Autosedačka 9-25 kg?

5
14.4.08 22:43

Autosedačka 9-25 kg?

Náš chlapeček má 5 měsíců a 8,5 kg. Máme autosedačku Casualplay prima Easy a už mu z ní dost trčí nožičky. Proto zvažujeme koupi větší sedačky, ale všude se píše, že nezáleží jen na kg, ale také na věku. Malý totiž ještě nesedí, tak nevím, jestli by mu to třeba nepoškodilo páteř? Taky bych potřebovala pomoc s výběrem. Celkem nás zaujala opět Casualplay Beat S. Je totiž až do 25 kg nebo do 7 let. Tak už by mi potom stačil jen podsedák… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
15.4.08 00:08

Ahoj,
hlavně by děti do roka měly sedět proti směru jízdy, protože nemají dostatečně vyvinutou páteř a svalstvo na krku. Myslím, že pět měsíců je ještě moooooc brzy. Já bych vydržela (ale je fakt, že naše holky měly 8kg v roce) nebo se podívala po těch, které můžou být po i proti směru jízdy.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.4.08 06:51

Ahoj, pokud je takhle malý a nesedí, tak rozhodně sedačku 0-18kg!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.4.08 08:50

Do posměrné sedačky může dítě na 9 kg a je dobré aby mělo i 9 měsíců a samo sedělo, dříve ne. Ve vajíčku mu budou přečuhovat nohy, to koukají každému dítěti, nesmí mu koukat hlavička.
Po vajíčku bych rozhodně doporučil 9-18kg a ne ty vícekategorické a potom 15-36, oni ty podsedáky z hlediska bezpečnosti nestojí za nic, je lepší mít vždy velkou sedačkou, tam je právě ta ochrana hlavy a boků a jsou tam vodiče na pásy. Z hlediska bezpečnosti i vícekategorické sedačky dopadají hůře než jednokategorické.
Pokud by se Vám syn do vajíčka již neveše, a přitom neměl 9 měsíců a neseděl, tak je možnost použít sedačku 0-18, která jde do protisměru stále( pozor většina sedaček 0-18 se v 9 kg obrací do posměru, to pak není řešení, musí to být taková, která je homologovaná do protisměru až do 18 kg- třeba Be safe IZI Combi.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
20.4.08 14:59

my máme od babypointu do 25 kg je výborná měkká,cenově do tří tisíc a dá se polohovat takže na záda nevadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.4.08 12:53

Vercamyska: vy už jste bourali, že víš, že je dobrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.4.08 16:15

Lasicko, co to tu radíš? nikdo nebourejte, není to příjemný, od toho tu jsou crashtesty, ty bourají se sedačkami za Vás.
Tady jsou výsledky, jak která sedačka obstála v crashtestech:
rok 2007 : http://www.adac.de/…itze/tab.asp?…
a starší testy 2003-2006: http://www.adac.de/…tze/gtab.asp?…
a na mých stránkách jsou ještě nějaký videa z testů pro zájemce, bohužel v testech se některé značky neobjevují, a u nich člověk neví jak by dopadly.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
21.4.08 17:39

lasicko nebourali díky bohu,ale vím že je dobrá je měkká ,z vysokým opěradlem i bočnicemi na hlavičku,cenově přijatelná,hodně lidí si ji chválí,ty kupujes autosedačky že je zkoušíš jak se s nimi bourá,já ji mám nejen pro bezpečí ale i pro pohodlí tahle nám vyhovuje dá se polohovat jako kolébka takže když nase malá nesedí je ji v tom fajn :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.4.08 18:40

Vercamyska: ne, já kupuju sedačky podle crash testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí