Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj Steeve,
rada bych vyuzila tvych praktickych zkusenosti a dobry rad, nebot prave chceme kupovat druhou autosedacku v poradi pro synka, ktere mu je 2,9 mesicu, ma cca 15,5kg a meri 98 cm. Doted jsme meli protismernou Besafe, ale do te se uz velmi obtizne usazuje.
Podle testu a osobni preference se mi zamlouvaji nize uvedene.
Da se rici, ktera je z hlediska bezpecnosti a prakticnosti nejvhodnejsi?
U tech Kidfix je snad jen rozdil ve vysce operky, kterou pripadne zvolit na nasi vysku 98 cm (prognoza, ze maly bude rychle rust a v dospelosti bude mit 2m):
ADVANSAFIX II SICT
KIDFIX II XP SICT
KIDFIX XP SICT
Jeste jsme zvazovali Cybex Solution M-Fix, ale v porovnani s vyse uvedenyma se mi az tak moc nezda.
Predem moc diky,
Lenka
S dovolením vložím i svůj dotaz: právě jsme koupili Romer Advansafix a není mi jasné, jestli výšku ramenních popruhů musím upravit vždy ještě před instalací sedačky do auta, jak je to psáno v návodu. Co když povezu jiné dítě? Děkuji.
@LenkaSla viz odpověď již na vedlejším vlákně: v tomto případě bych šel už do 15-36, a za poslední 3 roky vyhrály testy vždy Römer Kidfixy, a nejlepší z nich je Kidfix XP SICT: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
@Sabinka nastavování opěrky hlavy je na zadní straně sedačky, takže většinou se tam u připoutané sedačky nedostanete, někdy se tam rukou dostanete, ale většinou je potřeba alespoň uvolnit zadní pás TT, abyste tam dostala ruku a výšku opěrky upravila. vyzkoušejte to v konkretním autě.
@steeve - dobry den, mohla bych vas take poprosit o radu? Budeme ted v lete synovi kupovat novou autosedacku, ma 95 cm a 14,2 kg. Chteli bychom nejakou kvalitni a aby nejaky cas vydrzela. A libi se nam prave romer advansafix II 2016. Mohl by jste nam prosim poradit jeste nejakou jinou alternativu? Abychom meli v zaloze jeste nejakou jinou. Chteli bychom nejakou polohovatelnou. Dekuji
@kacikhanz ono Advansafix je isofixová 9-36 s vnitřními pásy, a taková jiná není, ostatní isofixové 9-36 většinou mají pultíky a polohují se méně,
takže buď vzít ten Advansafix, nebo co takhle počkat než syn dosáhne váhou 15 kg a pak jít rovnou do sedačky 15-36 kg, i tam jsou polohovací, stejně jako ty pultíkové, ale vyjdou levněji než pultíkové 9-36. Z těch 15-36 bych doporučil Römer Kidfix XP a jeho varianty SICT, II…: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@steeve - dekuji za odpoved. On uz si prave tech 14 kg drzi delsi dobu a roste spis do vysky, nez do vahy. A prave hlava mu uz z te stare nahore vykukuje a pasy ma jentaktak zaroven s rameny. Museli jsme v jeho 7 mesicich kupovat britax first class, vajicko uz mu bylo male ale jeste nesedel. A ten first class je mu uz skoro maly. Tak nevim, jestli cekat jeste treba pul roku nez nabere. Dekuji
@kacikhanz no a jak mu je ten First class? z té mu může hlava vykukovat do úrovně očí, pokud to není více tak v ní vydržte, jestli má 95 cm, tak by to mělo dát.
@steeve - aha, to jsem nevedela. Presahuje kousek, tak pulka cela. Ta autosedacka co jste doporucil vy, Romer kidfix xp. Nam se moc nelibi ze by se tak male dite, (2 lete) melo poutat uz jen pasem co je zabudovany v aute. Ten etibodovy pas je bezpecnejsi ne? Ja nevim, prijde mi ze je na neho proste moc velka. Synovec kteremu je 8 let v ni jezdi. Ma tedy jen 25kg.
@kacikhanz ta Kidfix je z kat. 15-36 kg, je pro děti od 15 kg, dále má mít nejméně 2,5 roku a cca 94-100 cm,
pokud má jen 2 roky tak ho nechte ve First classu
ono ty pětibodové pásy jsou stejně jen u sedaček do 18 kg( jen minimum sedaček má pásy více) a od 15 kg se poutají tříbodovým pásem.
Dobrý den, také bych Vás ráda požádala o radu - mám ročního syna, který má 9,5 kg. Zatím ho ještě vozím ve vajíčku ale už mi přijde pro něj nepohodlné a malé. Kterou sedačku Römer byste mi pro něj, prosím, doporučil? Chci aby byla polohovatelná a vydržela mu delší dobu. Máme auto s isofixem. Pak mám ještě 3 letou dceru (má necelých 15 kg) a tu momentálně vozím v römer KID II a poutáme ji pásem od auta což mi ale nepřijde moc bezpečné. Není lepší i pro ni koupit sedačku s isofixem?
Teď si nejsem jistá - tyto sedačky pasují do všech aut která mají isofix nebo si to raději ještě musím ověřit?
Moc děkuji za radu!
Jitka
@Jiti1305 pro ročního syna by byla vhodná sedačka kat. 9-18 kg a když máte isofix tak třeba Römer Safefix plus : http://autosedacky.mimishop.cz/…ix-plus-2016 ( dá se použít i v autech bez isofixu) a pro dceru pokud chcete s isofixem tak něco z modelů Kidfix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… jinak ten Kid II co máte je jedna z nejbezpečnějších sedaček kat. 15-36 bez isofixu, má 4 hvězdičky stejně jako ty isofixové, jen ty isofixové lépe drží v autě.
Isofixové sedačky je lepší předem prověřit jejich kompatibilitu s autem, u 9-18 určitě, u těch 15-36 většinou není potřeba,. ty jsou použitelné téměř všude.
Moc Vám děkuji za odpověď! Takže myslíte, že ADVANSAFIX II SICT je pro syna zbytečná, že ta, co mi doporučujete, je lepší? Říkala jsem si, že by vydržela déle…:-) Právě, že ta dceřina mi přijde tím, že není ukotvená, taková nestabilní tak jsem ráda, že tomu tak není ![]()
Jitka
@Jiti1305 ty jednokategorické jsou lepší než vícekategorické, takže ne Advasafix, ale Safefix a Kidfixe. Ona by vám stejně jedna sedačka na celou dobu nevydržela, doporučená doba používání je 5let.