Autosedačka 15-36 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28414
13.5.09 23:10

Steeve, ještě jednou děkuju za pomoc se sedačkou. Máme objednanou tu Römer Kidplus 09 Ellen, zítra by měla přijít. Zkoušeli jsme jí v obchodě, syn si v ní lebedil :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
14.6.09 16:20

Tak vybíráme synovi taky novou autosedačku 15-36, díky za všechny typy a rady, a vybíráme ze zminovaných a nevím, pro kterou se rozhodnout.
Ve hře jsou :
Romer kid
Cybex solution a
concord lift protect.
Která si myslíte že je nejkvalitnější? syn má s oblečením cca 15kg (bez 14,5)
ted má sedačku 9-18, ale má v ní dost málo místa, hlavně na nohy, které má skrčené a opírá se jimi o přední sedadlo..nevím, čím to je, přijde mi sedačka asi dost vysoko (chicco) a možná dlouhý podsedák..máme opel vectra (combi) a myslím, že vzadu málo místa jinak není a sedačku taky nemáme tak daleko od řízení (sedí za řidičem) ..tak se bojím, aby neměl nohy skrčené i v nové sedajdě..
díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
14.6.09 16:52

Katko, taky jsme měli chicco, a měl nohy jako moc dopředu a opíral se o sedačku. Nakonec jsme koupili Römer Kid plus a jsme strašně spokojení. Lebedí si v ní, při usnutí mu nepadá hlava, nohy krásně dolů, sám si v klidu naleze, sleze. To teda dělal i předtím, ale takhle je to pohodlnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
14.6.09 18:02

Janinko - díky moc za radu, taky nad ní přemýšlíme, ale chce to stejně asi vidět a vyzkoušet na živo. Myslíš tedy , že to fakt tou sedačku, že tam mají ty nožičky tak „zlámaný“? Přijde nám, že má vysokou tu základnu a je dost skloněná, tak jestli to je tím.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.6.09 20:43

Katko, u stávající sedačky 9-18 je dvojitá konstrukce, taže je dítě výše a více dopředu, nyní mu to asi vadí při sezení, u sedačky 15-36 bude mít na nohy místa více.
Z výše zmíněných sedaček je na tom co do pohodlí i kvality materiálů nejlépe Römer Kid, má i největší výběr potahů, jinak jsou co do bezpečnosti srovnatelné. Určitě si je někde vyzkoušejte, není nad to, když si v nich dítě sedne a zkusí co mu vyhovuje, a když zkusíte jak bude sedačka sedět v autě.
Pokud máte v autě isofix zkuste zauvažovat nad isofixovou variantou Kidfix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
14.6.09 20:49

Steeve- děkuji za radu, taky už koukám na tu romer, jen jaký je rozdíl mezi kid a kid plus? jen v tom vedení pásu na těle? jiný rozdíl jsem nenašla..
určitě někde sedačku okoukneme a zkusíme, doufám, že v krámě nebudou nevrlí a dovolí sedačku vyzkoušet v autě..bez toho ji totiž už nekoupíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.6.09 22:03

rozdíl mezi Kid a Kid plus je pouze v tom, že Kid má područky pevné a polstrované, kdežto Kid plus je má posuvné a pogumované, jinak jsou si stejné, včetně vedení pásu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.6.09 23:18

Steeve děkuji za odpověď ohledně potahů na Romer Kidfix a na rozměry této sedačky,na které jsem se ptala :wink: . Už jsem celkem byla rozhodnuta pro koupi této autosedačky,protože jezdí v asi 5 let staré Concord Fixmax 9-36kg,která nepůsobí moc bezpečně,nemá boční ochranu hlavy,ochranu pánve,tenkrát to nebyla nejvhodnější volba,ale našla jsem tuto diskusi.Dcera má 13kg,takže jsem si řekla,že do vel.15-36kg již není daleko a tak koupíme tuto,aby „déle vydržela“,ale teď váhám,zda by nebyla lepší z kategorie 9-18kg. Jaký je prosím Váš názor?Chtěli bychom s isofixem,ale koukala jsem,že v této kategorii jsou výrazně dražší než s isofixem v 15-36kg :cry: .Děkuji za odpovědi samozřejmě i ostatní příznivce e-mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.6.09 23:29

Ještě doplnění údajů o dceři,pro kterou sháním novou isofixovou autosedačku: váží kolem 13kg,měří cca 90cm a je jí 3.5 roku,je to prostě drobek :lol: Pro jakou kategorii autosedačky se rozhodnout? Určitě bych chtěla Romer. Buď 9-18 kg anebo 15-36kg ? Máme auto VW Touran.Děkuji moc ! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.6.09 09:36

Lucieno, do sedačky 15-36 je dcerka malá, tam sice splňuje věk( doporučuje se nejméně 2,5 roku) ale hlavně musí mít nejméně 15 kg a na výšku u Römeru nejméně 94 cm( u jiných značek je to až 100cm)
takže buď jít do 9-18- což bude mít na rok ( a u investice isofixové 9-18 se to moc nevyplatí) , a potom do 15-36,
nebo do sedačky 9-36- ale ta nebude s isofixem( třeba Britax Evolva 123)
ale jít rovnou do 15-36 je ještě brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
15.6.09 10:06

Steeve - díky za vysvětlení, takže když půjdeme do Romer tak do té kid plus, ještě zvažujeme tu cybex…
Luciena - taky si myslím, že 13kg je na sedačku 15- málo a bála bych se ji používat, přeci jen ty menší sedačky mi přijdou bytelnější a možná bezpečnější, proč dítko zbytečně brzy dávat do vyšší kategorie, vždyt ona se jednou taky dočká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.6.09 10:33

katko, pokud vyzkoušíte vedle sebe Kida a Cybex určitě se rozhodnete pro Kida, je pohodlnější z lepších materiálů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
15.6.09 11:30

Steeve - díky taky si to myslím, právě některé ty podsedáky mi přijdu dost tvrdé (a to neberu v úvahu jen ty podsedáky z plastu potažené jen látkou za pár korun, to je síla..), protože docela dost jezdíme, tak aby ho nebolela prďka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.6.09 13:53

Děkuji Steeve a katko za vaše odpovědi,tak trochu jsem to tušila,že na tu sedačku od 15kg bude Míša malá. Půjdeme tedy do kat.9-18kg i s tím isofixem,určitě to bude bezpečnější,vzhledem k tomu,že starší dcera měla 18kg až v 7 letech,tak by nám přece jen mohla o něco déle vydržet,než je v „běžné“ populaci obvyklé :D .Je to sice vyšší investice,ale za to bezpečí to určitě stojí :wink: . Pro tu nejmenší 11 měs.,9kg,73cm,máme Maxi cosi priori XP, kterou „podědila“ po té prostřední dceři,která vyrostla z vajíčka, tak potřebujeme ještě jednu autosedačku a jak jsem se dočetla z diskusí,tak značka Romer je nejbezpečnější.Můžete mi Steeve poradit,jakou volit Duo Plus Isofix anebo Safefix Plus Isofix ?Ještě tam jsou dodatky TT,nějak se v tom ztrácím :) Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.6.09 14:06

Lucieno, určitě doporučím některou z Römerů, ale každá z nich má jiné jištění, kromě toho isofixu, takže nejlépe napište mi jaké máte auto- model a r.v. a já projdu konfigurátor, která k Vám pasuje a pak napíšu.
můžete klidně i na mail: autosedacky@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario