Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám skoro 7 letého kluka, 19kg a uvažuji o koupi autosedačky 15-36kg, tu co měl doteď, je už „opotřebovaná“. Manžel říká, že mu stačí podsedák, já bych raději, kdyby ji měl co nejdéle, jezdíme i delší cesty. Jakou byste mi doporučili?
Mam syna, se, stejnymi paranetry. Mame Romer s vodicem pasu mezi nohama a pres rameno. Nepamatuji si presne typ.
Sedmileťák má Romer kidfix od 5 let a opotřebovaná není ani trošku. Starší 10 let má cca od 4,5 let taky Kidfixe a též není opotřebovaná a myslím, že mu vydrží „až do konce“ zbývá mu pár cm do 150cm.
Osmiletá dcera má Romer kidfix SL, čtyřletý syn má Romer kidfix XP s vodičem pásu přes rameno. Dcera taky říká, že už může jezdit na podsedáku. A s babičkou, když ji vozí, tak jezdí jen na podsedáku. Syn má i u babičky Romerku. Ale babička je vozí jen ze školy a školky. Já chci, aby obě děti co nejdéle jezdily v normální sedačce. Ale kupovala jsem je z druhé ruku, že vyšly kolem 2.000,– Kč až 2.500 Kč každá. Jinak bych se asi nedoplatila. Jo a i když jsem je kupovala jako starší, tak vůbec nejsou opotřebované a určitě vydrží dokud budou potřeba.
My máme v té kategorii cybex solution m fix a x fix (nebo s fix, teď nevim). Jsou v podstatě stejné, lisi se jen detaily, je to straší a novější verze toho samého. A jsou super. Tu starší máme už skoro 3 roky a krom fleku na potahu nemá žádné opotřebení.
Pro takto státě dítě bych koupila jedině sedačku 15-36. Podsedák ani náhodou. Ten absolutně nechrání proti bočnímu nárazu a dítě se v něm bude při dlouhých jízdách bortit do stran. Synovi je deset a podsedák používáme pouze výjimečně.
Podsedak určitě ne, nechrání v případě bočního nárazu. Mrkni kdyztak na fb do skupiny Děti proti směru.
Ja mám pro sestileteho Römer kidfix a pro skoro devitileteho cybex solution.
Do bazarové sedačky bych se já osobně bála jít, nikde není jistota, že nebyla bourana.
Pro sedmiletý dítě bych koupila jedině sedačku rostoucí i do šířky, ať mu vydrží až do konce. Klippan Wego, Axkid Grow, Takata maxi, Cybex Z-fix
@sydney11 jako ano, dítěti stačí kde co, pokud nenabourate. Čistě hypoteticky by nemuselo mit ani ten podsedak a v podstatě ani ten pás. Pokud budete mít nehodu, je jeho šance z ní vyvaznout tím vyšší, čím lepší bude mit ochranu. Takže za mě pořídit dítěti tu nejlepší ochranu, kterou si můžu dovolit. My máme tři děti s ne zrovna obr auto, takže jsme jim pořizovali autosedacky přímo děláné na to, aby se vešly tři dozadu a zároveň měly dobré výsledky v testech bezpečnosti. Máme BeSafe Izi Flex. Jsou do 150cm a do těch 150cm v nich taky deti budou jezdit.
@sydney11 píše:
Mám skoro 7 letého kluka, 19kg a uvažuji o koupi autosedačky 15-36kg, tu co měl doteď, je už „opotřebovaná“. Manžel říká, že mu stačí podsedák, já bych raději, kdyby ji měl co nejdéle, jezdíme i delší cesty. Jakou byste mi doporučili?
Rozhodně autosedačku, podsedak není bezpečný.. Já klukovi v dubnu kupovala Römer 15-36 kg. Bez dobré sedačky ani ránu.. Byla v akci za 1900 Kč..