Autosedačka: do kdy vajíčko?

98
2.5.11 18:49

autosedačka:do kdy vajíčko?

Ahoj,prosím o radu.Mám doma 2,5letou dceru měří 87cm a váží 10,7kg a nevím jestli ji můžu ještě vozit ve vajíčku.Je sice do 13kg,ale nevím do kolika centimetrů.Poradíte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
2.5.11 18:51

no kámoška má vajíčko do 13kg a kluk se jim tam už v 5měsících nevejde, už asi od 3.měsíce mu kejklaj nohy celý ven a prý je to špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
2.5.11 18:54

Ahoj,tak dcerka byla a je taky drobna,ale vajicko jsem vymenila hned jak dosahla tech 9 kil, protoze uz ji hlavicka couhala ven a to u vajicka nesmi, nozicky az tak nevadi. nejde o cm,ale to, ze z vajicka uz presahuje hlavicka.
je tam psane sice do 13,ale to je treba mysleno, ze deti maji uz 13 kilo uz treba v roce.
dcerku uz byt tebou davala do sedacky co ma moje mala 9-18, vahu uz na to ma, vek taky a vysku taky. :kytka: vajicko takhle dlouho to uz ji myslim ani neni prijemne ne? deti chteji koukat ven,atd…

• Citovat
  • Upravit
98
2.5.11 18:58

No právě.Já budu teď kupovat novou,ale u našich máme vajíčko a s nima jezdíme autem opravdu málo tak 1 za měsíc proto jsem chtěla vědět když ji tam dám jestli to nevadí.Hlava ji nekouká tudle v ní usnula a měla ji opřenou o kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.5.11 18:59

Ahoj,do vajíčka se děti nemají dávat,když začne přesahovat hlavička.Věk má dávno na normální autosedačku.Ve vajíčku musí být chudák napresovaná :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
2.5.11 19:04
katysimi píše:
No právě.Já budu teď kupovat novou,ale u našich máme vajíčko a s nima jezdíme autem opravdu málo tak 1 za měsíc proto jsem chtěla vědět když ji tam dám jestli to nevadí.Hlava ji nekouká tudle v ní usnula a měla ji opřenou o kraj.

no dcerka byla taky drobna,ale uz v roce a pul kdy mela 9 kilo jsem ji dala do 9-18, ve vajicku ji presahovala hlavicka, mela v necelych 2 letech kolem tech vasich 87,tak asi mate velke vajicko. :think:
ale i tak, pokud dite samo sedi, ma vahu min. 9 kilo,tak uz muze mit tu zminovanou autosedacku vetsi, ja uz bych dcerku byt tebou do vajicka nedavala, i kdyz ji hlavicka nepresahuje, je uz velka holka, takhle ji bude pohodlneji, bude se divat z okna a tak.
klidne k vasim muzete koupit nejakou levnejsi,ale uz vetsi kategorii pokud jezdite tak malo, ale vajicko je si myslim uz male. z vajicka deti jdou do te vetsi nektere uz v roce,takze si vyberte nejakou 9-18 a uvidis jak bude spokojena. :palec:

• Citovat
  • Upravit
81480
2.5.11 19:11

Váhově je to OK. Jde o délku. Podle mě žádné vajíčko nebude koncipované na dítě s výškou 87 cm. Hlavička nesmí nikde přesahovat. Další kriterium je, že pásy musí začínat nad ramínkem (ne za/pod ním).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
2.5.11 19:17

Nevím,ale myslím si,že by už měla mít dávno vězší sedačku.Malej má 79cm a ve velké sedačce 0-18kg od Britax jezdí od listopadu to mu bylo 8 měsíců.Teď mu je 13 měsíců jezdí v sedačce 0-18kg a dávám ho pořád proti směru jízdy a tak ho budu dávat až do 13kg.Pak bude jezdit po směru jízdy.Mě bylo řečeno,že do vajíčka se nemá mimi dávat pokud má 1-2cm hlavikču od kraje sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.5.11 19:21

My přesedlali na jinou sedačku v roce a pár dnech, nesmí přečuhovat hlava, nohy můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
2.5.11 19:29

ze koukaj nohy nevadi, nesmi koukat hlavicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
2.5.11 19:33

nohy sice můžou, ale zajímalo by mě, kam si je jako má poskládat, když je tam vlastně už opěradlo sedačky auta :think: to už pomalu začínám řešit u malé-bude mít tři měsíce, je teda na svůj věk velká a začínají jí nohy přečuhovat. Teď je to ještě v pohodě, to si je ještě trošku pokrčí, ale za chvíli nevím teda, kam si je seskládá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
2.5.11 19:49

My se teda taky v 8 měsíci nevyšli do vajíčka.. Chce to řešit hlavně délku - kvůli bezpečnosti. jestli kouká kousek hlavičky, tak určitě nová!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
2.5.11 19:52
Brusek píše:
nohy sice můžou, ale zajímalo by mě, kam si je jako má poskládat, když je tam vlastně už opěradlo sedačky auta :think: to už pomalu začínám řešit u malé-bude mít tři měsíce, je teda na svůj věk velká a začínají jí nohy přečuhovat. Teď je to ještě v pohodě, to si je ještě trošku pokrčí, ale za chvíli nevím teda, kam si je seskládá :nevim:

malej ma taky pokrceny, zatim to jde, ale v lete pujde do Besafe izi combi , ta je do 18 kil a je taky protismerna, ale ma takovou jakoby kolejnici, takze jde posouvat a vejdou se tam nozky :-) ale ta cena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
2.5.11 20:14

no vidíš, to ani nevím, že něco takového je, možná kvůli té ceně :mrgreen: no snad se malá trošku přibrzdí s tím růstem :think: malý byl taky takový větší a už už jsem taky čekala aspoň na těch devět kilo, aby mohl do větší, páč čouhala užn i hlava, o nohách ani nemluvím a malá zatím roste ještě rychleji než on :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
2.5.11 20:20

ty jo opravud si to dítě neumím představit vždty tam musí být umáčklé 8-o
Starší šel do větší někdy kolem 9 -10 měsíců byl dlouhán po manželovi mladšímu je 8 a taky už na dlouho nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí