Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, čekám své druhé dítko a chtěla jsem se s vámi poradit. Mám kočárek Deltim po první dcerce ,těď budu ale hodně jezdit autem, tak řeším jen samostatnou autosedačku, kterou můžu nacvaknout na kolečka. V obchodech je však vidět jen komplety i s hlubokou korbičkou a sporťákem, což nepotřebuju. Slyšela jsem o nějaké Nania, máte s ní někdo zkušenost? Jak je to s bezpečností v autě? Nebo znáte nějakou jinou značku či variantu?
Díky za všechny reakce!
Tajka + Marunka + „zimňátko“
Ahoj.
Proč si nekoupíš autosedačku Deltim, adaptér a nevozíš to na konstrukci ke kočárku co už máš?
My to takto máme jako trojkombinaci ale ne zn. Deltim. Ti to ale také tak vyrábějí, viděla jsem to v jednom obchodě s kočárky, určo se dá od této značky dokoupit.
Ahojky,
díky za nápad, mám ale kočárek z roku 2003, pěkný a velký, ale rozložit se nedá
takže to takhle bohužel nejde.
Hezký večer
Tajka
Ahoj,
my jsme autosedačku NANIE na Vendu měly a je to úúúúžasná věc,opravdu super a jen doporučučji.Venda v ní byl do 3/4 roku,víc se nevešel,byl velikej,do auta,na časté cestování ideální,ty kolečka se lehce skládaj,jsou lehký a i se mi s tím dobře jezdilo,jestly bude další prcek tak do ní jdeme znovu,jen my přijde že se tady prodávaj předražený,koupily jsme v německu a tam vyšla na polovinu ceny než tady, a nebo koupit nějakou z druhé ruky,vídám je na MMB i aukru
tady jsem našla fotečky:
http://www.detskyruzek.cz/…cco-easy.asp
Taky jsem ji chtěla a četla jsem na ni ne úplně pozitivní crashtesty. Takže nakonec máme Maxi Cosi city a nacvakáváme na golfky. Mám Teutonia Solano, ale jde samozřejmě i na folfky MC, na Quinny Zapp. Ty golfky se užijou v starším věku dítěte tak jako tak a se sedačkou a adaptéry je to perfektní kombinace.
osobně bych si nanii nekoupila, crash testy nemá vůbec dobré. obecně tahle značka.
pokud chcete jezdit hodně autem, doporučuju kombinaci maxi cosi/romer/cybex sedačky - to jsou dost bezpečné - a nějakých golfek, na které jdou nacvaknout. golfky využijete až bude dítko starší…
osobně jsem měla quinny zapp + maxi cosi cabriofix, super super věc. zappa používáme teď jako golfáč…
těch možností je hafo, jen se rozhodnout … ![]()
My jsme autosedačku nania měli a byla fakt dobrá. Prostorná a i s nánožníkem.
nechci být nějak oškllivá, neberte to prosím nikdo jako útok proti sobě, spíš je to rada zakladatelce, …
ale nemělo by u autosedačky jít především o její bezpečnost? a ne o to, jestli má nánožník ? ![]()
zakladatelka píše, že bude hodně jezdit… a v dnešní době… na silnici je pitomců…
takže Tajko, pokud ti jde o bezepčnost, je nejlepší vybírat podle testů sedaček, nějaký golfky se k nim vždycky najdou, navíc, pokud máš deltima, to bývají celkem teréňáky, takže až dítko odroste z vejce, stejně je budeš asi na ty cesty používat… je mi jasné, že je to větší investice, než nania z podvozkem, ale kočár se pořád dá koupit ojetý (i já tak kupovala):
a nebo se zeptat steeva, co chodí sem na emimi, hodně do sekce autosedačky, má obchod, má všechny testy z minulých let a posílá je…
hodně dobře vyšel cybex aton,
http://www.detskyraj.cz/…ex-aton-2009
samozřejmě romer babysafe, maxi cosi cabrio/fix/,
v r. 07 vyšly dobře ještě: chicco synthesis x-plus, bebeconfort creatisfix, concord ion
v r 08 pak kromě zmiňovaných ještě Graco Logico S HP, Jané Strata, Chicco autofix plus se základnou, SAFETY 1ST Mimas, CASUALPLAY Baby Zero plus, HAUCK Zero Plus, PEG PEREGO Primo Viaggio Tri-Fix se základnou, bez ní ne-e.
v golfkách se celkem orientuju
, takže pak můžu poradit i tam ![]()
základna je fakt super věc, ale beru, že je to drahé…
Teda do Nanie bych dite neposadila, neberte si to osobne, ale to neni autosedacka, ale spis skorapka. Navic teda poridila ji kamaradka, stavovala se za mnou v praci (centrum Phy) a nez jsme dojeli z Vaclavaku do Vodickovy do Mekace, tak byla mala vytresena az hruza. Ted podvozek neni vubec odpuzeny, autosedacka propadla v crash testech - vyhozeny dva tisice.
Jak psala Natasa - u autosedacky ma jit predevsim o bezpecnost, navic kdyz zakladatelka hodne jezdi. Nam se osvedcila kombinace MaxiCosi Cabrio a golfek Zapp po prvni dceri. Radsi oboje koupit z druhe ruky (autosedacku z dobreho zdroje) nez novou Nanii a neberte to nijak ve zlem.