Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,prosím o radu.Mám doma 2,5letou dceru měří 87cm a váží 10,7kg a nevím jestli ji můžu ještě vozit ve vajíčku.Je sice do 13kg,ale nevím do kolika centimetrů.Poradíte ![]()
no kámoška má vajíčko do 13kg a kluk se jim tam už v 5měsících nevejde, už asi od 3.měsíce mu kejklaj nohy celý ven a prý je to špatně ![]()
Ahoj,tak dcerka byla a je taky drobna,ale vajicko jsem vymenila hned jak dosahla tech 9 kil, protoze uz ji hlavicka couhala ven a to u vajicka nesmi, nozicky az tak nevadi. nejde o cm,ale to, ze z vajicka uz presahuje hlavicka.
je tam psane sice do 13,ale to je treba mysleno, ze deti maji uz 13 kilo uz treba v roce.
dcerku uz byt tebou davala do sedacky co ma moje mala 9-18, vahu uz na to ma, vek taky a vysku taky.
vajicko takhle dlouho to uz ji myslim ani neni prijemne ne? deti chteji koukat ven,atd…
No právě.Já budu teď kupovat novou,ale u našich máme vajíčko a s nima jezdíme autem opravdu málo tak 1 za měsíc proto jsem chtěla vědět když ji tam dám jestli to nevadí.Hlava ji nekouká tudle v ní usnula a měla ji opřenou o kraj.
Ahoj,do vajíčka se děti nemají dávat,když začne přesahovat hlavička.Věk má dávno na normální autosedačku.Ve vajíčku musí být chudák napresovaná
.
katysimi píše:
No právě.Já budu teď kupovat novou,ale u našich máme vajíčko a s nima jezdíme autem opravdu málo tak 1 za měsíc proto jsem chtěla vědět když ji tam dám jestli to nevadí.Hlava ji nekouká tudle v ní usnula a měla ji opřenou o kraj.
no dcerka byla taky drobna,ale uz v roce a pul kdy mela 9 kilo jsem ji dala do 9-18, ve vajicku ji presahovala hlavicka, mela v necelych 2 letech kolem tech vasich 87,tak asi mate velke vajicko. ![]()
ale i tak, pokud dite samo sedi, ma vahu min. 9 kilo,tak uz muze mit tu zminovanou autosedacku vetsi, ja uz bych dcerku byt tebou do vajicka nedavala, i kdyz ji hlavicka nepresahuje, je uz velka holka, takhle ji bude pohodlneji, bude se divat z okna a tak.
klidne k vasim muzete koupit nejakou levnejsi,ale uz vetsi kategorii pokud jezdite tak malo, ale vajicko je si myslim uz male. z vajicka deti jdou do te vetsi nektere uz v roce,takze si vyberte nejakou 9-18 a uvidis jak bude spokojena. ![]()
Váhově je to OK. Jde o délku. Podle mě žádné vajíčko nebude koncipované na dítě s výškou 87 cm. Hlavička nesmí nikde přesahovat. Další kriterium je, že pásy musí začínat nad ramínkem (ne za/pod ním).
Nevím,ale myslím si,že by už měla mít dávno vězší sedačku.Malej má 79cm a ve velké sedačce 0-18kg od Britax jezdí od listopadu to mu bylo 8 měsíců.Teď mu je 13 měsíců jezdí v sedačce 0-18kg a dávám ho pořád proti směru jízdy a tak ho budu dávat až do 13kg.Pak bude jezdit po směru jízdy.Mě bylo řečeno,že do vajíčka se nemá mimi dávat pokud má 1-2cm hlavikču od kraje sedačky.
My přesedlali na jinou sedačku v roce a pár dnech, nesmí přečuhovat hlava, nohy můžou.
nohy sice můžou, ale zajímalo by mě, kam si je jako má poskládat, když je tam vlastně už opěradlo sedačky auta
to už pomalu začínám řešit u malé-bude mít tři měsíce, je teda na svůj věk velká a začínají jí nohy přečuhovat. Teď je to ještě v pohodě, to si je ještě trošku pokrčí, ale za chvíli nevím teda, kam si je seskládá ![]()
My se teda taky v 8 měsíci nevyšli do vajíčka.. Chce to řešit hlavně délku - kvůli bezpečnosti. jestli kouká kousek hlavičky, tak určitě nová!!!!
Brusek píše:
nohy sice můžou, ale zajímalo by mě, kam si je jako má poskládat, když je tam vlastně už opěradlo sedačky autato už pomalu začínám řešit u malé-bude mít tři měsíce, je teda na svůj věk velká a začínají jí nohy přečuhovat. Teď je to ještě v pohodě, to si je ještě trošku pokrčí, ale za chvíli nevím teda, kam si je seskládá
malej ma taky pokrceny, zatim to jde, ale v lete pujde do Besafe izi combi , ta je do 18 kil a je taky protismerna, ale ma takovou jakoby kolejnici, takze jde posouvat a vejdou se tam nozky
ale ta cena ![]()
no vidíš, to ani nevím, že něco takového je, možná kvůli té ceně
no snad se malá trošku přibrzdí s tím růstem
malý byl taky takový větší a už už jsem taky čekala aspoň na těch devět kilo, aby mohl do větší, páč čouhala užn i hlava, o nohách ani nemluvím a malá zatím roste ještě rychleji než on
![]()
ty jo opravud si to dítě neumím představit vždty tam musí být umáčklé ![]()
Starší šel do větší někdy kolem 9 -10 měsíců byl dlouhán po manželovi mladšímu je 8 a taky už na dlouho nevidím…