Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuji poradit co mám dělat.Pracuju 7 měsíců v jedné firmě a koncem července mi končí smlouva.Mám trochu obavy že mi ji neprodlouží.Dělám pojišťovačku,ale práce mě vůbec nebaví.Nyní máme šanci udělat pobočku u nás v městě a já bych tam byla za přepážkou.Ale pořád se ještě nerozhodli.Nevím zda mám čekat jak se rozhodnou nebo raději otěhotnět než mi skončí smlouva.na druhou stranu kdyby to schválili co když mi neprodlouží smlouvu,nyní jsem na nemocenské ať nemusím dělat smlouvy a nevyhodí mě.Co dělat?Miminko jsme s přítelem chtěli až příští rok.Je mi 22 let.Praďte
Ahoj,
myslím si, že za tou přepážkou bys to měla celkem dobré. Pokud by ti neprodloužili smlouvu, tak půjdeš na pracák a to mimi si stejně uděláte. Ale mám dojem že se modlíš, aby ti ji neprodloužili, protože to mimi stejně chceš. A uděláte si to ať budeš na pracák nebo za přepážkou.:-))))
to právě ne.Pokud by mi smlouvu neprodloužili a já bych do týdnů neotěhotněla tak už se dál snažit nebudem,protože brát mateřskou z úřadu práce by bylo pro mě šílené.Takže bych si musela rychle něco najít a mimi nechat na příští rok.Ale tady u nás na SM je to s prací těžké takže nevím zda bych ji vůbec do roka sehnala.
Jsem taky ze SM. Jestli tím teda myslíš severní moravu. A taky jsem byla na pracáku , když jsem otěhotněla, ale já jsem předtím potratila a cítíla jsem, že to dítě opravdu chci. No a dneska je tomu dítěti 3 měsíce. A nevěž tomu, že otěhotníš za pár týdnů. Nám to trvalo asi půl roku.
Záleží na tobě, ale myslím si, že kdyby ses dostala na tu přepážku, tak by byla škoda si dělat mimi i příští rok. To je můj názor.
Podívej mimi není jen tak nějaká věc, kterou si můžeš pořídit, jak se „ti to hodí“. Prostě buď ho chceš nebo ne.
Ahoj Tracy - nevim, ale prijde mi ze si to hrozne planujes a predstavujes si to hrozne jednoduse. Mam kamaradku, ktera taky dela v pojistovnictvi a kdyz otehotnela tak pracovala na ZL, ted sedi za prepazkou a za mesic ma mit miminko. Je spokojena! Nikdy nemuzes dopredu vedet jak to bude vypadat, tehotenstvi se neda naplanovat, muzes se tak maximalne zacit snazit, ale nikde nemas receno, ze otehotnis hned prvni cyklus, me to poprve trvalo dva roky a kdybych podle toho mela ridit praci atd. tak jsem byla doma asi ty dva roky a nic nedelala. Ted jsem v nove praci 4 mesice a jsem znovu tehu a vubec to neresim, bud proste bude vse v poradku a ja budu dal chodit do prace, nebo proste budu doma. Kazdopadne dite neni vec a myslim, ze by jste si ho meli poridit, az se na nej budete opravdu citit. To vubec nemyslim zle. Drzim ti palecky at se rozhodnes jakkoliv. Mej se krasne Terra
T R A C Y - souhlasím s Namape,ale asi víš, že mimčo není hračka.Je mě 23 a mám 2měsíční holčičku.S manželem jsme jí plánovali a hnedka druhý měsíc to vyšlo.Myslím, že když mimčo budete chtít na 100%, tak nějakou práci nebudeš řešit.Buďto ho chceš a nebo ne! Rozhodovat se podle tvé práce..nevím no. Pokud vás přítel uživí a mimčo chceš, tak to neřeš a prostě na to rychle skočte. Pokud vás přítel neuživí, tak bych to taky neřešila a je jasný, že mimčo musí ještě chvilku počkat,až bude vhodná doba. To je jen můj názor. Přeju ti,aby ses rozhodla jak nejlíp to půjde. Martina
Miminko bych už moc chtěla,jen mám strach že potom nenajdu práci a na přepážku si najdou někoho jiného
Tracy,
uprimne - otehotniet na prvy-druhy pokus je skor zazrak ako cokolvek ine. Aj normalne zdravemu paru to trva priemerne niekolko mesiacov. Takze si taktiez myslim, ze planujes trochu zbytocne … To je jedna vec. A druha - dost dobre nerozumiem, v com je teda problem? Ak miminko chces, ale zaroven chces mat istotu, ze budes mat potom pracu, tak ti aj tak neostava nic ine iba pockat, ci ti predlzia zmluvu - a otehotniet potom. V opacnom pripade ta totiz tehotenstvo pred ukoncenim pracovneho pomeru aj tak „nechrani“ - zmluva na dobu urcitu skonci, aj ked budes tehotna.
Kazdopadne, drzim palce nech to dopadne k tvojej spokojnosti.
Ahoj Tracy,
nechci říct, že jsem byla v podobné situaci, ale možná přece. Do práce jsem nastoupila cca před 8 lety - 3 směny, ale dalo se to vydžet, potom jsem si dodělávala maturitu při těch směnách a v posledním ročníku školy jsem slavnostně povýšila na THP pracovnici. Asi 2 roky jsem vykonávala tu práci, která mě fakt bavila. Tak jsme si řekli - TEĎ je ten pravý čas na mimi a potom se vrátím zpět na původní místo. Na náš kraj dobře placené, vcelku volná pracovní doba a šéf a kolektiv v pohodě. Jo, jo zlatý oči - velká změna. Továrna se přestěhovala asi 400 km daleko. Takže z důvodu přesunu jsem teď momentálně „nezaměstnaná“. A to mi bude 30.
Chci tím jen říct že plánovat sice můžeš, ale život si to zařídí podle svého. Ale na tvém místě bych počkala na prodloužení smlouvy a po nějakém čase se začala snažit o mimi.
Přeju Ti ať tvé rozhodnutí je to nejlepší pro vás všechny.
Cate
Tracy,
asi ti moc neporadím, ale já se vdala ve 22 a řešila podobný problém jako ty: práce x dítě. Ze začátku vyhrála práce, ale touha po miminku byla časem stále větší a tak jsme se začali snažit… a trvalo to skoro 5 let, než jsem otěhotněla a to ještě s pomocí doktorů… Nechci tě od ničeho odrazovat, jen mě pobavilo, jak chceš po „pár týdnech“ otěhotnět. Třeba se ti to podaří, držím pěsti! ![]()
Takže já to shrnu: je ti (teprve) 22 let a ptáš se cizích lidí na veřejném webu, jestli je dobrý nápad otěhotnět…
To jako podle jejich odpovědí ty prášky vynecháš, nebo je budeš dál baštit? Nechceš vypsat veřejné hlasování?
Děvčátko, prosím tě, jdi raději na dvojku bílýho a hlavně buďte při sexu hodně, HODNĚ opatrní!!! Na dítě si počkej, až ho budeš opravdu chtít. Tu dobu poznáš snadno: budeš konečně dospělá a nebudeš mít potřebu pokládat na Internetu takovéto dementní dotazy.
Je mi celkem fuk, jestli se tě moje poněkud nekorektní odpověď dotkla, ale skutečně nevycházím z úžasu…
Ahoj Tracy,
ze tvého dotazu moc nechápu, jestli chceš mimi, anebo odejít z práce. Chápu tě, řeším něco podobného, je mi 27.
Pokud můžu radit, počkala bych na tu pobočku, a pokud to nevyjde, tak pracujte na mimi, ale jen pokud opravdu chcete.
Ve 22 letech ti nic neuteče, když si rok počkáš, pokud tě vezmou na tu pobočku.
Z reakce Einsteina II si nic nedělej. Někomu se to může zdát jako směšný dotaz, ale chápu, že pro tebe je to důležité, tak se nedej! ![]()
Držím palečky ve tvém rozhodnutí, hodně štěstí! Adéla
EinsteinII prosímtě a kolik je tobě, že jsi tak „chytrá“? Mě to teda nepřijde dementní plánovat dítě a zároveň uvažovat o tom, jestli budu mít potom práci, jestli nebudu mít malou mateřsko atd. Já taky kalkulovala i s tímhle a myslím, že je to spíš zodpovědné. A tehle server snad je tady od toho, aby se tu holčiny mohly zeptat na názory druhých, ne?
Tracy nic si z té reakce nedělej. Já ti sice moc neporadím, v takové situaci jsem nebyla, ale je fakt, že času máš ve svém věku ještě spoustu, takže rozhodně nemusíš být nervózní, že by jsi něco zameškala, když budeš ještě chvíli čekat na dobrou práci.
Ať se ti daří
P
Ahojky holky.Děkuji všem moc za podporu a rady.Trochu mě odpověď anštaina zarazila ale čert ji vem.Myslím si že v dnešní době by se děti měly plánovat a né udělat si je když zrovna chci.Peníze jsou celkem důležité,abychom vyžili.Stále čekám zda se něco nového o pobočce dozvím,ale zatím s tím nikdo nic nedělá.Asi o víkendu tu přijdou dva moji kolegové,snimiž tu pobočku rozjíždíme a budem se nadále domlouva co a jak budem dělat.Včera jsem se v práci dozvěděla že se 3 lidé propustili.Já jsem teď momentálně na nemocenské a mám strach,že až se vrátím potká to i mě.Po víkendu se vám znovu ozvu.papa a moc děkuji
teda,teda,ahoj,ja jsem v podobne situaci,i kdyz me to tolik netrapi.Jsem zdravotni sestra a delam na smeny,mam problemy uz leta,a ted chceme miminko a nejde to,mam za sebou operace,vysetreni,beru leky,porad neco,takze to mozna jeste chvili potrva,minochodem je mi 23let,chtela jsem odejit z prace,protoze mi smeny nesvedci,ale nemohla jsem se rozhooupat,nyni se stehujeme,takze je rozhodnuto,podala jsem vypoved,ted me ceka svatba,svatebni cesta,v cervenci lezne,v srpnu se hezky zabydlim a od zari si najdu praci v jinem meste,klidnou jen na par hodin denne,je pravda ze penize neresim,protoze nas skoromanza uzivi s prehledem,takze pokud otehotnim v dobe nezamestnanosti,tak budem moc stastny,ale kdybych byla na tvem miste,asi bych taky ten rok pockala,je sice pravda,ze v dnesni dobe hned neotehotni ani zdrava zen,ale kdyz budes ta stastna a povede se,a budes bez prace a budete se placat od vyplaty k vyplate,nebude to zadna slast a zivot si neuzijes ani ty ani manzel a ani diteti nebudes moct do´prat co si prejes,ja bych aspon pockala bud nez ti prodlouzi smlouvu nebo az si najdes jinou praci,abys mela jistotu ze nake penize brat budes!
je sice pravda,ze miminko je mnohem dulezitejsi nez penize,ale neumim si predstavit zit od vyplaty k vyplate,tot muj nazor.