Otěhotnět nebo počkat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
613
5.6.06 15:42

Ahoj,
nechtěla jsem reagovat, ale nedá mi to.
Přikláním se k Einsteinovi. Bud dítě chci nebo ne. To jako když odpoví víc lidí, že jo, tak si ho pořídíš, když ne tak počkáš? To mi zrovna jako zodpovědné plánování miminka nepřipadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
5.6.06 15:49

Einsteine, tohle nemá cenu. Já si nevymyslela ani slovo, všechno co jsem uvedla, si sem ty napsal. Jo, taky už jsem zaznamela reakce i jinde, že se tu do holčin navážíš i v jiných diskusích. Někdo holt nechápe, že odlišný názor se dá sdělit i slušně.
Tak se měj a urážej dál, když tě to baví. Doufám, že se ti to jednou vymstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.6.06 15:50
EinsteinII píše:
Takže já to shrnu: je ti (teprve) 22 let a ptáš se cizích lidí na veřejném webu, jestli je dobrý nápad otěhotnět…

To jako podle jejich odpovědí ty prášky vynecháš, nebo je budeš dál baštit? Nechceš vypsat veřejné hlasování?

Děvčátko, prosím tě, jdi raději na dvojku bílýho a hlavně buďte při sexu hodně, HODNĚ opatrní!!! Na dítě si počkej, až ho budeš opravdu chtít. Tu dobu poznáš snadno: budeš konečně dospělá a nebudeš mít potřebu pokládat na Internetu takovéto dementní dotazy.

Je mi celkem fuk, jestli se tě moje poněkud nekorektní odpověď dotkla, ale skutečně nevycházím z úžasu…

Pokud ti to je fuk, nic tím neřešíš. A narušuješ to největší kouzlo e-mimina - kultivovanou diskuzi a korektní argumentaci. To je ti předpokládám taky fuk. :( Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.6.06 17:00
Petulda píše:
Jo, taky už jsem zaznamela reakce i jinde, že se tu do holčin navážíš i v jiných diskusích.

To se prostě nedá přejít mlčením.
Opět sprostě lžeš a navíc pomlouváš. Ty seš teda dáreček. Napiš sem link na ty zaznamenané reakce. Taky bych ocenil, kdyby sem napsala, v jakých diskusích se do někoho navážím, ty lhářko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
5.6.06 17:11

Einsteine, zase mě urážíš, nejsem lhářka, třeba tady o tom psala Gothic.

http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
5.6.06 17:11

Já jsem taky otěhotnět nechtěla, ale otěhotněla jsem a to ve 20 letech, jsem zodpovědná matka, která miluje své dítě a to že se někdo ptá na takovéto věci na emiminu je normální, prostě chce poradit a vědět názory jiných lidí!

EinsteineII : asi nechápu tvůj nick, ale to je jedno, asi tak moc chytrý nejsi, že píšeš takové ubohosti, navážet se na internetu do druhých lidí umí kdekdo, ale poradit a slušně odpovědět už ne , jestli se chceš navážet do slušných lidí, tak si najdi jiný server a nejlíp pro chlapy… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.6.06 17:36
Petulda píše:
Einsteine, zase mě urážíš, nejsem lhářka, třeba tady o tom psala Gothic.http://emimino.cz/modules.php?…

Áha, odtud vítr vane. Nečtu vše a od této osoby už vůbec ne. Pro tvou informaci, s Gothic a Baghirou jsem měl v březnu malou výměnu názorů v debatě Hitparáda tchýní (tedy ne v různých debatách, jak ona píše) a zřejmě to ještě po více než 3 měsících nemůže chudák rozdýchat. Klidně si tu diskuzi přečti, jistě zaregistruješ, že řada maminek mé názory podpořila, ale ne se všemi se shodneš.

Jinak díky za tvé procítěné, vpravdě mateřské přání všeho zlého…

Přijmi mou omluvu, že jsem tě nařkl ze lhaní. Příště prosím rovnou uváděj zdroje svých citací, je to slušnost (když už mě tady poučuješ).

Verous : Původ nicku najdeš právě ve zmiňované debatě, číst tě to samozřejmě nenutím. Jinak radu jsem autorce dotazu poskytl, že jí není po chuti, už je jiná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
5.6.06 18:30
EinsteinII píše:Jinak díky za tvé procítěné, vpravdě mateřské přání všeho zlého…

Prosím, co taky jinýho můžeš čekat od demagoga, omezence, lháře a pomlouvače, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.6.06 19:21

EINSTEINE jeste ze te nemam doma,to bych nerozdychala.Lituji tvoji zenu,tak radobychytreho chlapa mit doma musi byt neco strasneho.

Jinak Tracy musis vedet sama, pokud mimco chces tak ho proste budes mit i pres to vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
5.6.06 19:56

Víš Einsteine,

ty píšeš, že je Tracy nezodpovědná a nevyzralá a kdoví co ještě.

Dám ti konkrétní případ z mé rodiny o „nezodpovědnosti“.
Můj bratranec se musel v 18 oženit, protože přivedl do jiného stavu slečnu, se kterou se znali 3! měsíce. Brali se, když byla nevěsta už v 6. měsíci a bylo to na ní už hodně vidět. Postupně se jim narodila krásná dcera, pak stejně pěkný kluk, začali stavět dům, rodina se jim snažila pomoct a podporovala je.
Určitě zažili nemalé problémy, ale společně to zvládali, jak uměli nejlépe. No a konec toho štěstí bohužel zavinila nemoc, rakovina. Bratranec zemřel :cry: Věř mi, že nikoho ani nenapadlo někdy litovat, že se tak brzy oženil a měl děti. Naopak ty děti jsou jeho krev a všichni se jim snaží chybějící tátovu lásku nahradit.
Pokud tedy soudíš Tracy, dovolím si tvrdit, že způsobilost mít rodinu NEZÁLEŽÍ NA VĚKU, ale na vyspělosti člověka.
Myslím, že pokud Tracy ví, že může pracovat z domu, tak není na svém příteli závislá, naopak to má v hlavě srovnané. Já sama jsem ze severní Moravy odešla, protože tam nebyla možnost práce.
A kalkulace s penězi je v dnešní době bohužel nutná. Moje kamarádka chtěla například rodit až po zvýšení porodného, nicméně na miminko se moc těšila. Další kamarádka nejdříve dospořila stavební spoření, a pak si s manželem „dopřáli“ i rodinu. :roll:
Prosím nesuď lidi podle věku nebo jejich dotazů a hlavně se pokus své názory vyjádřit méně urážejícím způsobem. 8O
I tak ti přeji v životě štěstí. :wink:
 Adéla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
5.6.06 22:00

Vyzývám všechny zúčastněné ke korektnímu vedení diskuse. Urážky nepatří na tento server.

Moc díky, udržme si úroveň, kterou máme.

• Citovat
  • Upravit
14434
6.6.06 06:56

Enstein- nechápu jak jsi zjistil že nejsem na miminko zralá,vůbec mě neznáš,nevíš jak žiji nic.Tím,že můj přítel má 2 zaměstnáním to znamená,že nebude dobrý táta?A jak ty vůbec můžeš vědět,že bude celé dny v práci?Já jsem tu neuvedla co dělá,může taky pracovat doma ne?nebo chodit do druhé práce jen občas a i tak za to bere dost abych to nazvala druhou prací.A v té první nesedí denně od ráno do večera.Takže radím ti než něco vyřkneš,raději si nechej celou situaci vysvětlit.Protože to co ty tu píšeš jsou,nezlob se na mě,jen urážky.Já jsem se tu neptala holek zda si mám pořídit dítě,ale jak se mám zachovat v situaci,která mě potkala.Nyní už rozhodnutá jsem a nic na tom nezměním.Pokud se ti něco nelíbí,máš asi problém a řešíš ho přeze mě.Stačilo napsat jednu větu a jít a né to tu donekonečna rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
6.6.06 08:11

Binky, tvůj názor na to, že kdo chce práci si najde, mi nepřipadá moc férový - já jsem byla na úp skoro rok - celou dobu jsem poctivě hledala práci, běhala po pohovorech, ale všude jsem dostala stejnou odpověď - nemáte dostatečnou praxi,...... - a to jsem z Prahy!!!
Einsteine, nezlob se na mě, ale tvé názory mi připadají dost ubohé. To, že je Tracy 22 let a chce mimčo, ale zároveň přemýšlí i o tom, zda bude mít nějakou práci, na tom mi nepřipadá nic špatného. Zvlášť pokud je v kraji, kde je vysoká nezaměstnanost. Mě by taky zajímalo, zda se budu moci po mateřské vrátit do práce nebo půjdu na úp. Naopak na její věk je to dost rozumné rozhodování. I já jsem se rozhodovala, jestli budu ještě zkoušet shánět práci nebo půjdu na mateřskou.
Pak rozhodl osud a já s manželem jsem byla nejšťastnější pod sluncem - to mi bylo dvacet let. Jenže, já se nešla na mateřskou válet, tak jak jsi to ty nazval - zdá se, že ty o mateřský nemáš ani páru, protože starat se o malé dítě dvacetčtyři hodin denně je pořádný záhul a málokterý chlap by to zvládnul. A nezáleží na tom, jestli je matce 20 nebo 30 let. Mluvím ze zkušenosti. Mám třicetiletou kamarádku, která chtěla za každou cenu miminko - teď má děti dvě, a nemá ponětí o tom, jak se o ně má starat - rodičovství jí nic neříká. Záleží na tom, zda se žena na děti cítí nebo necítí a nevidím nic špatného na tom, když matka nejdřív přemýšlí a uvažuje. Ty se bohužel do této situace nikdy nedostaneš, takže to asi nemůžeš pochopit - tím tě nechci nějak urážet, prostě jen chci říct, že chlap se nemůže plně vcítit do situace ženy - zvlášť při diskriminaci, kterou ženy při hledání zaměstnání podstupují. Je to jen můj názor, ale Tracy má moji plnou podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
6.6.06 08:32

Trapinko - to je moc smutný příběh, co k tomu dodat. Je to strašně smutné, že život připravuje takové strašné situace. Mě na stejnou nemoc zemřela kamáradka v 26 letech. Ale oni právě s přítelem patřili k těm, kdo nejdřív chtěli budovat kariéru a děti až po 30. Bohužel už to nestihli … :cry:
Jinak souhlasím s tebou i Tterkou , že připravenost na dítě se nedá měřit pouze věkem. Někdo je zralý ve 20, někdo ani ve 30. A už vůbec se to nedá odvodit z internetové diskuse, že jo.

Já se teda přiznám, že ve 22 jsem na dítě rozhodně zralá nebyla, studovala jsem a děti mi přišli jako že budu řešit někdy za sto let :D . Každý je prostě jiný a nedá se říct, že zralost na děti začíná třeba 30. rokem. To je podle mě blbost. Nakonec každý to o sobě ví nejlíp sám, ne?

P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
6.6.06 12:45

Ráda bych se vyjádřila k této diskuzi.

Ani mě tak nepobuřuje téma dítě vs. smlouva na dobu určitou jako nezaměstnanost na severní Moravě. Já pocházím z okresu Opava a několik let jsem dojížděla do Ostravy. Po určité době jsem se odhodlala pořídit si auto, abych nemusela trávit 3 hodiny denně cesováním. Samozřejmě, že mi ho vetšina lidí záviděla, ovšem nikdo neviděl, to že trávím v práci 12 hodin denně. Pro svoji kariéru jsem obětovala i své skvělé zázemí a pracovně odjela na 3 měsíce do Brna a na 5 do Hradce Králové. Sehnat lidi na pobočku(kdekoliv) byl vždy nadlidský výkon. Bohužel u nás lidé nejsou stále připraveni udělat něco pro práci, zjišťovat si informace o firmě, ke které jsou na pohovor apod. To nemluvě o samotném přístupu k práci( zkušenost i mé sestry, která podnika na Sev. Moravě) je pravda, že momentále pracuju v Praze a ani zde pro mě nebyl problém najít práci. Důvodem k odchodu, však nebyla nezaměstnanost, ale můj přítel. Ovšem v létě se s manželem stěhuem zpět na Sev. Moravu a opravdu nebyl až takový problém sehnat si dobře placenou práci v oboru. Já už si vzhledem ke svému stavu práci nehledám, ale i přesto jsem v posledním čtvrt roce dostala 2 zajímavé nabídky. S pracovními nabídkami nemám problém nejen já, ale ani má téměř 50ti letá matka. Ale opět jsme tomuto stavu musely obě něco obětovat!!

Na závěr bych chtěla říct, že co s týče plánování dítěte, tak si ymslím, že by toto téma nemělo být předmětem této diskuze na emiminu, ale diskuze mezi partnery, kterých se to týká a už vůbec by zde neměl být bán ohled nad „hrozbou“ smlouvy na dobu určitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová