Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím pomoc!
Kojím svého broučka přes klobouček. K bradavce si mi sem tam přisaje, pustí, přisaje a takhle to vedeme třeba půl hodiny, než je celý ubrečený, unavený, já také a na:,–(íme znovu klobouček, všechno mu teče ven, takže pak pláče hlady… přijde mi, že nechce polykat a plete si klobouček s dudlíkem. Dnes ráno mi sál přímo z bradavky úplně v pohodě, ale odpoledne už nechtěl. Nevidím už jiné řešení, než že si budu odsávat a krmit ho z lahvičky. Kamarádka mi doporučuje od Aventu - mají savičku pro novorozence, prý můžeš u toho i kojit, tak bych chtěla poradit, zda do toho jít, protože kojit přes kloboučky třeba 2 hodiny to přeci není řešení. Vím, že tohle také ne, ale už jsem z toho celá nešťastná.
Díky
Marti, to je mrzutý takhle kojit přes kloboučky. Asi ti moc neporadím, ale pokusím se ti sdělit svou zkušenost. Já od 3.týdne musím ke kojení ještě dokrmovat, zpočátku to bylo i 5 lahviček dokrmu po každém kojení, teď se mi mlíčko vrátilo a stačí pouze 1 lahvička po ránu. V noci jsem vždycky jenom kojila. Používáme savičky od Aventu, dudlík č. 2 (s jedničkou totiž spolykal víc vzduchu a trápily ho prdíky), kojení nám to v žádném případě nezkazilo-ALE!!! Mišelínek nikdy neměl problém se sáním a právě to sání způsobuje, že se tvoří mlíčko, tudíž tím, že jsem ho vždycky přikládala a on sál, tvoří se mi teď i víc mlíčka (po dvou měsících co dokrmuju). Když budeš pouze odsávat a dávat přes lahvičku, tak hrozí že brzy budeš mít mlíčka míň a míň až nebude vůbec, protože odsávačka sání dítěte nemůže nahradit.
Ovšem kloboučky a 2 hodinové trápení je myslím hodně obdobné zlo a mimi potřebuje hlavně spokojenou maminku, která má čas i na něco jiného než jen krmení. Takže já být tebou odsávám a dávám přes lahvičku+zkouším jestli se mimi nezkusí přisát samo. A třeba ti to tvoje mlíčko i přes odsávání vydrží dlouho…je to hodně individuální.
Buď silná, ale hlavně spokojená i kdyby mělo být mimi na UM je to menší zlo, než uhoněná a ztrápená maminka. Mě lahvička a UM pomohlo psychicky být v lepší pohodě a mlíko se vrátilo!!!
Ahoj,
pravda, co pise Berun - ze odsavacka neodsaje vsechno a tvori se pak min mlicka (tedy aspon z me zkusenosti). Pokud chces odsvat doporucila bych odsavacku elektrickou, ta odsaje vice mlicka nez ta mechanicka.
Urcite jde kombinovat kojeni a krmeni z lahve. A Avent taky doporucuju, i kdyz na nasem trhu uz je spousta dobrych lahvicek.
Tak hodne stesti!!
R.
Ta novorozenecká savička od Aventu je fakt skvělá, nám to s kojením pomohlo, malá se naučila přisát a v klidu jsem 2měsíce kojila a na noc dokrmovala UM. Pak jsem jen kojila a když jsem malou učila na UM, opět jsem po ní sáhla (nechtělo se mi kupovat jinou) - učila jsem sice z pítka, ale malá nechtěla, tak jsem udělala mezistupeň.
Ono to z ní neteče, takže se prcek musí snažit ,neboj se - když budeš v klidu, bude v klidu prcek a půjde vám to a kdyby - vaše pohoda je přednější než stres z toho, jestli kojení jde a kojit za každou cenu
Držte se!
GaB
My jsme ve 2 tydnech dokrmovali Nutrilonem,malej nepribival, davala do Avent lahvicek, a maly se nakojil prsem a pak pridal davku Nutrilonu lahvi a uplne v pohode, tak me rozkojil,ze mliko vylevam
a to mela na pocatku malo.
fakt avent.lahvicky s dudlikem simulujici prso jsou super, neumim si predstavit davat mu to strik.ci lzickou, i kdyz jsem se o to pokousela, ale davat 3× 50ml strik.musi byt sila..
jo ted je plne kojen, to byla jen 1-2 tydny faze s nutrilonem…
obcas vecer mu dam odstrikane mleko lahvickou,nebo babi da,kdyz jdu s manzelem za kulturou ![]()
jinak odsavacku mam Avent a dobra, dobre predtim prsa nahrat. a kdyz kojis z jednoho prsu, chytala jsem do lahvicky z druheho…nekdyi 60ml..,
At se Ti to vyjde a zmeni k lepsimu. pa D
Já kojila přes kloboučky Avent od začátku až do 9 měsíců a nikde kolem to neteklo. Třeba to tam špatně dáváš. Odsávačka mimino nenahradí,budeš mít málo mlíka. ![]()
Ahoj MartinoT
jak psaly holky AVENT a kojení jdou velmi dobře dohromady. Zkus malého co nejvíce přikládat aby sál a pak mu dej lahvičku. Snad se ti to i spraví a nejdůležitější přece je, aby jste byli oba zdraví a spokojení.
Drž se a hlavně se netrap ![]()