Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak sme ji dnes vyzkouseli v terenu a super, mala vubec neprotestovala. A ta studie je v pripade teto sedacky irelevantni, protoze ten pultik - polstar jak to nazyvaji - saha az do podpazi, takze nema sanci z ni vyletet ani pri celnim narazu. Vrele muzu doporucit!
KatynkaB: jak staré máš dítě a kolik měří cm, abych měla představu s tím pultíkem.
14 měsíců, cca 80 cm. Prikladam foto pro ilustraci. Ten pultik/polštář je hodně vysoký. A někdy ve 4 letech se pultik odstraní a bude se pasat.
@KatynkaB a steeve:
Ahoj chtěla bych pro malého 14 měsíců autosedačku 9-36 kg s pultíkem pokud možno.
Chtěla sem koupit cybex, ale i na pallas M mám krátký pásy
a tak sem se dočetla na testech o tyhle Joie a moc se mi líbí. jen je problém, že není skoro ještě k sehnání v kamenných obchodech na zkoušku do auta.
jsem z hk a nenašla jsem ji tu.
A tak se chci zeptat:
1. Prosím o změříte mi kolik to sežere pásu?!!
2. Jak je na tom pultík s prostorem? Vejde se tam 3 leté silnější dítě? Malej je hubenější, ale co já vím za 2 roky. ten pallas M oproti pallas 2 měl prostor o dost menší, vlastně vůbec žádný. ![]()
3. Lze polohovat, jak moc? a opěrka hlavy lze polohovat? myslím na spánek
moc děkuji za odpověď a názory. ![]()
@Ragy
1. pokud nebudeme mít k dispozici stejné auto jako máš ty, tak ti to měření bude k ničemu, každé auto má jinak vysoko umístěný pás, jinak hluboké opěradlo a td, takže délka pásu se bude lišit, např. u zkušebního sedadla u mě v krámě potřebuji 230 cm pásu na zapnutí toho pultíku, ale v autě to může být jiné.
2. opět to samé, nemůžeme vědět jak velké tvoje dítě bude ve 3 letech, ale jen pro info, hloubka za pultíkem je 16-17 cm
3.na odpočinek nelze polohovat, opěrka hlavy se vysouvá směrem nahoru jak dítě roste, ale nenaklápí se
@steeve
Jaj to jo pravda, to mě nenapadlo, že ještě záleží na tvaru sedadla. tak to mám na prd ![]()
pultík má prostoru dost.to polohování je škoda. ale sedačka bude určíte super. škoda že je to tu pro nás nové a obchody ji nemaj, aby se dala testnout do auta.
Mužů se ještě zeptat jestli se testovala Romer Evolva 1-2-3 plus Max? nebo názor na ní? díky ![]()
@pralinka2727 píše:
@Ragy my ji máme v Octavii Combi.
Děkuji
abych narazila na někoho kdo má seat a joie na to můžu zapomenout.
ale myslím, že sem někde četla, že se cybex do Octavie nevešla, takže je možné že ta joie bude v porovnání menší pásožrout. ![]()
@Ragy Máme ji v Seatu Toledo. Bydlíme v okolí Brna. Kdybys měla cestu kolem, můžeš se na ni přijít podívat.
@KatynkaB budu MOC ráda, jestli dáš vědět, když pojedeš v blízké době kolem, zkusila bych ji do auta i na malého ![]()
@Ragy Evolva 123 plus byla testována v roce 2006 a dostala 3*
@Ragy To jsi me spatne pochopila, ja se nikam nechystám
Budeš-li mit ty cestu kolem, můžeme se domluvit na prohlidce
Tak nakonec jsme male zmínenou sedačku koupili. Má 12 měsíců je drobnější postavy, dneska mela možnost ji poprvé vyzkoušet (mela jsem strach z pultiku), ale vse super líbilo se ji…jedine co me zarazilo ze se zadní část sedačky dosti hýbe myslela jsem že je to závada na výrobky po příspěvcích vyse vím že je to OK. Sedačku doporučuji v testech dopadla na 1,mala je spokojena a vůbec nevadí kat.9-36 kg spíše naopak…
@steeve Mohla bych Váš požádat o radu? Rozhodujeme se jakou sedačku vybrat pro syna 5 roků (20 kg). Máme předvybranou Römer Kid II. Dnes jsem narazila na tuto diskuzi a tím i na sedačku Joie Trillo LX. Rozšiřuje se prosím v zádové části jako Römer? Je pro něj lepší LX než Shield? Předem děkuji za odpověď.