Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, můžete mi poradit typ na autosedačku 9-36 kg, momentálně nejezdíme moc často, sem tam po Brně, v létě budou tak 2 delší výpravy za teplíčkem, tak přemýšlím i o nějaké z bazaru? Nechci kupovat úplně novou a zase ne úplný aušus. Ale fakt je, že toho moc nenajezdíme, tak mi přijde zbytečný brát teď tu největší bombu…poraďte prosím. ![]()
@dino2012 Tak rada je asi takováto, propočti si jaká je pravděpodobnost, že budete mít nehodu, když tedy tak moc nejezdíte.
Dochází ti ta souvislost, že je úplně jedno jak často a daleko jezdíte?
My máme zopa carrera. Byla za poměrně slušnou cenu (asi 2600) a jsme s ni spokojeni. má i polohovací sed, takže když malá usne, jde ji sklopit, tak je tam v takovém sedolehu. využili jsme to právě na delší cesty.
No ono je to navíc tak, že nemáme ani auto, byla jsem víc méně přemluvena k tomu, že nemám kupovat novou, protože nás buď veze švagr, nebo si půjčíme, ale je fakt, že jedeme jednou do měsíce a to léto není jisté, ale jsem z toho taky na nervy, sama raději chci koupit bezpečnou a dobrou.
No bazarová bude bud bouraná nebo stará. Neměla by se používat déle jak 5 let. Takže za mě určitě koupit novou, co vyšla dobře v testech, určitě se dají koupit za slušný peníze. Za teplíčkem znamená k moři? Tak to bude pěkných pár set kilometrů a do zahraničí a po dálnici…neváhala bych s kvalitní autosedačkou, vlastně to bych neváhala ani pro to občasné ježdění po městě…
@dino2012 My byli zrovna dnes okouknout a zkusit Cybex Pallas. Má pultík místo pásů, mě to přijde fajn, manželovi se to moc nezdá, tak ještě nekupujeme, ale já bych do ní chtěla jít. Patří do kategorie 9-36kg a myslím si, že je za dobrou cenu i nová.
Snad můj příspěvek nebude brán zle ale nevidím rozdíl v tom, jestli někdo jezdí často a někdo málo. Nehoda se může stát klidně před barákem a idiota můžete na silnici potkat kdykoliv, ať jezdíte málo nebo hodně, takže na autosedačce bych opravdu nešetřila a vybírala novou, dle testů. Dobře vychází Römer nebo třeba Cybex…
Mame cybex juno ( tebe by se tykal pallas) aspokojenost. Na pultik si hned zvykla. Poznamka, ze nejezdite moc casto je no comment - bourat muzes i pred domem..
Mimochodem, taky nemáme vlastní auto a taky nejezdíme často, 1-2× za měsíc, ale stejně chci novou, kvalitní autosedačku
, na tomto bych nešetřila…
Souhlasím s holkama, určitě novou a kvalitní. Bazarové, pokud jsou nebourané, budou v téhle kategorii staré, životnost se udává tak 7 let. A taky nevíš, jak s ní původní majitel zacházel, jestli mu třeba někdy nespadla. Šla bych do té cybex palas, ta má cca do čtyř let ten pultík, pak se dítě poutá jen autopásem. My ji máme vyhlídlou pro malou, má protisměrnou do 18ti kilo, ale nemyslím, že jí do čtyř let vydrží.
http://www.babypoint.cz/…jolly-zelena
My máme tyto a v pohodě.
Chicco Neptune 2014, Scarlet co říkáte na tuhle.Je dokonce na 3. místě v testu autosedaček, nemáte zkušenost?
@marki77 píše:
http://www.babypoint.cz/…jolly-zelena
My máme tyto a v pohodě.
co znamená v pohodě? a jak vychází v testech