savička od Aventu - pro novorozence

166
19.5.06 19:03

savička od Aventu - pro novorozence

Prosím pomoc!

Kojím svého broučka přes klobouček. K bradavce si mi sem tam přisaje, pustí, přisaje a takhle to vedeme třeba půl hodiny, než je celý ubrečený, unavený, já také a na:,–(íme znovu klobouček, všechno mu teče ven, takže pak pláče hlady… přijde mi, že nechce polykat a plete si klobouček s dudlíkem. Dnes ráno mi sál přímo z bradavky úplně v pohodě, ale odpoledne už nechtěl. Nevidím už jiné řešení, než že si budu odsávat a krmit ho z lahvičky. Kamarádka mi doporučuje od Aventu - mají savičku pro novorozence, prý můžeš u toho i kojit, tak bych chtěla poradit, zda do toho jít, protože kojit přes kloboučky třeba 2 hodiny to přeci není řešení. Vím, že tohle také ne, ale už jsem z toho celá nešťastná.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4921
19.5.06 19:32

Marti, to je mrzutý takhle kojit přes kloboučky. Asi ti moc neporadím, ale pokusím se ti sdělit svou zkušenost. Já od 3.týdne musím ke kojení ještě dokrmovat, zpočátku to bylo i 5 lahviček dokrmu po každém kojení, teď se mi mlíčko vrátilo a stačí pouze 1 lahvička po ránu. V noci jsem vždycky jenom kojila. Používáme savičky od Aventu, dudlík č. 2 (s jedničkou totiž spolykal víc vzduchu a trápily ho prdíky), kojení nám to v žádném případě nezkazilo-ALE!!! Mišelínek nikdy neměl problém se sáním a právě to sání způsobuje, že se tvoří mlíčko, tudíž tím, že jsem ho vždycky přikládala a on sál, tvoří se mi teď i víc mlíčka (po dvou měsících co dokrmuju). Když budeš pouze odsávat a dávat přes lahvičku, tak hrozí že brzy budeš mít mlíčka míň a míň až nebude vůbec, protože odsávačka sání dítěte nemůže nahradit.
Ovšem kloboučky a 2 hodinové trápení je myslím hodně obdobné zlo a mimi potřebuje hlavně spokojenou maminku, která má čas i na něco jiného než jen krmení. Takže já být tebou odsávám a dávám přes lahvičku+zkouším jestli se mimi nezkusí přisát samo. A třeba ti to tvoje mlíčko i přes odsávání vydrží dlouho…je to hodně individuální.

Buď silná, ale hlavně spokojená i kdyby mělo být mimi na UM je to menší zlo, než uhoněná a ztrápená maminka. Mě lahvička a UM pomohlo psychicky být v lepší pohodě a mlíko se vrátilo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
19.5.06 19:35

Ahoj,
pravda, co pise Berun - ze odsavacka neodsaje vsechno a tvori se pak min mlicka (tedy aspon z me zkusenosti). Pokud chces odsvat doporucila bych odsavacku elektrickou, ta odsaje vice mlicka nez ta mechanicka.
Urcite jde kombinovat kojeni a krmeni z lahve. A Avent taky doporucuju, i kdyz na nasem trhu uz je spousta dobrych lahvicek.
Tak hodne stesti!!

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.5.06 20:12

Ta novorozenecká savička od Aventu je fakt skvělá, nám to s kojením pomohlo, malá se naučila přisát a v klidu jsem 2měsíce kojila a na noc dokrmovala UM. Pak jsem jen kojila a když jsem malou učila na UM, opět jsem po ní sáhla (nechtělo se mi kupovat jinou) - učila jsem sice z pítka, ale malá nechtěla, tak jsem udělala mezistupeň.
Ono to z ní neteče, takže se prcek musí snažit ,neboj se - když budeš v klidu, bude v klidu prcek a půjde vám to a kdyby - vaše pohoda je přednější než stres z toho, jestli kojení jde a kojit za každou cenu
Držte se!
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
19.5.06 20:26

My jsme ve 2 tydnech dokrmovali Nutrilonem,malej nepribival, davala do Avent lahvicek, a maly se nakojil prsem a pak pridal davku Nutrilonu lahvi a uplne v pohode, tak me rozkojil,ze mliko vylevam ;) a to mela na pocatku malo.

fakt avent.lahvicky s dudlikem simulujici prso jsou super, neumim si predstavit davat mu to strik.ci lzickou, i kdyz jsem se o to pokousela, ale davat 3× 50ml strik.musi byt sila..
jo ted je plne kojen, to byla jen 1-2 tydny faze s nutrilonem…
obcas vecer mu dam odstrikane mleko lahvickou,nebo babi da,kdyz jdu s manzelem za kulturou ;)

jinak odsavacku mam Avent a dobra, dobre predtim prsa nahrat. a kdyz kojis z jednoho prsu, chytala jsem do lahvicky z druheho…nekdyi 60ml..,

At se Ti to vyjde a zmeni k lepsimu. pa D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
19.5.06 21:11

Já kojila přes kloboučky Avent od začátku až do 9 měsíců a nikde kolem to neteklo. Třeba to tam špatně dáváš. Odsávačka mimino nenahradí,budeš mít málo mlíka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
19.5.06 21:34

Ahoj MartinoT

jak psaly holky AVENT a kojení jdou velmi dobře dohromady. Zkus malého co nejvíce přikládat aby sál a pak mu dej lahvičku. Snad se ti to i spraví a nejdůležitější přece je, aby jste byli oba zdraví a spokojení.
Drž se a hlavně se netrap :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová