Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, také se nyní rozhoduji mezi cybex aura fix nebo joie trillo schield. joie je v testech dobre hodnocená i skrze ty bočnice. Ale nevim jak s tim osofixem, ten bude mit zase lepší zřejmě cybex.no a aten cybex také nejde oddelat jen na podsedák? Mela jsem za to že to jde u vsech autosedaček do 36kg oddelat potom jen na podsedák. díky.
@versa u žádné z těchto kvalitních sedaček nejde oddělat zádová část a použít samotný podsedák( resp. technicky to sundat jde, ale nesmí se to) sedačky se musí používat celé, jen tak je chráněná hlava, ramena, boky, správně veden pás, samotný podsedák je k ničemu. ( a mmch v některých zemích EU jsou již podsedáky zakázány, a u nás se to také očekává, cca během 2 let, takže kupovat sedačku která se rozdělá na podsedák je nesmysl)
Cybex Aurafix má sice ten pevný isofix, ale v testech nebyl, Joie má jednodušší isofix, ale v testech byl a dopadl dobře. S pevným isofixem je od Joie model Transcend: http://autosedacky.mimishop.cz/…anscend-2016 a ten vyšel v testech ještě lépe
Já bych svoje dítě nikdy nedala na podsedák. Co se týká bezpečnosti tak pro tu nemá podsedák žádný význam.
Děkuji za informace. Nemám teda možnost nikde na autosedačky kouknout osahnout a porovnat, ale v testech vychazeji obe dve dobře- z cybex aura po oddelani pultiku -tak vznikne pak cca od 15kg Cybex free fix(tak to mám vyčtené), ten už testovaný však je a vychazi taky dobře. tak těžko říci takhle na dálku bez osobního porovnání která na tom bude lépe…joie trillo nemá pevný isofix, to je fakt. jenom nějaké uchyty, ale kdyby dobře nedržely, tak by po testovaní nedopadly dobře. Další věc která by mě zajímalajestli mají obě dvě sedačky nacvakávací pultík nebo nějak vkládací? aby např. při čelním nárazu nebylo stlačené bříško-nevíte? A která autosedačka má více místa pod pultíkem pro nožičky-tak aby pultík vydržel co nejdéle…
Joie má pult vkládací. Dál než kde má být nejde. Pulty nejsou pro buclaté děti (mě se to tak teda jeví) Úchyty drží dobře, sundat je kolikrát ani nemůžu. U mě rozhodla cena v porovnání s výsledkem testu a Cybexem. Potřebovali jsme tři, a to už je znát.
Máme dětí také více, tyto autosedačky řeším pro dvojčata. takže to je také nemalý výdaj. ten cybex aura, v cenovem porovnani se necha sehnat za 3380 takze o 380kč více na jednom kuse oproti joie.coz si myslim není zas takovy rozdil. takze proc tyto dvě verze neporovnat se vším všudy. Steeve prosím co si myslite o tom vkládacím pultíku? Který je lepší? ten vkladací nebo ten nacvakavací jako ma cybex? Díky
@versa u obou sedaček je pultík na stejném principu, jak Joie tak Cybex, pultík se nasadí na sedačku a přes něj se dá pás
osobně jsem pro sedačky s pásy a ne pultík, takže bych nešel ani do jedné.
Já Joie kupovala v akci za necelé 2800,– a porovnávala s Cybex pallas fix.Tam ten rozdíl byl už znatelný x 3
je fakt, že pult mi příliš nevyhovuje, nicméně po jeho odebrání je to pro nás TOP sedačka.
Dobrý den, rozhoduji se mezi cybex Pallas a joie trillo. Oboje kategorie 9-36. Nevíte někdo, která sedačka je prostornější a o kolik? Bojím se, aby se do ní syn za pár vešel do šířky..
A ještě otázka zda kupovat kategorii 9-36…je nám 16měs a máme 12kg.. Moc děkuji
@Martinat5 dceři je pět, není žádný drobek a vejde se do ní ještě dlouho. Za nás je Joie stále topka, máme dvě.
Máme Joie a Cybex solution už bez pultu, ale ono je to to samý, a vyjde to asi nastejno mi přijde. Ta Joie každopádně zabere víc místa v autě.
@Martinat5 mám cybex pallas 2 a je prostorná dost, mám spíše buclatější děti a jezdíme často, pultík je až do 18 kg
Budu ráda, když někdo rozvede recenzi na joie trillo, přidala bych jí ![]()
My máme obě hlavně proto, že každá je robustnější někde jinde, takže nám do sebe zapadají jak puzzle
Ani proti jedné nemám námitky, kdyby ses zeptala dětí, tak ta joie má po stranách šuplíčky na pití, takže v tomhle ohledu je víc „in“. Co se týče mého názoru, tak lepší uchycení pásu mi přijde u té cybex, u joie to trošku jakoby drhne (mají jinak udělaný z boku nahoře ten zabezpečovací systém) a musím ten pás narovnávat, když chci, aby to „jezdilo“ jak má.
Obnovuji diskuzi. Mate prosím někdo tuto sedačku a jste spokojení? Divala jsem se, že v testech je se Cybex na stejno v hodnocení a cena poloviční. Syn bude mít v březnu 3 a z nějakého důvodu, vnitřní pásy na Maxi Cosi Tobi, už pro nás nejsou ideální, je tam strašně skrčený. Na druhou stranu sedačky 15-36 pro něj ještě nejsou a tak hledám sedačku 9-36 s pultem a isofixem. Syn má 96cm a 14 kilo.