Autosedačka 9-18kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1454
24.2.14 20:46

@dani24687 No to jsme měli taky tak jsem ho pak už dala do naší sedačky cybex juno-fix a tam byl moc spokojený… Asi taky záleží jakou máte tu větší sedačku, ten cybex je s pultíkem a má hezký bočnice takže se tam ani nijak nebortil když mi usnul a hezky tam držel, v některých sedačkách to může být horší… Tak to vyzkoušej jak v tom bude držet a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.2.14 20:49

@Kaculela my máme romer king plus, taky právě hezky drží kolem hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
24.2.14 21:09

@dani24687
Nase je vyzle a v roce mela 8 kg. vajicko ji nebavilo a tak sla do vetsi uz pri 8 kilech, jinak bych cekala skoro do roku a pul a to uz se po alu narodila dalsi adeptka na vajicko.
Mladsi budou dva, ma neco ores 7 kilo a do vajicka uz se tez moc nevejde, takze bude taky muset driv do vetsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.14 08:05

@dani24687 pokud se zatím do vajíčka vejde, tak ho nechte ve vajíčku, je to pro malé dítě bezpečnější, není dobré uspěchat přechod na větší sedačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
25.2.14 10:35
@Kaculela píše:
@dani24687 @j.a.n.i1 Mě dítě třeba už v deseti měsících prostě ve vajíčku nevydrželo :-( chtěl vidět nechtěl ležet a byl v něm hrozně naštvaný, takže jsme od jedenácti měsíců dali do sedačky 9-18 a byl spokojený, ale on už těch 9kg měl ale taky jen tak sotva… Jako pár deka bych asi neřešila… Pokud máte nějak důvod do vajíčka nedávat tak bych už normálně vytáhla tuto sedačku… Každopádně vajíčko je vždy bezpečnější jelikož je proti směru jízdy…

Přesně jako u nás. Díky tomu, že je malá hodně živá a v 9 měsících začala chodit, tak ve vajíčku nechtěla být tak od 7,8 měsíce. Byl to fakt hrozný boj jí tam v leže udržet. Ještě ke všemu je drobná, těch předepsaných 9 kg měla až teď před týdnem na roční prohlídce /9200 g/ Ale prostě jsme jí dali do té 9-18 kg v 9 měsících a dobrý. V té době měla asi 8,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
25.2.14 10:39

@krtek7489 @steeve No právě… Jakože chápu že není dobré dávat dítě z vajíčka předčasně, když k tomu není větší důvod… Vajíčko je vždy bezpečnější… Ale naše dítě by prostě řvalo řvalo a řvalo celou cestu kdybychom ho nedali už do sedící autosedačky… Taky byl hodně živý a chodil asi v deseti měsících, takže v té době šel prostě už do sedící autosedačky… Ono jet celou cestu s dítětem co řve jak tur, je zase pomalu na to se vybourat, takž bezpečnější to zase tak moc není… V sedací autosedačce koukal měl výhled a ani nedutal :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.14 10:50

@Kaculela ano, není příjemné jet se řvoucím dítětem, ale pokud to dítě není dostatečně velké a dáte ho do posměrné sedačky, tak nemá dost vyvinuté krční svaly a při nárazu není schopno udržet hlavu, takže pak při čelním nárazu si zlomí vaz, pak už by nikdy nekřičelo, proto je dnes povinnost vozit dítě v protisměru nejméně do 9kg, 9 měsíců a než samo sedí, a podle nové normy I-Size je dokonce povinnost vozit dítě v protisměru až do 15 měsíců- zatím platí obě normy, takže stačí i těch 9 měsíců, ale odborníci tu normu na 15 měsíců nezvedli pro nic za nic, má to svoje opodstatnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
25.2.14 11:41

@steeve Řešily jsme to tehdy i v jiné diskuzi tady a holky tam psaly, že se ta váha počítá včetně oblečení. A jinak myslím, když mi v těch 9 měsících už chodila, měla krční svaly vyvinuté dost :think: V tom je právě ten „problém“. Kdybych jsme měli „normální“ dítě, jako byl třeba syn, který první nesmělé krůčky začal dělat v roce a 14 dnech a naprosto v pohodě jezdil ve vajíčku do 15 měsíců a vůbec mu to nevadilo, tak je to v pohodě. Ale malá se začala sápat ze sedačky i z kočárku někdy po půl roce. Sedla si v 7 m, stoupla v 8 a chodit začala v 9 m. Myslím, že se svaly krční páteře žádné problémy neměla, ani nemá. Proto jsme si dovolili jí dát jako chodící dítě do sedící /ale polohovací/ sedačky, i když nahá měla cca 8,5 kg. Kdyby jsme jí nechali ve vajíčku, myslím, že by riziko nehody bylo větší :mrgreen: Byla fakt nepříčetná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
25.2.14 16:18

@steeve Souhlasím s @krtek7489 … Nemluvíme přece o dítěti které samo nesedí a není na to připraveno… Pokud není důvod dítě dát do sedící autosedačky tak ho tam přeci nebudu dávat a budu ho vozit co nejdéle ve vajíčku to je jasné… Ale naše dítě bylo to samé co píše krtek… Naprosto sám seděl od necelých sedmi měsíců takže v těch jedenácti co šel do sedačky už si myslím na to byl připraven… Každé dítě je prostě jiné a nejde to asi všechno striktně brát podle normy… Jinak já jsem právě kvůli té krční páteři pořídila cybex sedačku s pultíkem, která funguje jako airback, má výborné výsledky crashtestů a to hlavně proto že šetří krční páteř dítěte při nárazu… Jsem moc ráda že jsme ji koupili, je fakt vymakaná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.14 16:31

@Kaculela ale já jsem na vás neřekl ani slovo, o tom že jste dali dítě do posměrné sedačky, jen jsem psal všeobecně, kolik dle homologace to dítě musí mít, aby mohlo jít do posměrné sedačky. Pokud šel do posměrné v 10 měsících a už dokonce chodil, tak je to v pořádku.
Jinak zase tak na pultíkové sedačky nespoléhejte, ono nevím, kde se vzala fáma že to funguje jako airbag, tak to vůbec není, pultík je jen zádržný systém, který drží dítě za břicho, nikam se neposune jako airbag, nikam se nenafoukne, stojí na místě, navíc u pultíkové sedačky drží dítě pultík za břicho, takže při čelním nárazu jde dopředu hlava, krk, ramena, část hrudníku, tedy asi 1/3 těla, u klasické sedačky s pásy, drží ty pásy díítě za ramena, takže jde dopředu pouze hlava a krk- tedy 1/5 u malého dítěte, 1/7 u velkého díěte, tedy u té pultíkové sedačky jde dopředu větší část těla, tedy i větší část těla je namáhána větší vahou, proto je opravdu nejlepší co nejdéle ponechat dítě v protisměru, proto se to s novou normou posunuje až na 15 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
25.2.14 16:43

@steeve na youtube je sposta videí spomalených crashtestů a simulací o tom jak tyhle pultíky fungují… Není to doslova jako airback, použila jsem to jako své laické přirovnání příjde mi to podobné, podle toho co jsem četla a viděla… v testech adac které jsou považovány za jedny z nejserioznějších jsou tyhle pultové sedačky na tom vždy líp než sedačky s pásy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.14 16:52

@Kaculela ono na trhu jsou jak dobré pultíkové, tak i dobré pásové, konkrétně, nedá se obecně říci, že jen pultík je to nejlepší, to by se nevyrábělo mnohonásobně více klasických pásových sedaček, a např. nejbezpečnější sedačky jsou protimsěrné, a v protisměru teřba pultík nejde použít, a když se kouknu třeba na test ADAC z roku 2012, kde vedle sebe testovali pultíkovou Cybex Junofix a pásovou Römer Trifix, tak Cybex má 79% a Trifix 75 % - takže rozdíl 4% ze 100, takže jsou srovnatelné
ono na youtube je mnoho videí, a třeba i takové, že když se auto převrátí, tak z pultíkové dítě vypadne, protože ho nerží nic za ramena, a z pásové dítě nevypadne: zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
25.2.14 18:52

@steeve No je to asi o vnitřním přesvědčení… Já jsem četla a studovala ledasco než jsem se pro sedačku rozhodla a cybex mě přesvědčila a jsem s ní moc spokojená, ale jistě se najdou lidi i s úplně opačným názorem… Takže já prezentuju svou zkušenost a názor na pultíkové sedačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
25.2.14 23:55
@Kaculela píše:
@steeve No je to asi o vnitřním přesvědčení… Já jsem četla a studovala ledasco než jsem se pro sedačku rozhodla a cybex mě přesvědčila a jsem s ní moc spokojená, ale jistě se najdou lidi i s úplně opačným názorem… Takže já prezentuju svou zkušenost a názor na pultíkové sedačky…

Tak ona také hodně dělá reklama ;). My máme klasickou a jsme spokojeni. Přijde mi bezpečnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.6.14 22:26

Ahoj holky, ozivuji diskuzi, chci se zeptat, zda mate nektera tucha, jestli existuje autosedacka 9-18 kg isofix i moznost poutani pasy a neni to romer duo plus ovsem srovnatelne bezpecna? Nejak nenachazim a rada bych mela na vyber ;) treba se v tom nektera z vas orientuje:) diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí