Romer Kidfix Sitc Xp

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
323
17.2.14 14:27

Romer kidfix sitc xp

Prosim Steeva nebo nejakeho ochotneho majitele teto autosedacky, jestli muzete zmerit delku lyzin do isofixu. Na heurece jsem se dozvedela, ze ty lyziny jsou pry kratke, coz u aut, ktera maji oka na isofix hluboko znamena, ze tahle autosedacka nejde temer polohovat. Jde me o to, ze maleho budeme muset co nejdrive dat uz do tehle kategorie, protoze jsou mu pasy predchozi uz uplne na doraz. Ale nutne potrebuji aby to slo polohovat na spani. Bydlime v zahranici a jezdime trasy v noci do cech, takze potrebuji alespon nejake pohodli na spani.

Bohuzel rada, ze to mame jit vyzkouset me tu moc nepomuze. Nevim totiz, kde to tady kolem maji. Mame ted maxi cosi pearl a maly krome toho, ze ma pasy uz nadoraz tak ma nohy narazene na moji sedacku pred nim a ja uz ji nedokazu dat dal. Uz takhle mam nohy narazene na predni palubovce, coz na dlouhe presuny neni opravdu pohodlne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Kidfix
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6347
17.2.14 14:41

@lencula polohovani je tam na prd. I kdyz jakoby vytahnu ty isofixy nejvic, tak je mezi sedackou a detskou sedackou max 5 cm a to samozrejme neni vubec zadny naklon pro spani. Asi zalezi na sklonu sedaku a zad u sedacky v aute. A isofix je dost dlouhy bych rekla. Odpoledne Vam je mohu zmerit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.2.14 14:47

@lencula Ano, opravdu jsou hodne kratke, do nekterych aut je vubec problem ji pridelat, upozornovala nas na to uz v obchode. Zmerit ti to ted nemuzu, ale polohovat to opravdu skor vubec nejde… u starsich typu (ne xp) jsou ty isofixove packy delsi. Porovnavala jsem to v obchode.

• Citovat
  • Upravit
7159
17.2.14 14:48

@lencula u Kidfix XP SICT plné vysunutí lyžin, po místo, kde se zacvakne do isofixového oka je 7 cm,( a starších typů Kidfixů je to 8 cm, a ten jde pocitově polohovat více, takže na délce ramen až tak nezáleží)
no ale opravdu záleží hodně na autě, u mého se to dá docela dost posunout a naklopit, ale měl jsem tu zákazníka s novou octávkou a ten mi ukazoval, že to nejde moc posunout, takže fakt je to nejlepší vyzkoušet osobně v autě, záleží i na sklonu a vykrojení sedadel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
17.2.14 15:05

@steeve Dekuji za zmereni. Porovnáme s delkou lyzin u soucasne autosedačky a uvidíme. Myslela jsem prave, ze ji koupime v cr, protože je tamo dost levnejsi.

A pokud tedy odbocim od původního tématu. Jakou autosedačku by jste doporucil krome této. Samozrejme je pro me nejdulezitejsi bezpečnost, ale potom také pohodli pro dite. Jak jsem psala, jezdime ty trasy většinou tak alespoň 3× - 4× za rok minimalne 12 hodin v aute, tak to potrebuji nejak vyladit. Mělo by to byt na isofix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
17.2.14 15:27

A ty krátké lyžiny jsou u všechn těch kidfixů? my máme pro syna jako další vybranou romer kidfix XP a mrzelo by mě, kdyby nám nepasovala do auta.Pak jsme tedy ještě přemýšlela o cybex solution X2-FIX. Ještě teda větší autosedačku nepotřebujeme, syn má 2 roky a 4 měsíce, ale já jsem trochu totiž blázen a řeším, která bude prostě nejbezpěčnější a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.2.14 15:58

My jsme ji kupovali před necelým měsícem a už bych ji nechtěla ani za zlatý prase.. k našim do auta (oktávka) jsem ji poutala tak 8 minut, než se mi povedlo nacvaknout isofix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.2.14 08:00

@essmy u octávky je problém, že má oka hluboko, a hodně malou díru v potahu, ale za to nemůže výrobce sedačky, ale výrobce auta, všechny isofixové sedačky tam jdou špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.2.14 08:01

@lencula já mám v autě ty starší modely Kidfixu, a s dětmi zvládáme dlouhé cesty bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.2.14 08:04

@Verunka.T ty lyžiny nejsou krátké, výše to píšu, jsou oproti původním Kidfixům o 1 cm kratší, takže o tolik to není, jde o to, jak která sedačka sedí v autě, nejde jen o délku lyžin, ale i tvar sedačky, a hlavně sedadla v autě, hloubky isofixových ok, takže každá sedačka může v jiném autě sedět jinak, nejde to posuzovat jen podle délky isofixových lyžin. Nejlépe sedačky vyzkoušet v autě, když máte dost času, tak si objeďte obchody a vyzkoušejte co bude nejlépe pasovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.2.14 08:17

@steeve s tím nesouhlasím, mám isofixovou 9-18kg a ta tam jde dobře… ta kidfix jde blbe i do sharana a roomstera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.2.14 09:35

@essmy a co máte za tu 9-18?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.2.14 10:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.2.14 10:50

@essmy tak to je zvláštní, že jedny šly dobře zadělat a druhé špatně, sice ty ramena u Safefixu jsou o pár mm užší, ale výška ramen je u obou stejná, rozteč také, vysunutí ze sedačky také mají stejně dlouhé, a u Kidfixu je navíc ta výhoda, že se dají ramena sklápět i dolů, což u Safefixu nejde, ty jdou rovně, nebo malinko naklopit nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.2.14 12:43

Nevím čím to jo, ale je to tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie