěvek.
@tasa 14kg a 56cm
kolik mu je?
Jinak si to musis zvazit sama, jo muze to mit za chvili a taky nemusi, ja mam priklad v prvnim ditku, ze moje deti rostou rychle, tudiz jsem volila 9-36 ![]()
@quinny píše:
@tasa 14kg a 56cmkolik mu je?
Jinak si to musis zvazit sama, jo muze to mit za chvili a taky nemusi, ja mam priklad v prvnim ditku, ze moje deti rostou rychle, tudiz jsem volila 9-36
jasně, že to byl překlep, 96 délka
@tasa píše:
dobrý den, chci se zeptat, jakou váhovou kategorii pořídit? syn má asi 14 kg, 56 cm, radil jste mi Roemer Safefix plus, protože jsem chtěla isofix i pásy a protože jsem uvazovala ještě o Maxi Cosi (a to jste psal, ze isofix i pásy nemá). A Roemer safefix plus je váhová kategorie 9 - 18 kg. Přemýšlím, jestli by nebyla vhodnější sedačka v jiné váhové kategorii? Těch 18 kg může mít moje dítě za chvíli. děkuji za názor a příspěvek.
OPRAVA: 96 cm délka, asi 14 kg ve 2 letech
@tasa no jestli vahas kvuli cene tak za sebe dvouletakovi uz bych 9-18 nekupovala, zo bude mit tak na rok max na rok a pul. V cem jezdite ted jestli se muzu ptat?
Tqk uz sedacku 15-36kg nektere jsou takove ze maji i 5bodovy pas ale nevim zda je maji ted ty nove vim ze kamarqdka takovou ma Britax
@quinny píše:
@Monika46 15-36 se pouta jen pasy auta. Myslis 9-36
mi přijde, že cím větš váhové rozpětí, tím bude asi horší ne? ony ty univerzálni věci moc nefunguji
@tasa tak nejlépe vydržet ještě ve stávající sedačce- nepíšete jakou tedy máte, do 15 kg a pak jít do kat. 15-36kg