Autosedačka - dvě děti po sobě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102082
7.10.11 15:17
Nataša píše:
Sunnyside píše:
Sedačka 9-36 NENÍ A NEMŮŽE být nikdy tak bezpečná, jako sedačky jedné kategorie. Za sebe radím jí nebrat.

dovolím si nesouhlasit, důkaz k vidění ve výsledcích testů ADAC. autosedačky jako cybex pallas 2fix jsou v bezpečnosti naopak velice srovnatelné s tolik opěvovaným romerem.
polohovatelná je úplně stejně, jako romer. měla jsem je vedle sebe.

neříkám, že není lepší koupit jedno-kategorijní, ale na druhou stranu, to že by 9-36kg nebyly stejně bezpečné, jako 9-18 prostě není pravda. vždycky záleží na konkrétní sedačce.

já třeba nutně potřebuju sedačku bez nohy, kterou můžu upoutat do auta i jak než na isofix, druhé auto v domě ho nemá. to je teprve oříšek..

zakladatelce, já bych koupila sedačku bez kalkulace, co bude za rok, prostě vybrala tu pro tebe nejlepší. co ty víš, třeba bude mimi obr, a nebude sedět, a budete muset do 0-18, ..

Souhlasím s tím, že jsou sedačky 9-36, které jsou stejně bezpečné (někdy i lepší) než 9-18, ale já bych ji třeba pro mimčo právě odrostlé z vajíčka nekupovala z jiného důvodu. Dítě bude potřebovat sedačku do cca 12 let a myslím, že 11 let denního provozu ta sedačka prostě nevydrží.
Plus tedy druhá věc, která se mi nelíbí na té 9-36 (pokud se bavíme o těch nejbezpečnějších, tak jsou to pultíkové) je to poutání pásem přes pultík, nemáme isofix, takže to znamená po vyndání dítka znovu připoutat prázdnou sedačku a pokud přijdu s dítkem, tak ho nejdříve někam odložit, odpoutat sedačku, dát pryč pultík, posadit dítě, vrátit pultík, zacvaknout pás, na který ještě přes sedačku pořádně nedosáhnu.

I když jako druhoá sedačku na občasné použití se mi cybex pallas líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
7.10.11 15:24
Lamm píše:
Sunnyside píše:
Sedačka 9-36 NENÍ A NEMŮŽE být nikdy tak bezpečná, jako sedačky jedné kategorie. Za sebe radím jí nebrat.
Tohle není tak jednoznacné. Ted vybírám sedacku podle testu a dost tomu venuju. Prosla jsem vsechny testy od roku 2007. V kategorii 9-36 kg jsou více nez dobré napr.KIDDY Guardian Pro 2, CYBEX Pallas 2-fix, CYBEX Pallas, KIDDY Comfort Pro… Zato zde tolik opevovaný RÖMER King Plus, MAXI COSI Pearl nebo MAXI COSI Tobi v kategorii 9-18 bych nikdy nekoupila. Ano, mají dost bodu, ale získaly je za podrobný manuál, snadno sundávací povlak, dobré polstrování atd. Zato díte spatne chrání pri celnim nárazu. Hlavne ze jsou hezky barevné.
Takze to chce vybírat s rozvahou a nejlépe podle porádného testu. Ale nestací podle výsledné známky, mi reknete, jak casto potrebujete treba manuál k sedacce :-)

Tak tohle není tak úplně pravda, sedačky, které ty bys nikdy nekoupila mají v hodnocení bezpečnosti ADAC 4*, úplně stejně jako ty tvou uváděné cybexy a kiddy… Že mají o něco menší ochranu při čelním nárazu je dáno konstrukcí sedačky (pásy x pultík) ale nedá se říct že by jedna nebo druhá skupina byla výrazně lepší či horší než druhá.
Já třeba zas zavrhla pultíkovou s ohledem na způsob poutání do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.10.11 16:10

jani1 - neisofixovou bych taky pallase nechtěla, přesně proto poutání prázdné sedačky. ale isof. se poutat nemusí.. zkoušela jsem jí s dítětem, co ono na pultík a považovalo ho za hračku.. hrozně se mu líbil.

já pallas 2fix zřejmě kupovat budu, protože jsem nenašla jinou sedačku bez nohy na isofix, která by byla stejně bezpečná jako ta, co jsme měli, roemer safefix a šla jednoduše dát do auta jen na pás (tchánovo auto).. všěechny bez nohy jsou jen na isof… nebo duo od R., a to jsem zavrhla už před lety..

po 6letech užívání stejně koupím klasiku 15-36, nepočítám s jednou sedačkou.

doufám, že mladej bude jezdit ve vajcu co nejdéle, min ještě měsíc, spíš dva! ale nebudu mít problém ho do pallase dát.. on už obchází nábytek, je velkej, zdatnej a sedí dlouho, a sedačka mi pohodlná přišla dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
7.10.11 17:13

Nataša Jojo, mít isofix, tak se taky rozhoduju jinak, ale jelikož ho nemáme ani v jednom autě a ani moji rodiče ne, tak byl výběr dost jednoznačný :-)
A noha se mi taky nelíbí, přijde mi, že tam hrozně překáží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
7.10.11 19:35

Máme děti 13 měsíců od sebe a jezdili jsme následovně:
Prvorozený měl vajíčko do 10měsíců, pak splňoval podmínky pro velkou. Koupili jsme 9-18, 9-36 mi nepřijde bezpečná.
Druhorozený měl vajíčko do 5 měsíců, pak dostal novou sedačku kategorie 0-18, je poněkud větší a ve váju byl jak skrčenec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.10.11 20:45
j.a.n.i1 píše:
Nataša Jojo, mít isofix, tak se taky rozhoduju jinak, ale jelikož ho nemáme ani v jednom autě a ani moji rodiče ne, tak byl výběr dost jednoznačný :-)

právě a on starší leze přes to místo do auta v garáži.. :roll: takže noha tam prostě nesmí být.
nehledě na to, že u safefixe jsme po 6m používání nohu reklamovali, prostě vystřelila.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
7.10.11 22:03
Nataša píše:
j.a.n.i1 píše:
právě a on starší leze přes to místo do auta v garáži.. :roll: takže noha tam prostě nesmí být.
nehledě na to, že u safefixe jsme po 6m používání nohu reklamovali, prostě vystřelila.. 8-o

a jak se k tomu postavili?? Ja mela nohu uz na vajicku a ted mam taky safefix a zatim spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
7.10.11 22:29
j.a.n.i1 píše:
Lamm píše:
Sunnyside píše:
Tohle není tak jednoznacné. Ted vybírám sedacku podle testu a dost tomu venuju. Prosla jsem vsechny testy od roku 2007. V kategorii 9-36 kg jsou více nez dobré napr.KIDDY Guardian Pro 2, CYBEX Pallas 2-fix, CYBEX Pallas, KIDDY Comfort Pro… Zato zde tolik opevovaný RÖMER King Plus, MAXI COSI Pearl nebo MAXI COSI Tobi v kategorii 9-18 bych nikdy nekoupila. Ano, mají dost bodu, ale získaly je za podrobný manuál, snadno sundávací povlak, dobré polstrování atd. Zato díte spatne chrání pri celnim nárazu. Hlavne ze jsou hezky barevné.
Takze to chce vybírat s rozvahou a nejlépe podle porádného testu. Ale nestací podle výsledné známky, mi reknete, jak casto potrebujete treba manuál k sedacce :-)
Tak tohle není tak úplně pravda, sedačky, které ty bys nikdy nekoupila mají v hodnocení bezpečnosti ADAC 4*, úplně stejně jako ty tvou uváděné cybexy a kiddy… Že mají o něco menší ochranu při čelním nárazu je dáno konstrukcí sedačky (pásy x pultík) ale nedá se říct že by jedna nebo druhá skupina byla výrazně lepší či horší než druhá.
Já třeba zas zavrhla pultíkovou s ohledem na způsob poutání do auta.

já dávala pouze príklady dobrých a bezpecných sedacek v kategorii do 36kg a ciste náhodou byly vsechny s pultíkem. A k tem 4 hvezdickám, vubec netusím, co tím myslís. Já si ctu nemecké testy ADAC, tam o hvezdickách nic není :think: A tam u tech mnou uvádených Römer a Maxi Cosi stojí PRO MNE velké minus v bezpecnosti-nic moc ochrana pri celním nárazu. To stejné u Stiftungwarentest, napr. RÖMER King Plus - pouze uspokojivá ochrana pri celním nárazu.
Takze JÀ bych opravdu ani jednu z tech trí nekoupila, bezpecnost je pro mne dulezitejsí nez vzhled, pultík, nebo spatne pratelné potahy. Bezpecných sedacek bez pultíku je víc nez dost. I treba takové CHICCO Key1 Isofix (a to Chicco fakt nemusím) má co se týce bezpecnosti samé „hvezdicky“, nevytýkají jí na rozdíl od tech 3 jmenovaných ohledne bezpecnosti vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
7.10.11 22:33

sory za trochu príkrejsí príspevek, zrovna tenhle týden mne vytocila prodavacka, co mi nabízela jako jedinou volbu Römer a nutila mi zrovna Römer King Plus. Pak mne osocila, ze setrím na nepravém míste a nedala si nic vysvetlit. sla jsem si vyzkouset pár autosedacke, jestli budou dobre sedet v nasem aute, ´na nás ideál máme bohuzel krátké pásy. Samozrejme jsem nic nekoupila a malej jezdí dál ve vajícku.
Takze ano, Römer má i dobré autosedacky, ale taky ne vsechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
8.10.11 00:45

Lamm, hvězdičky jsou ty pluska. 4* znamená ++++, tedy z každé sekce jeden plus celkového hodnocení.
jinak mě taky štve, že to vypadá, že je roemer a pak nic. já s ní mám velmi špatnou zkušenost a tak jí už prostě nechci. bezpečná je, ale není to jediná značka na světě :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.10.11 03:37

Lamm - ale ty srovnáváš autosdačku s isofixem a bez… :think: Prostě ty bez isofixu mívají (ne nutně, ale mívají) horší bezpečnostní parametry :nevim: Takže já bych v prvé řadě porovnávala autosedačky s isofixem zvlášť a bez něj taky… Jinak je to o ničem, podle mě :nevim: , protože ne každej v autě isofix má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
8.10.11 08:21

myslím, ze není az tak dulezité, jesti je sedacka s Iso nebo nejakým jiným fixem. Pro mne je dulezité, aby prosla dobre testy. A v testu je vetsinou testována její bezpecnost s isofixem (pokud ho má) a i bez nej. A pokud má sedacka dobré parametry i bez nej, tak proc ji nevzít. Testovací kritéria jsou vzdycky stejná.
Jiná vec je to, ze si casto lidé koupí sedacku, která sice dobre projde testem s isofixem, ale bez nej propadne, ale pak jim je líto dalsích 2-3 tisíc za ten nástavec. Pak mi ale hlava nebere, jak si muzou myslet, ze je jejich díte v bezpecí (to se týká hlavne nekterých vajícek).
Ted uz ty hvezdicky chápu, díky za vysvetlení. Neprijde mi to ale ststné resení. V originále je tech kritérií podstatne víc. Takze treba ten Römer Maxi King sice dostal hvezdicku za bezpecnost, ale presto splnil pouze 4 parametry z 5. To je PRO MNE (znova se opakuji) neprijatelné a radeji si najdu sedacku, co tech parametru v bezpecnosti splnuje 5.
Týjo, téhle diskuzi sem uz venovala víc casu nez samotnému výberu vlastní sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
8.10.11 09:25

tak on isofix je v první řadě o tom, že významně snižuje riziko špatného připoutání sedačky, tudíž zvyšuje bezpečnost samotnou, ale tohle v testech zohledněno není. bezpečnost v nich zvyšuje jen pevné připoutání k autu, např. u vajíček.
97 % sedaček na isofix je správně připoutáno, ale jen 30% na pásy (info od steeva). což pro mě jednoznačně znamená, že sedačku na pásy nikdy. jiné je, když potřebuju tchánovým autem, což se stalo zatím asi 5× za dobu, kdy máme děti. ale většinou to byl nějaký průšvih, takže si zas nemůžu dovolit autosedačku bez možnosti poutat pásem..

a případ rozdílné bezpečnosti je právě třeba u maxi cosi cabriofix:
se základnou easybase2 5*
se základnou famiily fix (nová) jen 4* :nevim:
se základnou easybase na pásy 4*
bez všeho 3*
ale ono je to opravdu logické, když se nad tím zamyslím, a když si uvědomím, jak vajco drží na základně, a jak se hýbe na pásu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
8.10.11 09:58
Nataša píše:
Lamm, hvězdičky jsou ty pluska. 4* znamená ++++, tedy z každé sekce jeden plus celkového hodnocení.
jinak mě taky štve, že to vypadá, že je roemer a pak nic. já s ní mám velmi špatnou zkušenost a tak jí už prostě nechci. bezpečná je, ale není to jediná značka na světě :-P

Ale takhle to není, * jsou jen přepis těch značek, co používá ADAC…

• 5* = ++
  • 4* = +
  • 3* = O
  • 2* = to přeskrtnuté O, co neumím napsat
  • 1* = -

Plus se pak používají i pro celkové hodnocení, to je fakt, ale sedačka nesmí získat celkové hodnocení lepší než má hodnocení z bezpečnosti, takže kvalita potahu může výsledné hodnocení pouze snížit, nikoliv zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.10.11 10:01

Lamm - a já znovu jak kolovrátek opakuju, že NE VŠICHNI mají auto, který isofix má… :wink: K čemu mi bude isofixová základna, když ji do auta stejně nepřipevním. Jo, v tom případě mi to fakt připadá jako vyhazování peněz, protože mi bude stát doma a autosedačku prostě musím upevnit pásem :-D

Natašo - s tím lítáním vajíčka na pásech nesouhlasím. To naše, pokud je dobře utáhnutý, se v podstatě nehne… :nevim: O nějakým lítání nemůže být řeč… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí