AUTOSEDACKA NA PREDNOM SEDADLE

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
98
22.5.06 17:33

AUTOSEDACKA NA PREDNOM SEDADLE

Ahojte,
chcela by som Vas poprosit o radu.
Je mozne vozit sedacku na prednom sedadle auta? Konkretne Maxi Cosi Priori XP (ktora je upevnena v aute po smere jazdy), takze nie vajicko, ale druhu v poradi (myslim ze od 9kg). Ked sme sedacku kupovali, predavacka nam hovorila ze to mozne je, tiez doplnila, ze v tomto pripade je nutne nechat airback zapnuty.
Mate s tym niekto skusenost.
Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2107
22.5.06 17:35

Tak to bola zjavne predavacka - „odbornicka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
22.5.06 17:42

nevím jak teď, ale mám pocit, že to už nepůjde. Ve předu můžou být pouze autosedačky, co se dávají proti směru jízdy a ke všemu by měl být vypnutý airbag. Aspoň ted po novu by to tak být mělo
pokud se mýlím tak mě prosím opravte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
22.5.06 17:49

http://www.ibesip.cz/…autosedacky/

Jukni sem, tady určitě nějaké informace najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.5.06 18:00

Dakujem Evewolf, no na tom odkaze som bohuzial nenasla to ci moze byt pripevnena aj na prednom sedadle :(
Predavacka ktora nam predavala autosedacku, posobila na mna ako odbornicka, pretoze do detailov opisala jej pripevnenie do auta, popisovala rozdiely medzi autosedackami, posledne testy mala tiez zmapovane. Sama mala deti, pretoze spominala aj typ autosedacky ktoru ma ona :roll:
Tak som myslela, ze jej mozem doverovat.
Tak ako je to prosim, ak nietko z Vas vie? Manzelovi sa nezda ze tam moze byt. Alebo ju mam upevnit proti smeru jazdy? da sa to vobec pri tejto autosedacke?
Pozerala som aj do navodu, no nenasla som to tam :?
Dakujem Vam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
22.5.06 18:09

Tak ještě jsem našla toto:

3. Jak správně nainstaluji Maxi-Cosi Priori? Štítek na boku Maxi-Cosi Priori ukazuje, jak správně nainstalovat autosedačku do automobilu. Detailnější popis naleznete v návodu přiloženému k autosedačce.

4. Proč je sedačka s airbagem nebezpečná pro moje dítě?
Celosvětově se nedoporučuje přepravovat děti v autosedačkách umístěných na sedadlech, které jsou vybaveny airbagy. Je to zejména díky různým typům airbagů a také pro sílu, s kterou jsou airbagy v případě nehody nafukovány.

5. Může být Priorka nainstalována také na sedačce spolujezdce?
Ano, ale pouze tehdy, pokud není toto sedadlo vybaveno airbagem.

6. Mohu převážet mé dítě v „pozici na spaní“?
Vaše dítě můžete převážet v Maxi-Cosi Priori v jakékoliv pozici.

7. Je Priorka vhodná pro všechny automobily?
Maxi-Cosi Priori je univerzální autosedačka. To znamená, že je vhodná pro většinu automobilů. Doporučujeme Vám, před zakoupením autosedačky vyzkoušet, zda ji lze použít ve Vašem automobilu.

8. Jelikož autosedačky v pozici „proti směru jízdy“ jsou bezpečnější, mohu stejným způsobem použít i Priorku?
Přeprava dětí v pozici „proti směru jízdy“ je nejbezpešnější způsob přepravy. Zejména pro sílu svalů na dětském krčku. Maxi-Cosi Priori nelze použít v pozici „proti směru jízdy“. MC Priori je bezpečný výrobek pro přepravu v případě, že Vaše dítě již umí sedět samo a váží nejméně 9 kg.

9. Jak mám nastavit pásy na Maxi-Cosi Priori?
Instrukce pro nastavení pásů můžete najít v návodu k použití.

10. Od kolika let může mé dítě používat Maxi-Cosi Priori?
Doporučujeme Vám používat autosedačky v pozici „proti směru jízdy“ co nejdéle. Pokud již podpěrka pro hlavičku v těchto sedačkách nestačí, můžete začít používat MC Priori. Mc Priori je vhodná pro děti od 9 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
22.5.06 18:11

Z toho bych pochopila, že

• nelze ji dát na sedadlo spolujezdce pokud je vybaveno airbagem
  • nelze ji namontovat proti směru jízdy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
22.5.06 18:16

A ještě toto:
Můžete upevnit i jinou autosedačku tak jako tu ze skupiny 0+ na předním sedadle spolujezdce?
Ano, ale jen tehdy, když schází zadní sedadlo (např. u komerčních vozů), nebo když je zadní sedadlo již obsazeno jiným zádržným systémem. Např. pokud je na zadním sedadle již „přepravní lůžko" a dětská autosedačka, můžete upevnit na přední sedadlo spolujezdce dětskou sedačku ze skupiny 0+/1 proti směru jízdy (pro děti vážící méně jak 13 kg).
I v tomto případě nesmíte zapomenout deaktivovat spolujezdcův airback.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.5.06 18:25

Prave jsem na toto tema taky chtela zakladat diskusi - mame novou sedajdu (Romer) pro strasi dite a tam je jasne uvedeno - V CESTINE!!!! - ze smi byt na prednim sedadle (samoze bez airbagu) - dokonce jsem ted videla upoutanou sedajdu vepredu v nejakem sobotnim poradu pro automobilisty… Taky me to vrta v hlave.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
22.5.06 23:48

Tak nevím… 8O
Můj taťka dělá u Besipu, takže to zkusím vyzvědět. Teď už spí, tak zítra.
Dosavadní informace, které mám, tu psala Evewolf.
Ve zkratce: na přední sedadlo můžu dát sedačku, ale nesmí být zapnutý airbag; sedačky jiného typu než vajíčko upevňované proti směru jízdy (0-13 kg - tedy skupina 0) na předním sedadle být nesmějí (pokud to není komerční vozidlo bez zadních…atd.).
Před nějakou dobou jsem se s taťkou bavila o tom, že někde v zahraničí se už dělají sedačky skupin 0+ a 1 (tedy 0-18 a 9-18 kg), které lze upevnit proti směru :?: . Vyvinuli to prý teprve nedávno, a to proto, že takto upevněná sedačka podstatně snižuje riziko zranění při dopravních nehodách :D .
Bohužel si nepamatuji detaily :oops: , ale zkusím to od svého kvalifikovaného tatínka vyzvědět :wink: .
 IvaPe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
23.5.06 07:30

Ahoj Ayrin,
ja myslim, ze to mozne je! Samozrejme s vypnutym airbagem. Nekdy v lete jsem se shanela po podobnych info a dokonce jsem psala na Reditelstvi dopravni policie CR a odtud mi napsali, ze sedajdu dopradu dat muzeme. Nam se sice konkretne jednalo o dodavku (pouze 3 sedadla vepredu), ale v tom dopise od nich stoji, ze obecne sedacka na prednim sedadle byt muze, s vypnutym airbagem, a pokud je to mozne, mela by byt proti smeru jizdy! Beru to tak, ze pokud to nejde, muzeme ji dat po smeru :wink:
A jinak, kdyz se podivas do okolnich aut, spousta jich ma sedacku (i tu vetsi od 15kg) na predni sedacce, takze ja bych se nebala :lol:
Snad jsem ti trochu pomohla!
Hezky den,
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
23.5.06 07:47

Dakujem Vam! :D
Takze airback vypinaaaaaam.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
23.5.06 08:13

ahoj,
je to možné, pro jistotu jsme se ptali i dopraváků a říkali, že je to méně známé mezi veřejností, ale sedačka MC priori XP (tedy pro větší dítko) tam být může - samozřejmě správně připásaná.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
23.5.06 10:17

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky.
My máme Priori SPS, Pepi jezdí na předním sedadle samozřejmě čelem dopředu, airbagy jsme si nechali odpojit. U nás to jinak nejde, mám Opel Tigra, zadní sedadla skoro nejsou.
Ale logickou úvahou - čím se liší jízda ve předu bez airbagů od jízdy v zadu? NIČÍM.
A v návodu k sedajdě je tohle napsané taky.

Ve předu ANO a BEZ airbagů.

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
23.5.06 13:48

........když mrknete na stránky s Maxi - cosi, viděla jsem täm i napsané, že vepředu to jde.......
 bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová