Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Janli píše:
Právě, já to řešila. Měla jsem model auta, který byl v tom přelomovým roku a dost jsem po tom pátrala, protože jediná sedačka, která u nás připadala v úvahu, byla na isofix. Já teda radši koupila nový auto, u staršího bych se na kompatibilitu isofixu a autosedačky nespoléhala.
No, jen tak mimochodem, prvním autem, které mělo IZOFIX dle evropské normy byl právě ten čtyřkový Golf, tak nevidím důvod, proč tady zakladatelku přesvědčovat o tom, jak je „její“ isofix nebezpečný a nekompatibilní.
Ja teda absolutne nevidim duvod pochybovat o funkcnosti, kdyz to normalne pasuje.
Ten mechanismus je velmi jednoduchy.
To bych to musela cvaknout treba na vyssi prumer, nasikmo apod, aby to mohlo zlobit.
@Janli @Cenarius Tak třeba Britax Roemer má přímo vyhledávač o kompatibilitě autosedaček s typem vozu na svých stránkách, rychlé a snadné ověření. Mám tyto autosedačky ráda, právě i kvůli tomu, že snadno najdu informace, které u jiných výrobců dost často chybí… Nevím tedy, zda je toto přesný typ auta co má zakladatelka, ale snadno své auto dohledá - tady (Fit Finder) a tedy záleží na autosedačce, popř. bázi…
@j.a.n.i1 píše:
No, jen tak mimochodem, prvním autem, které mělo IZOFIX dle evropské normy byl právě ten čtyřkový Golf, tak nevidím důvod, proč tady zakladatelku přesvědčovat o tom, jak je „její“ isofix nebezpečný a nekompatibilní.
Dobře, ale spoléhat se na info někoho na internetu není úplně moudrý. Zrovna v tomhle případě je víc než rozumný si info ověřit.
@Finkaa
Teda, vy jste zlata, normalne mi to vyhledalo. To jsem netusila, ze to Britax Roemer takhle ma.
Moc dekuju ![]()
@Janli píše:
Dobře, ale spoléhat se na info někoho na internetu není úplně moudrý. Zrovna v tomhle případě je víc než rozumný si info ověřit.
No, tak uz si to zakladatelka overila na strankach romeru, ze tvoje info muze v klidu hodit za hlavu.
Doporučuju vajíčko Nuna Arra next s otočnou základnou. Vajíčko se dá i sklopit do lehu a patří k těm lehčím. Cybexy jsou těžký a Britaxy většinou taky
@Jolana24 No, proc jsou asi vajicka, ktera vychází dobře v testech, těžší?
@j.a.n.i1 píše:
@Jolana24 No, proc jsou asi vajicka, ktera vychází dobře v testech, těžší?
😂 To mě zajímá 🤔 každý výrobce používá trochu jiné materiály. Někteří vyrábí vajíčka z odlehčených plastů, které mají stejnou pevnost jako ty starší materiály, ale nepotřebují si platit nic neříkají testy typu Dtest
Nuna patří mezi špičku
@j.a.n.i1 píše:
@Jolana24 A jak bez testu poznas, ze pazri mezi špičku?
Tak Dtest ti tak jako tak nic neřekne. Třeba Nuna pipa next bxla v roce 2020 nejbezpečnějším vajíčkem ze všech testovaných podle ADAC.
@Jolana24 A ja snad psala zrovna o dTest? A jwn tak mimochodem, dTest přebírá testy ADACu.
@ms97 Jen ještě před nákupem zkus, jak bude autosedačka(i se základnou) sedět přímo v autě (ideálně i s dítětem, ale to je u těch vajíček dost nereálné). Záleží totiž i na sklonu sedaček v autě, aby pak vajíčko na základně nebylo moc „kolmo“ a při spánku dítku nepadala třeba hlavička…
Právě, já to řešila. Měla jsem model auta, který byl v tom přelomovým roku a dost jsem po tom pátrala, protože jediná sedačka, která u nás připadala v úvahu, byla na isofix. Já teda radši koupila nový auto, u staršího bych se na kompatibilitu isofixu a autosedačky nespoléhala.