Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
AndynkaK, Römer je jistě dobrá volba, ale do sedačky 9-18kg by se mělo umístit dítě splňující podmínky 9měsíců, 9Kg (co já vím).
Obecně ale platí, že čím dýl jezdí dítě v protisměru, tím líp, proto bych s přesunem do posměrné sedačky nespěchala a raději koupila tu 0-18kg (konkrétně v tvém případě)
Hanule píše:
By mne zajímalo, kde jsem vzala ty 2cm od okraje. Že by to bylo směrem pod?Andynko, nikdo z tebe špatnou matku nedělá, jen pro každého je pojem - dojíždíme - jiný, pro mne by to bylo, že do týdne mám novou sedačku a stěhuju ho
Jeslti pro tebe to je to, že ji budeš dojíždět dalšího půl roku, to bohužel nemůžeme vědět. U staršího jsem taky měla pocit někdy od půl roka, že mu to je malé (měli jsme MC Cabrio) a do Romer King ho stěhovali v necelých 8 měsících, u mladšího jsme ho používali až do 13 měsíců.
Vím, že někde jsem o těch 2cm taky četla, ale nevím jak a kde. To si nepamatuju. Hlavně, že jsme se domluvili ![]()
Jinak fakt doporučuji tu 0-18kg, vydrží dlouho, za nás fakt do tří a kousek. A kdybych tam pak nedávala jejího bráchu, tak by to ještě chvíli možná vydržela. Ale dostala už větší. Ale váhově by tam mohla i dneska, má 14kg, délkově už asi ne, to má 104cm. Ale to se vytáhla až teď. Takže podle mě, tahle sedačka vydrží fakt dlouho.
Doopravdy jsou autosedačky a autosedačky…délkově - výškově neodpovídají hmotnosti a obráceně…nebo mám ten pocit… ![]()
AndynkaK píše:
Doopravdy jsou autosedačky a autosedačky…délkově - výškově neodpovídají hmotnosti a obráceně…nebo mám ten pocit…
je to sedačka od sedačky, výrobce od výrobce, nejlepší vyzkoušet v obchodě. Ale do 9-… musí mít 9kg, 9měsíců a sám sedět. Ale čím díl v protisměru tím líp.
Hanule píše:
Tady to je hezky popsaný Jak vybrat autosedačku?
Tam píšou „…Horní hrana autosedačky musí končit vždy nad horními okraji uší dítěte..“ (u kategorie 0-13kg).
Tak jak to teda je? Může ta hlava čouhat?
Já mám zafixováno, že do úrovně očí může, nevím proč..
Gladys píše:
Máme 9-36 autosedačku, ale ne proto, abychom pokryli celé váhové období, ale proto, že syn má 15kg, ze sedačky do 18kg vyrůstá na délku, ale ještě nedosahuje bezpečné váhy 18kg, aby šel do větší.
Takže jsme koupili sedačku cybex pallas 2-fix, v testech vyšla dobře, dokonce ten pultík je bezpečnější jak pásy.
Gladys, můžu se zeptat, kolik syn měří, kolik mu je a jakou máte autosedačku, ze které už vyrůstá.
Holky ještě jednou moc děkuji za vaše názory.Poohlednu se po jiné a lepší. ![]()
Cappy píše:Hanule píše:Tam píšou „…Horní hrana autosedačky musí končit vždy nad horními okraji uší dítěte..“ (u kategorie 0-13kg).
Já mám zafixováno, že do úrovně očí může, nevím proč..
Protože oči jsou nad horní úrovní uší?
Nebo se podle nich snadněji orientuje?
Dáda to měl ještě dost nad uši i oči, by mne zajímalo, jak velké dítě by se tam ještě nacpalo ![]()
AndynkaK píše:
Teď jsme s manželem řešili stejný problém…jakou autosedačku pořídit malému…v každém případě nás všichni odrazovali od sedaček od 9 do 36 kg (důvod bezpečnost). Na základě testů a doporučení známých jsme se rozhodli pro sedačku zn. Römer (king plus trend line). Je sice do 18 kg, ale je polohovatelná a to my potřebujeme…malej má 4 měsíce a už teď má 8,750 kg, ale ještě sám nesedí…tak uvidíme, jak budeme spokojeni
To by mě zajímalo, jak tam budete malýho dávat, když ještě nesedí.
Já měla obě děti mega, váhově i výškově a vajíčko zn. Nania nám vydrželo do 10 měsíců. Sice už jsme v něm děti nemohli nosit, měli jsme vajíčko pořád v autě a dítě jsme do něj vkládali, ale snažila jsem se vydržet co nejdéle, protože jsme potom kupovali Chicco Key 1 a chtěla jsem, aby děti už bezpečně seděli.
Stokova píše:
Holky ještě jednou moc děkuji za vaše názory.Poohlednu se po jiné a lepší.
Hodně štěstí při lovu. Občas je to umění, vybrat, zvláště pokud má člověk omezené finance ![]()
Hanule píše:Cappy píše:Protože oči jsou nad horní úrovní uší?Hanule píše:Tam píšou „…Horní hrana autosedačky musí končit vždy nad horními okraji uší dítěte..“ (u kategorie 0-13kg).
Já mám zafixováno, že do úrovně očí může, nevím proč..Nebo se podle nich snadněji orientuje?
Dáda to měl ještě dost nad uši i oči, by mne zajímalo, jak velké dítě by se tam ještě nacpalo
Oči, nebo horní hranice uší - to je fuk, o to mi nejde.
Ale kousek výš tady byla debata, že ve vajcu hlava nesmí čouhat vůbec - a o to mi jde, jak to teda je
http://www.britax-roemer.cz/…adene-otazky
Tady je to nejlepší,
Hanule píše:Stokova píše:Hodně štěstí při lovu. Občas je to umění, vybrat, zvláště pokud má člověk omezené finance
Holky ještě jednou moc děkuji za vaše názory.Poohlednu se po jiné a lepší.
No právě,měla jsem po klukách sedačku ale u té se nám ted právě rozbylo zapínání,tak musíme na rychlo schánět jinou ![]()