Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Antonie Bolavá Tak zrovna v tomhle případě bych už šla do 15-36, i když váhou nedosahuje, protože v tomhle věku už bych ji na pultíkovku neučila.
@jessikka To jo, ale při 104 cm podle mě už bude problém se správným vedením pásů…
@jessikka píše:
@Antonie Bolavá hlava může překukovat až do výše očí.
No právě to už mi přijde trošku na hraně ![]()
@Antonie Bolavá píše:
@j.a.n.i1 já mám z té váhy strach, no. Ona je jak nitěnka
Pak leda 9-36 s pultíkem.
@j.a.n.i1 píše:
Pak leda 9-36 s pultíkem.
To má u našich v autě. No ale já zes viděla nějaké video, kde to dítě z pultíku vypadává
Já jsem na sedačky blázen. A prostě chtěla bych Romerku
@Antonie Bolavá To je asi jako kdybych napsala, že jsem viděla video, jak se isofix sedačka s pásy utrhla z isofixu… v každém druhu nějaká totálně propadla a přece kvůli tomu nezavrhneme celý druh. A jinak já to video taky viděla a přišlo mi, že je tam ten pultík pěkně blbě daný. No, tak se musíš smířit jen s autopásem, ani s 9-36 od Romeru si nepomůžeš, já jsem jednou žádala Steva, aby mi změřil výšku pásů a rozdíl byl asi 2cm.
@j.a.n.i1 píše:
@Antonie Bolavá To je asi jako kdybych napsala, že jsem viděla video, jak se isofix sedačka s pásy utrhla z isofixu… v každém druhu nějaká totálně propadla a přece kvůli tomu nezavrhneme celý druh. A jinak já to video taky viděla a přišlo mi, že je tam ten pultík pěkně blbě daný. No, tak se musíš smířit jen s autopásem, ani s 9-36 od Romeru si nepomůžeš, já jsem jednou žádala Steva, aby mi změřil výšku pásů a rozdíl byl asi 2cm.
Já ji asi šoupnu do Romerky 15-36 už ![]()
@čarodějka1311 v pallasu jezdí ještě můj 4 letý syn, 17 kg, velikost 104..
já bych nešpekulovala a koupila jí.. opravdu to stojí za to.. (my už to máme fakt těsně bohužel..
)
jinak ISis Fix mám taky.. v tchánově autě, požadavek byl sedačka pro velké děti využitelná pro pídě..a tohle byla jediná volba. je to opravdu velký rozdíl a jako jedinou bych jí nechtěla.. pallas je prostě o něčem jiném!! v polohování, v robustnosti,..
jinak moje ségra teď vybírá a zkoušela Juno a pallas proti sobě a pallas je o dost větší.. podle mě opravdu není zbytečné jí kupovat…
navíc, jí bude mít i dál, celých těch cca 6 let..
@Antonie Bolavá píše:
@steeve prosím taky o radu, diskuse mě motivovala k zamyšlení. Mám dcerku, letos jí bude 6 let. Zatím jezdí v Romer King Plus 9-18. Má 14 kilo a 104 cm a ta hlava mi připadá, že jí už trochu přesahuje. Co s ní? Už do 15-36, i když ještě nemá ani 15 kilo, nebo ještě nechat, nebo co? Teď to ve mně začíná hlodat
u sedačky 9-18 může hlava přesahovat až do úrovně očí, takže pokud se zatím do ní vejde a nekouká moc, tak bych ji v současné sedačce nechal a pak teprve do 15-36
@steeve píše:
u sedačky 9-18 může hlava přesahovat až do úrovně očí, takže pokud se zatím do ní vejde a nekouká moc, tak bych ji v současné sedačce nechal a pak teprve do 15-36
Ok, díky ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Já ji asi šoupnu do Romerky 15-36 už
moje dcera je sice tříletá, ale stejně velká, 104cm a navíc tedy 17 kilo a kousek. Už jsem vyhodila Maxi cosi Tobi a jde právě do Romerky 15-36.
@terinka4444 píše:
moje dcera je sice tříletá, ale stejně velká, 104cm a navíc tedy 17 kilo a kousek. Už jsem vyhodila Maxi cosi Tobi a jde právě do Romerky 15-36.
A už jí přesahovala hlava? Já se musím pořádně podívat jak to s tou hlavou má. Se mi nelíbí spíš ta váha. Ona je tak strašně křehounká
Ta 9-18 se mi pro ni zatím zdá nejbezpečnější. Kdyby měla aspoň těch 15 kilo. Ale to ona při svém tempu bude mít tak za rok, možná za dva ![]()