Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s autosedačkou Espiro neo. Děkuji za odpověď.
Lasicka píše:
Mezi testovanýma sedačkama se neobjevuje, proč asi?
To nevím, ale pokud by byla tak špatná tak by asi nesplňovala normu ECE R44/04 a výrobce by nebyl držitelem certifikátu ISO 9001:2000. Mně spíš zajímalo jestli ji někdo nemá doma a jak je s ní spokojen, než jestli se objevuje mezi testovanými autosedačkami.
To, že splňuje příslušnou normu, znamená pouze to, že je ze zdravotně nezávadných materiálů a to že výrobce splňuje ISO je pouze o tom, že dodržuje naplánovaný výrobní postup. O bezpečnosti sedačky při případné nehodě to nevypovídá vůbec nic, stejně jako zkušenosti dalších uživatelů.
Přesně jak píší holky,tady ty normy mají (teda měli by mít)všechny.Ale už se nedovíš,jestly prošla crash testem,zda je fakt dobrá.Podívej se na testy autosedaček,třeba na babyweb.cz.My tak taky kupovaly sedačku,bezpečí na prvním místě.
ted to taky resim…a fakt ty levnejsi ac sou hezky nemaji vubec zadny testy…tady se mrkni
http://www1.adac.de/…uchmaske.asp?TL=2
taky jsem mela vybrany mezi levnejsima..skoro bych i rekla hezcima
…ale proste kdyz mrknes na nejaky to video co se muze pak stat…fuj..to radej dva tisice vic nasporim no ![]()
a ISO sem kdysi mela v jedne firme na triku ja…a vzdy pred kontrolou sem vymyslela a sepisovala audity…vytvarela postupy a ceniky apod…dostala sem pekny premie za to kazdej rok…a vzdy jsme prosli..takze o tom to je
![]()
jj, o ISO (a jiných systemech) bych taky mohla psát ![]()
u autosedačky pro mne rozhoduje testování v ADAC testech. pokud sedačku netestovali a nevyšla dobře (pro mě +, gut), neexistje ![]()
ECE norma je v podstatě dost fraška, jak tady psal Steeve, ADAC se léta snaží o změny v legistivě a marně..
hlavně že Unie reguluje, jak má vypadat sklep na zraní sýrů, že nesmíme používat rtuťové teploměry, jaké smíme mít žárovky - ale na děti kašle ![]()
proto moje rada zní - kouknout do testů ADAC a vybírat podle nich
Zkusím obnovit tuto diskusi, nevíte některá jestli se tato autosedačka ESPIRO NEO, dá dat i na jiný kočárek jak je espiro?