Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
U těch větších nevadí když čouhá hlava.
Ale my máme podsedák. Dceři už to vadilo
@malytlustyhroch Já jsem dítě dávala v 8 letech na podsedak. Radost jsem z toho neměla, ale sedačka už byla holce fakt nepohodlna a malá, nejen na výšku, ale i v ramenou. Vydržela do necelych 140 cm. Řešením by mohla být integrovaná dětská sedačka, ale celé auto kvůli tomu asi měnit nebudete. ![]()
@malytlustyhroch my jsme kvůli tomu vybrali Recaro, paní v obchodě nám řekla že její kolegyně co má 1,52 m se do ní v pohodě vejde
tak doufám že vydrží opravdu co nejdéle. Známým se na podsedaku malém uskrtily děti. Prostě při nehodě vyklouzly pod zadky a děti jakoby po sebou ani nic neměly
Počkej, pokud má syn 17kg, tak mu přece nemůže za rok čouhat hlava, když je ta sedačka do 36kg. Vždyť má vytahovací opěrku hlavy. Vysuneš ji výš, podle výšky dítěte. Dcerka má 24kg a 118cm a obdobná sedačka jí vydrží ještě pořádně dlouho. Přečetla sis pořádně návod?
Netuším, jak ta vaše, ale naše Cybexka má zvedací opěrku hlavy a dítko 7 let, 23 kg/124 cm ji má ještě s velkou rezervou, věřím, že ještě dost let nám vydrží. Já si nějak neumím představit, že u sedačky od 15 kil to má 17kilové dítě naknop.
@ugluk @Janli Jo, ma zvedaci operku predposledni pozice operky uz zacinala byt nizka, tak jsem to dnes vytahla na posledni, na max, tak jsem videla, jak malo zbyva. Mozna to o ten jeden stupinek zas vratim dolu, protoze, kdyz usne, tak se syn jakoby zmenci, tak aby z toho pak nevylit. Ale to nic nemeni na tom, ze jsem ji dnes prave videla vytazenou na max a trochu me to jeji maximum zklamalo… Ale treba syn ted uz neporoste tak rychle, jak bude starsi… A pak zvazim to, co psaly holky vise.
@Netopirek @modravlocka @Eliskaxox Super, diky moc za reakce. ![]()
@malytlustyhroch Hodně velká je od BeSafe, vešel se do ní 11 letý synovec (sice jen tak tak, ale potřebovala jsem ho převézt a podsedák jsem neměla) a ten sice má 150cm, ale dlouhé nohy, krátký trup takže mu pás jde přes krk. Třeba můj syn (skoro 4) má zase dlouhý trup a krátké nohy takže z vajíčka vyrostl v 8 měsících a že sedačky 9-18kg (Römer) krátce po druhých narozeninách takže se trochu děsím toho že se z autosedačky taky vyroste dřív než bude mít těch 150cm a 36kg. A dcerka (10m) už taky dva měsíce jezdí 9-18 kg ![]()
@malytlustyhroch píše:
@ugluk @Janli Jo, ma zvedaci operku predposledni pozice operky uz zacinala byt nizka, tak jsem to dnes vytahla na posledni, na max, tak jsem videla, jak malo zbyva. Mozna to o ten jeden stupinek zas vratim dolu, protoze, kdyz usne, tak se syn jakoby zmenci, tak aby z toho pak nevylit. Ale to nic nemeni na tom, ze jsem ji dnes prave videla vytazenou na max a trochu me to jeji maximum zklamalo… Ale treba syn ted uz neporoste tak rychle, jak bude starsi… A pak zvazim to, co psaly holky vise.
Evolva jde vytáhnout hodně vysoko. Stačí demontovat vnitřní pásy dle návodu, což podle popisu tipuji nebylo.
@Heivka píše:
@malytlustyhroch Hodně velká je od BeSafe, vešel se do ní 11 letý synovec (sice jen tak tak, ale potřebovala jsem ho převézt a podsedák jsem neměla) a ten sice má 150cm, ale dlouhé nohy, krátký trup takže mu pás jde přes krk. Třeba můj syn (skoro 4) má zase dlouhý trup a krátké nohy takže z vajíčka vyrostl v 8 měsících a že sedačky 9-18kg (Römer) krátce po druhých narozeninách takže se trochu děsím toho že se z autosedačky taky vyroste dřív než bude mít těch 150cm a 36kg. A dcerka (10m) už taky dva měsíce jezdí 9-18 kg
Je to 150 cm, nemusí mít 36 kg
. Ted podle i-size se jede na cm a ne na kg
.
@Sůvička80 píše:
Je to 150 cm, nemusí mít 36 kg. Ted podle i-size se jede na cm a ne na kg
.
To vůbec nesouvisí s i-size, ale s tim, co je napsane ve vyhlasce…
Pouzivate jeste integrovane 5 bodove pasy a nebo poutate dite 3 bodovym z auta?
@j.a.n.i1 píše:
To vůbec nesouvisí s i-size, ale s tim, co je napsane ve vyhlasce…
Dítě musí být buď 150cm nebo 36kg. Pokud splní jeden bod nemusí už mít autosedačku.
Myslím, že je i věková hranice, jen nevím kolik
@Sůvička80 Tak ona je podstatnější ta výška, už jsem zažila jaké to je schytat od pásů do krku při prudkém zastavení, těch 36kg je spíš technická hranice funkčnosti materiálu ze kterých se sedačky a podsedáky vyrábí.
@Netopirek U nás věková hranice už není hodně dlouho, ale dřív byla, 12 let, ještě si živě pamatuju jak jsem si připadala dospěle když jsem poprvé jela na výlet na přední sedačce ![]()
@Heivka já si na ní taky pamatuji. Jak jsem čekala až mi bude 12. ![]()
Takže když budeš mít malý dítě tak bude jezdit v sedačce do 18?
To si nějak nedokážu představit