Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ty jo opravud si to dítě neumím představit vždty tam musí být umáčklé ![]()
Starší šel do větší někdy kolem 9 -10 měsíců byl dlouhán po manželovi mladšímu je 8 a taky už na dlouho nevidím…
Pokud se nemýlím, uši dítěte nesmí čouhat z autosedačky. Pokud trochu přečuhuje hlava (max. 1/3), nevadí to. Ale nejsem si jistá, jestli se tohle pravidlo dá uplatnit i u vajíčka, které se umisťuje do protisměru ![]()
My máme vajíčko Maxi Cosi, je hodně velké, do 15kg. Náš tříleťák se do něj pohodlně vejde. Váhově odpovídá, hlava čouhá malinko. Jen nevím, kam bych mu v autě srolovala nohy.
My dneska koupili sedačku 9-18kg,pani v obchodě když viděla malou ve vajíčku tak se zhrozila,prý už je na čase aby jsme pořídili větší.
Ywett píše:
Pokud se nemýlím, uši dítěte nesmí čouhat z autosedačky. Pokud trochu přečuhuje hlava (max. 1/3), nevadí to. Ale nejsem si jistá, jestli se tohle pravidlo dá uplatnit i u vajíčka, které se umisťuje do protisměru
My máme vajíčko Maxi Cosi, je hodně velké, do 15kg. Náš tříleťák se do něj pohodlně vejde. Váhově odpovídá, hlava čouhá malinko. Jen nevím, kam bych mu v autě srolovala nohy.
My měli taky MC. V roce kluk 77 cm. Hlava nečouhala. Měl rezervu. Ale pásy už začánaly v úrovni ramínek. Takže počítám, že pár cm a už by začínaly moc nízko. ![]()
Ahoj, já slyšela teda verzi, že hlava přesahovat může, ale musí stále ještě mít za sebou oporu vajíčka, prostě když hlava padne dozadu, nesmí padnout do prázna
Nám právě došla nová sedačka 9-25kg, ale ještě chvíli budem vozit obojí, protože malá ještě nechodí a s vajíčkem je to míň komplikovaný. A to vajíčko máme do 11kg a veru má 10kg, hlavičku má ok, ale i tak už moc času nemáme ![]()
katysimi píše:
Ahoj,prosím o radu.Mám doma 2,5letou dceru měří 87cm a váží 10,7kg a nevím jestli ji můžu ještě vozit ve vajíčku.Je sice do 13kg,ale nevím do kolika centimetrů.Poradíte
ve vajíčku může dítě být dokud nepřesáhne váhovou hranici( některá vajíčka jsou do 9, 10, 11 nebo 13kg, podle toho jak byla homologována), nebo nekouká hlava přes okraj( nohy koukat můžou) nebo nejdou pásy pod ramínka, čím déle bude dítě ve vajíčku( v protisměru) tím lépe pro jeho bezpečnost, ale toto jsou mezní hodnoty, které se nesmí přesáhnout
steeve píše:katysimi píše:ve vajíčku může dítě být dokud nepřesáhne váhovou hranici( některá vajíčka jsou do 9, 10, 11 nebo 13kg, podle toho jak byla homologována), nebo nekouká hlava přes okraj( nohy koukat můžou) nebo nejdou pásy pod ramínka, čím déle bude dítě ve vajíčku( v protisměru) tím lépe pro jeho bezpečnost, ale toto jsou mezní hodnoty, které se nesmí přesáhnout
Ahoj,prosím o radu.Mám doma 2,5letou dceru měří 87cm a váží 10,7kg a nevím jestli ji můžu ještě vozit ve vajíčku.Je sice do 13kg,ale nevím do kolika centimetrů.Poradíte
Děkuji moc za radu.
No ja si myslim,ze dite 2,5letech by melo mit uz sedacku jinou nez vajicko,uz hlavne kvuli opore zad.
Sedet urcite sedi,tak proc ho cpat do vajicka ikdyz podle cm i kg mu jiste staci,ale neni to spravne.
Dana1980 píše:
No ja si myslim,ze dite 2,5letech by melo mit uz sedacku jinou nez vajicko,uz hlavne kvuli opore zad.
Sedet urcite sedi,tak proc ho cpat do vajicka ikdyz podle cm i kg mu jiste staci,ale neni to spravne.
Já vím, jezdí v ní jen velmi málo.Máme jí jen u našich a to ježdění 1× do měsíce se mi nechtělo kupovat novou.Doma máme do 36kg.Děkuji
Pokud je to opravdu jen tak malo,tak asi jo.Vim,ze ani kojencum se nedoporucuje byt dlouho ve vajicku,kvuli zadickum a to mrnouskove jeste nesedi.
Cas se ma omezit na nezbytne nutnou dobu. ![]()
Alpaka píše:Ywett píše:My měli taky MC. V roce kluk 77 cm. Hlava nečouhala. Měl rezervu. Ale pásy už začánaly v úrovni ramínek. Takže počítám, že pár cm a už by začínaly moc nízko.
Pokud se nemýlím, uši dítěte nesmí čouhat z autosedačky. Pokud trochu přečuhuje hlava (max. 1/3), nevadí to. Ale nejsem si jistá, jestli se tohle pravidlo dá uplatnit i u vajíčka, které se umisťuje do protisměru
Vidíš, ty pásy mě nenapadly, ale je pravda, že je má někde skoro v podpaží, a to je určitě špatně.
Zakladatelko, já jsem celkem pes na autosedačky a podle mě nejvíc nehod se stává při takovým tom přejíždějí za roh
Asi nemáte možnost autosedačku přenést/převézt, že? Nebo půjčit?
Ještě mě napadlo, jakou máte „hlavní“ autosedačku? Co koupit buď váhově následující (jenže 10kg dítě do autosedačky 15-36kg se mi taky moc nelíbí) nebo takovou tu univerzální (9-36kg)? Stejně to budete muset řešit, ve vajíčku nemůže malá jezdit do 12ti let ![]()
Ywett píše:Alpaka píše:Vidíš, ty pásy mě nenapadly, ale je pravda, že je má někde skoro v podpaží, a to je určitě špatně.Ywett píše:My měli taky MC. V roce kluk 77 cm. Hlava nečouhala. Měl rezervu. Ale pásy už začánaly v úrovni ramínek. Takže počítám, že pár cm a už by začínaly moc nízko.
Oni se pak ty ramínka mohou při nárazu z pásu razdva vysmeknout.
AHolky prosím poraďte,
v červenci chceme jet se synem na dovču na hory, je to cca 3 hodiny autem. v červenci mu bude 7 měsíců, ale ted je mu 5 a má 69 cm a 7,7 kg. Když jedeme k doktorovi, je v tom vajíčku takovej zmáčknutej a nohy má pokrčený o sedačku, protože mu čouhají z toho vajíčka už a pás má přes to vajíčko už teda nadoraz.
Vydrží tu cetu nebo se máme kouknout po autosedačce? Sám ješě nesedí a netroufám si říct jestli bude v 7 měsících, asi ne…
@Světlaa oba moji kluci sli do sedačky v sedmém měsíci. Jakmile uměli sami poradne sedět
vajíčka jim byla knop. Takže bych sedačku koupila a uvidíš - aspoň budeš připravena. My mame i částečně polohovací, takže tam nejsou v úplném přímém sedu
Do posmerne sedacky ma jit dite v 9 mesicich, v 9 kilech a ma samo sedet. Kvuli bezpecnosti. V sedmi mesicich je sakra brzo. Tak bud koupit vetsi autosedacku protismrnou a nebo to vydrzet.
Malo obleci, pak nebude tak zmacnutej. Pokrcene nohx nevadi. A jet aby spal. Tak vyrazit na prvni spani, pak zastavit na svacinu a nechat ho prolezt, jit na prochazku a druhou pulku jet na dalsi spani.