Autosedačka - dvě děti po sobě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
7.10.11 09:21
VERONIKA píše:
Ta sedačka je od 15 kg takže v ní můžou být i když ta 9-18 kg ještě váhově stačí!
Tam je problém ten, že pokud dítě přeroste sedačku - „trčí mu hlava“ nad okraje tak je pro něho už nevyhovující a není tak bezpečná! :wink:

No to byl přesně ten náš problém. :pankac: Dcera měla dlouho 14kg, stejně šla do 15-36, protože už holt byla na 9-18 vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.10.11 09:25
Nelisa píše:
VERONIKA píše:
Ta sedačka je od 15 kg takže v ní můžou být i když ta 9-18 kg ještě váhově stačí!
Tam je problém ten, že pokud dítě přeroste sedačku - „trčí mu hlava“ nad okraje tak je pro něho už nevyhovující a není tak bezpečná! :wink:
No to byl přesně ten náš problém. :pankac: Dcera měla dlouho 14kg, stejně šla do 15-36, protože už holt byla na 9-18 vysoká.

U nás to byl stejný problém s přechodem z vajíčka do 9-18kg, dcera měla 10m, seděla, ale měla nahatá pouze 8,16kg, v oblečení měla samo 9kg, tak šla do větší, podle mě bezpečnější než vajíčko od kočárku ze kterého vyrůstala všemi směry.

• Citovat
  • Upravit
102082
7.10.11 09:35
VERONIKA píše:
j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím jak kdo máte velké děti, ale po druhém roce dávat dítě do 15-36 mi přijde strašně brzo 8-o to už měli víc jak 18 kg?

Tak ono záleží jak moc trčí hlava, může přesahovat až po linii očí a ničemu to nevadí, což je někde při 95 - 100 cm dítka.
A ano sedačka je už od 15 kg, ale poutat dítě co má necelé 2,5 roku tříbodovým pásem, ze kterého kdykoliv „vystoupí“ mi nepřijde moc bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.10.11 09:37

Já si myslím, že záleží na uvážení rodičů a taky na tom jaké jsou kritéria pro sedačky, ale určitě se dá trošku přimhouřit oko :wink:

U nás byl třeba problém s vajíčkem, protože dcera měla moc dlouhé nohy a strašně jí vadilo jak je měla skrčené a opřené o sedák … takže šla dřív než v roce do větší sedačky a to sjem chtěla aby byla ve vajíčku co nejdýl!

Teď ji budeme v zimě „stěhovat“ do větší sedačky, to s oblečením bude mít cca 14 kg, ale je vysoká a byl by i celkem problém ji nabalenou rvát do té menší sedačky :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26093
7.10.11 09:42

já mám děti od sebe 22 a půl měsíce… A zatím nevím, jak to uděláme, ale dokud starší z té 9 - 18 nevyroste, plánuju ho nechat v ní i za cenu, že bychom 9 - 18 měli dvakrát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.10.11 09:55

My máme sice děti věkově od sebe dál, ale syn má ve víc než dvou a půl letech necelých 12 kilo, takže do roka (tou dobou už určitě dcera půjde z vajíčka) se přes 15kg určitě nedostane, to bychom ho museli vykrmovat jako husu na pekáč :). A určitě koupíme i pro dceru potom 9-18kg, holt to budeme mít dražší… Ale jsem přesvědčená, že je to tak pro děti bezpečnější i pohodlnější.
Jen abychom pomalu začali šetřit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
7.10.11 09:57
VERONIKA píše:
Já si myslím, že záleží na uvážení rodičů a taky na tom jaké jsou kritéria pro sedačky, ale určitě se dá trošku přimhouřit oko :wink:

U nás byl třeba problém s vajíčkem, protože dcera měla moc dlouhé nohy a strašně jí vadilo jak je měla skrčené a opřené o sedák … takže šla dřív než v roce do větší sedačky a to sjem chtěla aby byla ve vajíčku co nejdýl!

Teď ji budeme v zimě „stěhovat“ do větší sedačky, to s oblečením bude mít cca 14 kg, ale je vysoká a byl by i celkem problém ji nabalenou rvát do té menší sedačky :think: :nevim:

Verčo já bych ji tam ve 14kg nedala a určitě ne nabalenou, bunda se má svléknout, jelikož dítě v ní není bezpečně stabilizované, pásy po bundě kloužou dolů a působí tedy ve špatném místě. Mohlo by dojít v případě prudkého nárazu k poranění břicha nebo pánve. Nestojí mi to za to takový hazard, máme normální auto staršího typu, bez klimatizace, svlékáme bundy vždy, mám tam nachystanou deku, kterou přes ně přehodím, než se auto zahřeje. Ale jsem sama zvědavá, co napíše Steeve, jestli diskusi navštíví… já totiž autosedačky opravdu hodně řeším a všichni to tak mít nemusí, to naprosto chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.10.11 10:12
zuzanasinova píše:
bunda se má svléknout, jelikož dítě v ní není bezpečně stabilizované, pásy po bundě kloužou dolů a působí tedy ve špatném místě.

No, tak to slyším poprvé a navíc to asi není moc realizovatelné :think: :nevim:
Jako, pokud vezu Kubíka do školky v -15°, dám je do vymrzlého auta bez bundy (v našem případě do kombinéz, prootže je mají nejraději), pojedu cca 5 min. a pak je budu zase nabalovat na hlavní cestě, kde jede co 5sec. auto a co minutu trolejbus/autobus tak to není reálné!!!
Něco jiného je, když se jede na hory, jedeš dlouho … to chápu a bundy vyslíkáme, ale při kratších trasách :think:

Příspěvek upraven 07.10.11 v 10:38

• Citovat
  • Upravit
5697
7.10.11 10:18
VERONIKA píše:
zuzanasinova píše:
bunda se má svléknout, jelikož dítě v ní není bezpečně stabilizované, pásy po bundě kloužou dolů a působí tedy ve špatném místě.
Jako, pokud vezu Kubíka do školky v -15°, dám je do vymrzlého auta bez bundy (v našem případě do kombinéz, prootže je mají nejraději), pojedu cca 5 min. a pak je budu zase nabalovat na hlavní cestě, kde jede co 5sec. auto a co minutu trolejbus/autobus tak to není reálné!!!
Něco jiného je, když se jede na hory, jedeš dlouho … to chápu a bundy vyslíkáme, ale při kratších trasách :think:

nemusíš tomu věřit ani se tím řídit ;-) i my vozíme v zimě děti ve vymrzlém autě a tu chvilku to bez bundy přežijou. Pokud je hodně velký mráz, tak škrabeme a už je zapnuté topení a bez toho nevyjedu, protože bych nic neviděla. Ale každý máme svůj názor na věc, s nímž nemusí nikdo jiný souhlasit, já ten svůj nikomu necpu, jen cituju odborníky, kterými se řídím JÁ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
7.10.11 10:47
zuzanasinova píše:
VERONIKA píše:
zuzanasinova píše:
bunda se má svléknout, jelikož dítě v ní není bezpečně stabilizované, pásy po bundě kloužou dolů a působí tedy ve špatném místě.
nemusíš tomu věřit ani se tím řídit ;-) i my vozíme v zimě děti ve vymrzlém autě a tu chvilku to bez bundy přežijou. Pokud je hodně velký mráz, tak škrabeme a už je zapnuté topení a bez toho nevyjedu, protože bych nic neviděla. Ale každý máme svůj názor na věc, s nímž nemusí nikdo jiný souhlasit, já ten svůj nikomu necpu, jen cituju odborníky, kterými se řídím JÁ

Jojo, taky se tímhle řídím. Já taky nikdy nejezdím v bundě.
Je fakt, že v případě kombinézy se to řeší blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
7.10.11 11:06
j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím jak kdo máte velké děti, ale po druhém roce dávat dítě do 15-36 mi přijde strašně brzo 8-o to už měli víc jak 18 kg?

Syn měl ve dvou letech rovný metr a 18 kg, dcera měla 97 cm a 17 kg, takže po druhém roce oba šli do 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
7.10.11 11:10
zuzanasinova píše:
cituji Steeva z poradny:
„Do sedačky 15–36 dítě musí mít nejméně 15kg, 2,5 roku a výšku cca 94–100cm, takže věkem je ještě na 15–36 malý“já bych radila taky koupit 9-18kg :nevim:

Nojo, jenže to taky nejde brát doslova. Už jsem to psala, syn měl de dvou letech 100 cm a 18 kg, takže do 15-36 musel. Podle mě ten věk není směrodatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
7.10.11 11:47
šamotka píše:
j.a.n.i1 píše:
Syn měl ve dvou letech rovný metr a 18 kg, dcera měla 97 cm a 17 kg, takže po druhém roce oba šli do 15-36.

Tak u tvých dětí to je jasný, tam není co řešit :-)
Jsem zvědavá do kdy budem jezdit v 9-18 my, má rok a zatím je stále spokojeně ve vajíčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
7.10.11 13:29

Jeee holky, jste zlatý. Děkuju všem za rady! Pěkný víkend :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.10.11 14:12
Sunnyside píše:
Sedačka 9-36 NENÍ A NEMŮŽE být nikdy tak bezpečná, jako sedačky jedné kategorie. Za sebe radím jí nebrat.

dovolím si nesouhlasit, důkaz k vidění ve výsledcích testů ADAC. autosedačky jako cybex pallas 2fix jsou v bezpečnosti naopak velice srovnatelné s tolik opěvovaným romerem.
polohovatelná je úplně stejně, jako romer. měla jsem je vedle sebe.

neříkám, že není lepší koupit jedno-kategorijní, ale na druhou stranu, to že by 9-36kg nebyly stejně bezpečné, jako 9-18 prostě není pravda. vždycky záleží na konkrétní sedačce.

já třeba nutně potřebuju sedačku bez nohy, kterou můžu upoutat do auta i jak než na isofix, druhé auto v domě ho nemá. to je teprve oříšek..

zakladatelce, já bych koupila sedačku bez kalkulace, co bude za rok, prostě vybrala tu pro tebe nejlepší. co ty víš, třeba bude mimi obr, a nebude sedět, a budete muset do 0-18, ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí