Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Poradíte prosím? Taťka dostal v Itálii od jednoho pána, se kterým se tam seznámil, použitou autosedačku Britax Evolva. Samozřejmě na nic se ho neptal a máme ji doma. Je možné nějak poznat rok výroby autosedačky? Nevím, jestli je ještě bezpečná, protože vůbec netuším, jak je stará. A na původního majitele kontakt nemáme, že bych se zeptala. Jsou tam nějaké kódy vzadu, ale nerozumím jim. Psala jsem na britax, ale bez reakce. Děkuji.
@jadie na spodu sedačky je štítek a tam je 10 místné číslo, tak to mi napište a já zjistím co je to za kolekci,
a nebo druhá věc, na plastové části je vždy vyraženo rok a měsíc výroby, tak se koukněte, jestli to najdete
Moc děkuji, zkusím prohlédnout všechny plastové části, jestli něco najdu.
Bílý štítek na autosedačce:
TRS045428
EVOLVA 123 ULT.
VAL D´ISIRE
TRU-013 0417
5012124045428
Na oranžovém štítku je 04.30.1186
Na pohled se zdá být v pořádku, nenaprasklá, polystyren taky v pořádku, mně jde o to, jestli není 10 let stará a tedy plast už by byl zkřehčelý a nebyla by bezpečná, což nevím, jestli by v servise tedy poznali.
@jadie je to model Evolva Ultra, kol. 2007, potah barvy Val d´isere- tedy kombinace červená, černá, šedá, takže už je 7 let stará, a doporučuje se sedačky používat max. 5 let…
Jdu zase požádat o radu, tentokrát pro kamarádku, která koupila starší autosedačku Chicco, ale vůbec netušila, že by autosedačka se neměla po nějakých cca 5 letech už používat a tak vůbec neví, jak je stará. Mohla bych za ni požádat, jestli by nešel zjistit rok výroby? Moc moc děkujeme! Je to Chicco Artsana Universal 0-18 kg a čísla na bílém štítku jsou 00040020, další číslo je 00164199 a pak je tam ECE R44/04