Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zrovna vybíráme větší autosedačku a zaujala mě tato: http://www.detatko.eu/…SEA-oranzova
Líbí se mi, že se dá polohovat… Nevíte náhodou jak tato sedačka dopadla v testech?
A jaké máte zkušenosti???
Děkuji za radu. ![]()
Máte zkušenost s Babypoint Zenith Music?
Přidejte zkušenost s Babypoint Zenith ...ahoj, tak my jí máme 3 roky a v pohodě. jak vyšla v testech nevím. renča
ja mam pocit, ze v testech radsi ani nebyla
mrkni na www.adac.de nebo na www.autosedacky.estranky.cz tam jsou odkazy na testy
V testech nebyla a já osobně bych do ní nešla, mé důvody by byly následující:
A co koukám na tvůj metřík, tak na tuhle sedačku máte ještě dost času, malá by ještě minimálně 3 měsíce měla jezdit buď ve vajíčku nebo pokud ho přeroste, tak v sedačce 0-18.
j.a.n.i1 píše:
V testech nebyla a já osobně bych do ní nešla, mé důvody by byly následující:A co koukám na tvůj metřík, tak na tuhle sedačku máte ještě dost času, malá by ještě minimálně 3 měsíce měla jezdit buď ve vajíčku nebo pokud ho přeroste, tak v sedačce 0-18.
- nebyla v testech, takže nikdo neví, zda ochrání dítě
- cena mi přijde podezřele nízká, ne že by ty drahé musely být určitě dobré, ale tohle mi přijde zas moc levné
- kategorie 9-25 mi přijde zbytečná, stejně bude dítko potřebovat sedačky ještě 2, tak bych volila 9-18 a pak 15-36
ne BY MELA, ale musi do 9 mesicu, 9 kil a samostatneho jisteho sezeni… ja jdu do Romer Safefix plus s nohou, jen cekam na devet kilo a nasetreny penizky
neni to na tyden, tak na tom setrit nechci
careynka Když já strašně nerada slovo MUSÍ, musí člověk akorát umřít (pravda, nemusí to být zrovna v autě…)
Jinak já pořídila Romer King Plus, neb nemáme ani v jednou autě izofix, takže jsem ušetřila, neb je levnější než tvůj vybraný.
Ale zatím sedačka taky bydlí doma, pro změnu čekáme zas na to až bude sedět, i když možná i na těch 9 kilo, nevím kolik má přesně, bude někde mezi 8-9…
Ale do vajíčka se zatím vejde, tak nikam nespěchám.
careynka píše:j.a.n.i1 píše:
V testech nebyla a já osobně bych do ní nešla, mé důvody by byly následující:A co koukám na tvůj metřík, tak na tuhle sedačku máte ještě dost času, malá by ještě minimálně 3 měsíce měla jezdit buď ve vajíčku nebo pokud ho přeroste, tak v sedačce 0-18.
- cena mi přijde podezřele nízká, ne že by ty drahé musely být určitě dobré, ale tohle mi přijde zas moc levné
- kategorie 9-25 mi přijde zbytečná, stejně bude dítko potřebovat sedačky ještě 2, tak bych volila 9-18 a pak 15-36
ne BY MELA, ale musi do 9 mesicu, 9 kil a samostatneho jisteho sezeni… ja jdu do Romer Safefix plus s nohou, jen cekam na devet kilo a nasetreny penizky
neni to na tyden, tak na tom setrit nechci [/citace
Já na tom taky nechci šetřit, ale 5tisíc na sedačku nemám.
Včera se mě přítelkyně mého kamaráda ptala, kde sežene sedačku do 500 (!!!!!) Kč, že viděla někde v bazaru za 250,ale zapomněla kde.Tak dneska pojedou s miminem bez autosedačky, že je snad nechytnou.
lucineeccka píše:careynka píše:j.a.n.i1 píše:
neni to na tyden, tak na tom setrit nechci [/citace
Já na tom taky nechci šetřit, ale 5tisíc na sedačku nemám.
Včera se mě přítelkyně mého kamaráda ptala, kde sežene sedačku do 500 (!!!!!) Kč, že viděla někde v bazaru za 250,ale zapomněla kde.Tak dneska pojedou s miminem bez autosedačky, že je snad nechytnou.tady nejde o to ze je nechytnou, ale staci tukanec ve 30ce a dite je mrtvy! S prominutim, tvoje kamaradka je malicko vylizana
j.a.n.i1 píše:
careynka Když já strašně nerada slovo MUSÍ, musí člověk akorát umřít (pravda, nemusí to být zrovna v autě…)
Jinak já pořídila Romer King Plus, neb nemáme ani v jednou autě izofix, takže jsem ušetřila, neb je levnější než tvůj vybraný.
Ale zatím sedačka taky bydlí doma, pro změnu čekáme zas na to až bude sedět, i když možná i na těch 9 kilo, nevím kolik má přesně, bude někde mezi 8-9…
Ale do vajíčka se zatím vejde, tak nikam nespěchám.
kdyz tady se driv dat nesmi, proto to musi
jinak taky nemam isofix, ale tahle jde i na pasy
je jeidna co poutas tak nebo tak ![]()
careynka No, maximální rychlost v obci je taky 50… a spousta lidí ji nedodržuje… a musí to dodržovat nebo měli by? ![]()
Jinak pokud nemáš izofix a neplánuješ v brzké době koupi nového auta, tak je ta safefix zbytečná, king plus je v bezpečnosti stejně hodnocená a neotravuje tam ta noha, díky které to nejde do všech aut.
No prave ze planuju
ted s nohou mam uz baby safe plus a jsem na ni zvykla. Kinga jsem mela doma a vubec se mi nelibi, ten ma 3 hvezdicky a safefix ma 4 ![]()
Děkuji za odpovědi, samozřejmě nehodlám tu sedačku používat hned. Ale zatím jen vybíráme…
vvvv píše:
Děkuji za odpovědi, samozřejmě nehodlám tu sedačku používat hned. Ale zatím jen vybíráme…
ja byt tebou tak bych sla do nejake bezpecne
Maxi Cosi, Romer, Besafe…
tuhle fakt ne
careynka píše:
No prave ze planujuted s nohou mam uz baby safe plus a jsem na ni zvykla. Kinga jsem mela doma a vubec se mi nelibi, ten ma 3 hvezdicky a safefix ma 4
King Plus má také 4 hvězdičky, úplně stejně jako safefix ![]()