Autosedačka od 15 kg

1561
8.7.14 14:05

Autosedačka od 15 kg

Holky poraďte dobrou a zároveň lehčí autosedačku od 15 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
8.7.14 14:19

Romer, cybex, kiddy
Jak je ktera dobra si muzes porovnat tady
http://www.oeamtc.at/…2500+1138796
Vahove je to vse hodne podobne kolem 7kg, rozdily jsou dkg.
Tahle sedacka se vetsinou nechava v aute a vahu neni potreba resit, potrebujes ji nekam nosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
8.7.14 14:23

Občas z jednoho auta do druhého, jde mi i o to aby byla lehčí ne jako ty do 15 kg a taky bezpečná. Jo a malá bude mít tři roky tak jestli už se to vůbec nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
8.7.14 14:27

Mám cybex - původně to byl palas, ale už je bez pultíku. Přehazujeme jej dost často z auta do auta a v pohodě. S jinou sedačkou námám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 14:33

Máme romer kid plus… přendáváme jí každou chvíli mezi auty a v pohodě. Kluk do ní šel ve 3 letech.

• Citovat
  • Upravit
40
428
8.7.14 14:37

Nejbezpečnější dle nejnovějších testů, lehounká a zároveň cenově přijatelná je Cybex Juno 2-fix. Nejlepší hodnocení v historii testů vůbec. Máme ji půl roku, dokonce s tím nejlepším potahem Denim. Dá se použít s isofixem i bez něj (nebo do druhého auta koupit isofixové držáčky), snadno přendavat z auta do auta, je lehounká. Odrazoval mě ten pultík, že bude synovi překážet a bude se v něm potit. Zatím nepřekáží, syn váží necelých 11 kg, ale zrovna včera měl pultík i bříško zpocené. Jenže srovnatelnou takto dobře hodnocenou a cenově přijatelnou autosedačku bez pultíku (s pásy) neseženeš, proto tato volba. Pokud máš dítko větší, doporučuji Cybex Pallas 2fix od 9-36 kg, náš cvrček se v ní ztrácel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 14:41
@40 píše:
Nejbezpečnější dle nejnovějších testů, lehounká a zároveň cenově přijatelná je Cybex Juno 2-fix. Nejlepší hodnocení v historii testů vůbec. Máme ji půl roku, dokonce s tím nejlepším potahem Denim. Dá se použít s isofixem i bez něj (nebo do druhého auta koupit isofixové držáčky), snadno přendavat z auta do auta, je lehounká. Odrazoval mě ten pultík, že bude synovi překážet a bude se v něm potit. Zatím nepřekáží, syn váží necelých 11 kg, ale zrovna včera měl pultík i bříško zpocené. Jenže srovnatelnou takto dobře hodnocenou a cenově přijatelnou autosedačku bez pultíku (s pásy) neseženeš, proto tato volba. Pokud máš dítko větší, doporučuji Cybex Pallas 2fix od 9-36 kg, náš cvrček se v ní ztrácel.

možná by si to nejdřív chtělo přečíst úvodní příspěvek, na jakou váhovou kategorii se zakladatelka ptá ;)

• Citovat
  • Upravit
40
428
8.7.14 14:46
@RadkaOR píše:
Holky poraďte dobrou a zároveň lehčí autosedačku od 15 kg.
@RadkaOR píše:
Občas z jednoho auta do druhého, jde mi i o to aby byla lehčí ne jako ty do 15 kg a taky bezpečná. Jo a malá bude mít tři roky tak jestli už se to vůbec nechá.

Malá bude mít už 3 roky a kolik váží? To bych šla do Cybex Pallas 2fix 9-36 kg, ze začátku ji použiješ s pultíkem a když jí bude malá, tak se pultík odstraní a používá se s pásy a je z ní vlastně Cybex Solution 2fix, která je nejlepší autosedačka ve své váhové kategorii. http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
8.7.14 14:49
@lucenka píše:
možná by si to nejdřív chtělo přečíst úvodní příspěvek, na jakou váhovou kategorii se zakladatelka ptá ;)

a jéje, já četla do 15 kg, asi jsem dyslektik :-P

Příspěvek upraven 08.07.14 v 14:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 14:51
@40 píše:
a jéje, já četla do 15 kg, asi jsem dislektik :-P

taky se mi něco podobnýho občas stává :)

• Citovat
  • Upravit
16365
8.7.14 14:56
@RadkaOR píše:
Občas z jednoho auta do druhého, jde mi i o to aby byla lehčí ne jako ty do 15 kg a taky bezpečná. Jo a malá bude mít tři roky tak jestli už se to vůbec nechá.

obcas z jednoho auta do druheho je ok. Tahle kategorie uz je mnohem lehci nez ta predchozi.

Kriteria tam jsou 2,5 roku minimalne to splnujete. Pak 15kg a minimalne 94-100cm vysky jak ktery vyrobce. Chce to vyzkouset aby ji proste sedel dobre ten pas pres rameno kdyby potrebovala tu nejnizsi polohu.
Jinak pocitej ze muze lehceji vylezt, preci jen tribodovy pas pro dospele je neco jineho nez asi mela doposud.
A proc ji chces dat do vetsi uz se nevejde do 9-18 vahove ma jeste narok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
8.7.14 14:56

Takže oprava, nahlédla jsem do D-testu, abych se ujistila, že dlouhodobě a i aktuálně je nejlepší autosedačka na trhu Cybex Solution X2-fix
autosedačka skupiny II, III pro děti od 15 do 36 kg (zhruba od 4 do 12 roku); instalace po směru jízdy; lze upevnit bezpečnostním pásem vozu nebo ISOFIX úchyty (u vybraných aut)
dobrá ochrana při čelním nárazu, výborná při bočním; stabilita ve vozidle; minimální riziko chybné instalace; snadná instalace sedačky i poutání dítěte; poměrně pohodlná (výborná podpora nohou, měkké polstrování, pohodlná pozice v sedačce); snadná údržba potahu (lze vyprat v pračce); výborná kvalita pracování; lehká
nevýhody: prostorová náročnost ve voze; omezený výhled z vozu; úzký vnitřní prostor sedačky
Hodnocení kvality dobře (77 %)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
8.7.14 15:03

Stejné hodnocení kvality 77% má i Römer Kidfix Sict

autosedačka skupiny II, III pro děti od 15 do 36 kg (zhruba od 4 do 12 roku); sedačka je polohovací; instalace po směru jízdy; lze upevnit bezpečnostním pásem vozu nebo ISOFIX úchyty (u vybraných aut)

vysoká ochrana při bočním nárazu; stabilita ve vozidle; minimální riziko chybné instalace; snadná instalace sedačky i poutání dítěte; jednoduché upravení sedačky podle potřeb dítěte; pohodlná (velmi dobrá podpora nohou, výborné polstrování, pohodlná pozice v sedačce); dobrý výhled z vozu; snadná údržba potahu (lze vyprat v pračce); lehká; výborná kvalita zpracování

průměrná ochrana při čelním nárazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
8.7.14 15:09

A dobré hodnocení 76% mají:

Kiddy Cruiserfix Pro

autosedačka skupiny II, III pro děti od 15 do 36 kg (zhruba od 4 do 12 roku); instalace po směru jízdy; lze upevnit bezpečnostním pásem vozu nebo ISOFIX úchyty (u vybraných aut)

vysoká ochrana při bočním nárazu, dobrá při čelním; stabilita ve vozidle; minimální riziko chybné instalace; snadná instalace sedačky; výborná podpora nohou i polstrování; dobrý výhled z vozu; snadná údržba potahu (lze vyprat v pračce); lehká; dobrá kvalita zpracování

komplikované poutání dítěte; poměrně nepohodlná (pozice v sedačce, úzký vnitřní prostor sedačky); lehce zvýšený obsah nežádoucích látek

Römer Kidfix XP SICT

autosedačka skupiny II, III pro děti od 15 do 36 kg; instalace po směru jízdy; pro upevnění sedačky lze použít bezpečnostní pás vozidla nebo isofix úchyty (u vybraných aut); k dostání pouze v dealerské síti

dobrá ochrana při čelním nárazu, velmi dobrá při bočním (nastavitelné boční nárazníky snižují následky bočního nárazu); velmi snadné vedení pásu vozidla a nastavení sedačky; stabilita ve vozidle; nízké riziko chybné instalace; snadná instalace sedačky i poutání dítěte; dobrý výhled z vozu; poměrně pohodlná; potah lze vyprat v pračce; výborná kvalita zpracování

nepohodlná pozice vsedě; málo prostorná sedačka; prostorově náročná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
8.7.14 15:11

75% Römer Kid plus Sict

autosedačka skupiny II, III pro děti od 15 do 36 kg (zhruba od 4 do 12 roku); sedačka je polohovací; instalace po směru jízdy; lze upevnit pouze bezpečnostním pásem vozu

vysoká ochrana při bočním nárazu, dobrá při čelním; minimální riziko chybné instalace; snadná instalace sedačky i poutání dítěte; jednoduché upravení sedačky podle potřeb dítěte; pohodlná (velmi dobrá podpora nohou, výborné polstrování, pohodlná pozice v sedačce); dobrý výhled z vozu; snadná údržba potahu (lze vyprat v pračce); lehká; výborná kvalita zpracování

horší stabilita uchycení k sedadlu vozidla; velká prostorová náročnost ve voze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect