Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@critline píše:
Myslím že v tvem případě bude autosedačka ok. My měli nehodu kdy jsme najeli ve 130km do stromu. Z auta zůstala neporuš. jen autosedačka. Když jsme kupovali novou tak mi prodavačka tvrdila že když ta sedačka je ok není potřeba nová- ale i tak jsme koupili novou.
Ve 130km/h do stromu?! Co mate za auto. Opancerovane Volvo XC90?!
S tema rychlostma, co tu uvadite bych docela brzdil..
Crash test. Čelní nárazovou zkouškou při rychlosti 64 km/h (asi 40 mph) simulujeme situaci nárazu dvou vozidel, přičemž obě jdou rychlostí asi 55 km/hod. Z výzkumů o nehodách vyplynulo, že tato rychlost zapříčiňuje velkou část smrtelných a vážných poranění.
Mmch, mělas to napsat do zápisu o nehodě jako poškození vybavení a pokuds nebyla viník, měli by ti minimálně část sedačky proplatit z povinnýho ručení viníka (nám tehdy vrátili plnou kupní cenu obou autosedaček, i když jedna byla přes 3 roky stará)
Příspěvek upraven 31.01.14 v 13:48
Našla bych si nějaké české zastoupení Romeru nebo pokud vládneš angličtinou, napsala bych dotaz přímo výrobci. Řekla bych, že to tak nevinné nebude, autosedačka sice nebyla zatížená, ale škubnout to s ní muselo i tak
Nešlo by to nějak nechat přezkoušet?
Na dalnici měl manžel mikrospánek- na tempomat. bylo nast. 130km. Měli jsme nové auto-Peugeot v plné výbavě. Seděla jsme v zádu a celou nehodu vnímala.
Ano - toto už je smrtelná nehoda. V podstatě mi pak policajt v nemocnici řekl že nechápe že jsme to přežili.
@Morc píše:
S tema rychlostma, co tu uvadite bych docela brzdil..
Crash test. Čelní nárazovou zkouškou při rychlosti 64 km/h (asi 40 mph) simulujeme situaci nárazu dvou vozidel, přičemž obě jdou rychlostí asi 55 km/hod. Z výzkumů o nehodách vyplynulo, že tato rychlost zapříčiňuje velkou část smrtelných a vážných poranění.
Já s rychlostí nebrzdím…
Manžel při té naší první bouračce stál na brzdě, borec, co do nás naboural řekl, že pod 60 nebo 70 kiláků za hodinu to prostě nedostal neubrzdil…
Vzhledem k tomu, že to řekl policajtům u nehody, si nemyslím, že by přeháněl a snažil se machrovat
(spíš by se dal čekat opak)
Tehdy to hnulo s komplet celou konstrukcí auta na té straně, kde k nárazu došlo, když nám hasiči pomáhali vytáhnout sedačku (na cestu od tý nehody domů) mladšího prcka, kterej na té straně seděl, ty dveře prostě neotevřeli, kufr na té straně byl slisovanej až k té zadní sedačce, zadní kolo bylo úplně urvaný… ![]()
@critline píše:
Na dalnici měl manžel mikrospánek- na tempomat. bylo nast. 130km. Měli jsme nové auto-Peugeot v plné výbavě. Seděla jsme v zádu a celou nehodu vnímala.
Ano - toto už je smrtelná nehoda. V podstatě mi pak policajt v nemocnici řekl že nechápe že jsme to přežili.
Na dálnici do stromu?
Prezkouset by to slo ale je to drahe jeste drazsi jak nova sedacka… ![]()
Ja bych koupila novou.
@AngelLilly píše:
Na dálnici do stromu?
Jelas někdy po D1?
Tam je kolem stromů dost… ![]()
@kate02 píše:
Jelas někdy po D1?Tam je kolem stromů dost…
Jo jela několikrát
A tak jo, přeletěli svodila a naprali to ve 130 do stromu a přežili ![]()
@critline
Smrtelnou nehodu mas uz kolem 55-70km/h za predpokladu, ze trefis cca stejne auto stejne rychle jedouci. Kdyz trefis pevnou prekazku staci ti mensi rychlost. Pravda, ze pri pocatku brzdeni mas nejvetsi ztratu rychlosti.Se omlouvam, ale pokud mate vsechny casti tela a i Vam funguji jak maji, tak Sportku nevsazej, uz jste ji vyhrali..
Našla jsme v arcívu foto. Sjeli jsme z dalnice byl to 30 km D1 smer od Bratislavy. Jeli jsme na Silvestra k rodičům- jsme se SR. Zadní čast auta vypadala stejně.
@critline Tak jsem našla ten článek a měli jste teda sakra štěstí.
@critline píše:
http://www.seredonline.sk/…12d67553.jpg
Tak promin, todle neni 130km/h
Takle vypada C4 picaso pri 64km/h http://www.crashtest.cz/?…..