Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Naše malá princezna je docela veliká a do vajíčka už se nám tak za měsíc, dva nevejde. Už teď jí začínají čouhat nožičky ven trochu.
Nyní máme 7 kg a to jsou nám 4 měsíce. Potřebovala bych poradit, jakou autosedačku máme koupit, aby v ní malá neseděla, ale byla aspoň trochu v leže. A protože se v autosedačkách nevyznám, tak si nechám ráda poradit. Jen musíme mít autosedačku, která se dá přidělat pouze pásem od auta.
Díky moc za radu ![]()
Pokud jí čouhají jen nohy tak je to ok..nesmí čouhat hlavička
Nozicky muzou couhat, nesmi couhat nahore hlava, pasy musi byt nad rameny. Proste jeste musi byt ve vajicku.
Nevěřím že se nevleze, moje měla 6 kg v 6 týdnech a 60 cm, pak už ty čísla jen rostly a trhala rekordy v poradně a měla jsem jí ve vajíčku do 7 měs? že čouhají trošku nohy to neva, nesmí čouhat hlavně hlava. nebo prostě kup sedačku 0-18,je tam vložka na menší mimi
@rachele Dokud nekouká hlava, tak je vše OK. Jinak pak sedačku 0-18, protože stále musí jezdit proti směru.
@martulkasloník Tak to že dítě vydrží ve vajíčku do 7 měsíců stejně nic neřeší…
@rachele Kup sedačku 0-18, třeba my máme Besafe, jsou tam varianty i na pásy i na izofix, ale pokud malé čouhají jen nohy, takto fakt není problém
Naší v 7 měsících čouhala ven hlava a to už problém byl ![]()
Uvazujem o tehle. protoze budem kolem 4-5 mesicu muset kupovat novou (stara letadlem nepotahnu). z duvodu velikosti mi to prijde hodne brzo, nozky couhat muzu.
http://cybex-online.com/…/sirona.html
Mám 8 měsíční 9 kilové, nohy čouhají, hlava nečouhá, tak zůstáváme ve vajíčku, doufám do 10-12 měsíců tam vydržíme.
Takže radím vajíčko, dokud nebude hlava na horním okraji.
Pročti si staré diskuse, tenhle dotaz je tu tak minimálně jednou týdně.
Vajíčka jsou do 13kg, takže nevěřím, že se tam sedmikilové dítě nevejde. Čouhat nožičky můžou, jen nesmí přesahovat hlava. Jinak kategorii 0-18kg v protisměru jízdy.
Mimochodem, ve vajíčku jezdí moje 14m dcera a má to už akorát, ale stále se vejde. ![]()
@rachele Nezáleží na tom, jestli koukaj nohy, nesmí koukat hlava. Já mám fakt obříka od narození a ve vajíčku vydržel do 13m!
Měla jsem Maxi cosi.
@rachele Malej šel v půl roce do 0-18. Měl 10,5 kg a pásy ve vajíčku měl dost pod ramenama.
@j.a.n.i1 píše:
@martulkasloník Tak to že dítě vydrží ve vajíčku do 7 měsíců stejně nic neřeší…
neřeší ale ve 4 měs. řešit změnu sedačky je pro mě úlet. 4 měs. i velké se do vajca vleze. moje holka od 6 měs. seděla takže v 7 měs. kdy měla 10 kg mohla klidně do sedačky 9-18 která je i do sedu
@madi tak náš měl hlavu v urovni kraje sedačky už před 8mým měsícem(tenkrát měl cca 8,5kg)
ale vzhledem k tomu že teď v roce je jen o půl hlavy menší než brácha o tři roky starší
máme trošku vetší dítko
…ale první jezdil skoro do roku
Holky, některé vajíčka jsou jen do 10kilo.. Jinak tedy myslím, že to že čouhají nožičky vadí- viděla jsem už hodně dětí co jim čouhali nožičky a tím že jsou jakoby v protisměru tak je chudáčci měli skrčený atd a nelíbilo se jim to.. hodně rodičů pak muselo kupovat sedačku 0-18..