Autosedačka a malá tříleťačka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101535
27.1.15 19:17

@Svistice Jojo, máme doma 0-18, 9-18 a 9-36 na 2 děti a schyluje se ke druhé 9-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.15 20:37
@terinka4444 píše:
rychle stručně :mrgreen: a dítě 35 kilo a 140cm půjde kam? na podsedák jen? No ty jo, jsou nějaké podsedáky s isofixem? Nic takového jsem nenašla.

Nerada bych se tu prezentovala jako úplný ignorant, ale podsedák s isofixem je podle mého názoru nesmysl a tahák na peníze. Už chvíli se snažím sehnat levný polystyrenový podsedák - záložní. Jeden máme už z Lidlu, cena do 200,–. Všude v obchodech mají plastové za 500,– a snaží se mě přesvědčit, že „to máte lepší, tyhle jsou bezpečnější“ :mrgreen: Dítě není chráněno proti bočnímu nárazu, není tam žádná ochrana hlavy, takže kdyby mělo pod zadkem polštář (aby bylo výš a nešel mu pás kolem krku), vyjde to skoro úplně nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.1.15 20:45

@Angua myslíš? Já už jí právě nechci kupovat sedačku, dávat další tisíce pro 140cm kozu, ale mám pocit, že ten podsedák s ní jakoby může vyletět, není too jako když sedí na sedačce, spíš jako na kluzáku ještě navíc :lol: já jsme sehnala polystyrenová taky za 200,– ´ty mám v autě, když jich vozím víc ze školy, jako dětí. Zase jsou vzadu i boční airbagy, tak by to mohlo simulovat tu autosedačku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.15 20:56

@terinka4444 já ti nevím, vždyť je připoutaná, tak kam by letěla? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.1.15 21:01
@Angua píše:
@terinka4444 já ti nevím, vždyť je připoutaná, tak kam by letěla? :mrgreen:

no já koukala na ta videa, co jako se děje na podsedáku a nejsem soudná :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
27.1.15 22:59
@steeve píše:
@čarodějka1311 na sedačku 15-36 je ještě malá, takže buď ještě jednu 9-18, nebo 9-36

Prosím, poraď. Pallas, nebo Isis? Jediné, co mě od Isis odrazuje, je to vytahování jen opěrky hlavy, ne celé boční části, a to, že je údajně méně prostorná. Jsou to závažné rozdíly?
Nebo případně, kterou jinou kvalitní bezpečnou s isofixem tak do 4500 Kč?
Díky za rady, už mi z toho jde hlava kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.1.15 07:38
@terinka4444 píše:
@steeve omlouvám se, že se vtírnu, pokud má teď ve třech 104cm a téměř 18kilo, může už do tříbodového romera 18-36?
Teď jezdí v maxi-cosi tobi, přes bundu je to trochu boj, ale jinak by to ještě šlo, nicméně má už bez 20deka 18 kilo. Už jí mám přesunout? Díky

ano, samozřejmě do sedačky 215-36kg, které mají tříbodové pásy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.1.15 07:41
@terinka4444 píše:
rychle stručně :mrgreen: a dítě 35 kilo a 140cm půjde kam? na podsedák jen? No ty jo, jsou nějaké podsedáky s isofixem? Nic takového jsem nenašla.

sedačky jsou do 150cm nebo 36 kg, takže pokud má 35 kg a 140 cm, tak dítě nechat ve stávající a počkat než dobere to kilo, a pak už sedí bez sedačky
podsedáky se s isofixem nedělají, to je něco co nemá význam, podsedák je levná náhražka sedačky a isofix je zase to nejbezpečnější, takže by pak ten podsedák s isofixem stál více než klasická velká sedačka bez isofixu, a stejně by ten podsedák nebyl bezpečný.
důležitá je u sedačky ochrana hlavy, ramen, boků a vedení pásů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.1.15 07:43
@terinka4444 píše:
@Angua myslíš? Já už jí právě nechci kupovat sedačku, dávat další tisíce pro 140cm kozu, ale mám pocit, že ten podsedák s ní jakoby může vyletět, není too jako když sedí na sedačce, spíš jako na kluzáku ještě navíc :lol: já jsme sehnala polystyrenová taky za 200,– ´ty mám v autě, když jich vozím víc ze školy, jako dětí. Zase jsou vzadu i boční airbagy, tak by to mohlo simulovat tu autosedačku. :think:

a pokud máte v autě vzadu boční airbagy, tak ale nesmíte používat podsedáky, ale musíte používat sedačky s boční ochranou, protože ty boční airbagy jsou navrženy na výšku průměrného dospělého člověka, a dítě by vlastně přizabily, proto u bočních airbagů musí být sedačka s boční ochranou, aby mezi dítětem a airbagem byl ten korpus sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
28.1.15 12:35
@čarodějka1311 píše:
Prosím, poraď. Pallas, nebo Isis? Jediné, co mě od Isis odrazuje, je to vytahování jen opěrky hlavy, ne celé boční části, a to, že je údajně méně prostorná. Jsou to závažné rozdíly?
Nebo případně, kterou jinou kvalitní bezpečnou s isofixem tak do 4500 Kč?
Díky za rady, už mi z toho jde hlava kolem.

@steeve promiň, že zase otravuju, ale Nepřehlédl jsi můj dotaz? Díky diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.1.15 15:55

@čarodějka1311 pokud jsi rozhodnutá pro sedačku 9-36 tak Pallas je proti Isis větší, prostornější, pohodlnější, má polohovací opěrku, takže pokud chceš lepší tak Pallas než Isis, ale do těch 4500,– ten Pallas s isofixem nepořídíš, za podobnou cenu jako Pallas je i Storchenmühle : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
28.1.15 16:40
@steeve píše:
@čarodějka1311 pokud jsi rozhodnutá pro sedačku 9-36 tak Pallas je proti Isis větší, prostornější, pohodlnější, má polohovací opěrku, takže pokud chceš lepší tak Pallas než Isis, ale do těch 4500,– ten Pallas s isofixem nepořídíš, za podobnou cenu jako Pallas je i Storchenmühle : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

Díky, našla jsem Pallasku s isofixem černou 2014 za 4650…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.1.15 16:56

@čarodějka1311 tak to stejně není do 4,5t., ale standartní cena Pallas-fixu je 5290,– a Palas-2fixu 5990,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
28.1.15 19:13

@steeve Já vím, mmyslela jsem to tak, že koupím Pallasku za 4600, nebo pokud by bylo něco levnějšího a stejně dobrého, tak koupím to levnější. Pokud dám čtyři a půl, půjdu jistě do Pallasky… Díky za konzultace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.1.15 16:02

@steeve prosím taky o radu, diskuse mě motivovala k zamyšlení. Mám dcerku, letos jí bude 6 let. Zatím jezdí v Romer King Plus 9-18. Má 14 kilo a 104 cm a ta hlava mi připadá, že jí už trochu přesahuje. Co s ní? Už do 15-36, i když ještě nemá ani 15 kilo, nebo ještě nechat, nebo co? Teď to ve mně začíná hlodat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí