Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtěla bych vás poprosit o radu ohledně sedačky pro syna. Zatím jezdíme v Chicco Key 1, ale na jaře bych mu chtěla koupit větší ![]()
Značku nemám zatím žádnou vybranou, ale chtěla bych kvalitní. Některé jsou snad i s polohováním mírně do lehu.
Určitě jí budu chtím vidět osobně v obchodě, ale abych věděla na jaké se dívat, vzhledem k bezpečnosti, atd …
Všem děkuji předem za tipy ![]()
Doporučuji Romer, má nejlepší testy bezpečnosti. Navíc spoustu vychytávek a roste tak s dítětem.
Hodně úspěchů s výběrem ![]()
Ahojky, máme Maxi Cosi Rodi a jsme spokojený. V testech taky vyšla dobře, dá se mírně polohovat a - což není tak podstatné - mají hezké potahy. ![]()
Janinko, nejlepší sedačka 15-36 z hlediska bezpečnosti je Römer Kidfix, ta má isofix, mezi další dobré se řadí Römer Kid, Kid plus, Concord Lift Protect, Maxi-cosi Rodi XR, Cybex Solution X - všechny mají 4 hěvzdičky z testů
ty Römery se dají hodně polohovat:
sed:http://img.mimibazar.cz/…e1054450.jpg /> leh: http://img.mimibazar.cz/…e1054502.jpg
Steeve - ty fotky polohovací sedačky - to je ten Römer s isofixem? Protože jestli jsem to dobře pochopila, jinak v téhle kategorii polohovací sedačky snad ani nejsou, nebo se pletu? Myslela jsem, že vždycky ta zádová část musí kopírovat sedadlo v autě, aby sedačka zůstala bezpečná.
Děkuji za odpovědi, na všechny značky se Steeve postupně na netu mrknu. Ještě jsem se chtěla zeptat na značku Casualplay, jak ta je na tom. Taky má polohování ![]()
Ta Maxi Cosi mě přijde moc otevřená, ale jako potahy má nádherný, to musím uznat ![]()
Steeve, ty značky jak jsi napsal, ty všechny mají polohování do lehu?
Jo a k tomu Isofixu… Co přesně to je? A musí být dva, když máme dvě auta a semtam sedačku přehazujeme? Já mám Peugeot 206 a manžel Ford Mondeo Combi, jde tam Isofix?
Tak ještě já ![]()
Omrkla jsem ty sedačky, líbí se mi všechny, ale synovi nejvíc tahle ![]()
Fifiku, na fotce to je Römer Kidfix s isofixem, , ale dá se polohovat i Römer Kid bez isofixu, ta s tím isofixem jezdí na kolejnici co jsou isofixová ramena a tím se posouvá dopředu a tím se naklápí zádová část
u neisofixovové se posune sedák dopředu a tím se naklopí záda- ještě se vzadu vyklopí opěrka, aby se sedačka nenarovnala. A´t isofixový Römer nebo bez isofixu jdou přibližně stejně, a ty Römery jdou asi nejvíce co vím, tam se totiž dá dát zádová opěra, aniž by vypadla do 180stupňů- tedy do roviny, a pokud má někdo navíc polohovací sedadla v autě tak vytvoří opravdu veliký sklon sedačky.
A s tou bezpečností, výrobce sedaček( v tomto případě Römer) dovoluje polohování sedačky, i sám to ukazuje v návodu jak se polohuje, ale upozorńuje na to, že sedaščka je testovaná v sedací poloze, a v této poloze je také nejbezpečnější, jak se zhorší její bezpečnost při polohování na to nikdy žádné testy nebyly, ale ono to polohování zase není bůhví jaké, je to jen naklopení.
Janinko, už jsem to odpověděl výše, nejvíce jde polohovat asi ten Römer, u té M-C máš pravdu, nemá vůbec chráněny ramena, je moc otevřená, proto je i ten Römer, který má bočnice po celé délce nejlepší z bezpečnosti.
a s tím isofixem, sedačka má isofixová ramena v sobě, a ty v autě musíš mít isofixová oka, aby ti to šlo připnout, P 206 má isofix od roku 2000 a ford mondeo od roku 2004. Jinak isofixová sedačka se dále může použít i v autě kde není isofix, to se pouze ty isofixový ramena zasunou do sedačky a poutá se jako obyčejná.- takže jkkdyž máte jedno auto s isofixem a druhé nemáte můžete koupit isofixovou sedačku a přehazovat.
steeve píše:
Janinko, už jsem to odpověděl výše
No jo, jsem to nějak přelítla ![]()
Ještě omrknu potahy tý Romerky a dám synovi vybrat. Ještě jednou moc děkuju. Takhle jsem to potřebovala, vypsat ty nejlepší značky a modely. Já už si z toho nějak vyberu ![]()
A ten isofix já v autě zřejmě mám, ale manžel ne. Ale to by bylo teda jedno. Tak díky a pěkný den ![]()
A jen ještě doplním, teď přišel manžel, mrknul na ty sedačky a jednoznačně nějakou Romerku. MC prý ne, že nemá pořádný bočnice ![]()
Janinko, já to výše myslel jako současně v odpovědi pro Fifika, abych to nepsal každé zvlášť, tak jsem to hodil do jedné odpovědi, když jste se obě ptaly na polohování.
Jinak pokud máte aspoň v jednom autě isofix, tak nad tou isofixovou opravdu uvažujte, sedačka tam díky isofixu sedí jako přibitá, a navíc v tvém autě asi bude syn sedět častěji, a sedačku má na několik let, to mezitím může manžel pořídit novější auta už s isofixem.
Ale jo, v pohodě, já se neurazila ![]()
Ještě jsem taky výše doplnila, vypadá to na nějakou Romerku ![]()
prosim,a co VW Sharan,odkdy je ten s isofixem.–neviis????
![]()
My mame Chicco 0-18 kg,je boožíí,ale dcerka roste desnym tempem,ma rok,11 kg a UZ MA HLAVICKU ZAROVEN S HORNI OPERKOU!!!!
Vubec nevim,kdy ji do pulky doroste–A CO PAK BUDEME KUPOVAT -TO TAKY NEVIM.....
![]()
VW Sharan má isofix od roku 98,
a u té sedačky co máte teď to chicco 0-18, oni jsou menší než běžné sedačky 9-18, takže by to chtělo klasickou sedačku 9-18,ta děcku vydrží do cca 3,5 let,. a pak teprve jít do sedačky 15-36
Ahoj,
před rokem jsme taky řešili koupi větší autosedačky a podle testů jsme vybrali Romerku 15-36. Je lehká a pohodlná. Máme s ní dobrou zkušenost. Do roka budeme kupovat druhou a určitě taky tuhle.
Každopádně doporučuju zajít do obchodu a nechat dítě do sedačky po:,–(it. My jsme vybírali mezi Romer a MC Rodi a syn v Romeru odmítal naprosto být, vadily mu vysoké bočnice kolem obličeje. Takže jsme raději vybrali MC Rodi XR (má navíc kotvu, která se dá za hlavovou opěrku sedadla), takže sedačka lépe drží. Lepší takto, než aby jezdil pořád předkloněný a otravoval. Ale ramena my tam přijdou docela chráněná, ta část kolem ramen jde přiklopit blíž k tělu.
Martina