Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, prosím o radu vybíráme autosedačku po vajíčku. Asi jsem rozhodnutá pro kategorii 9-18kg nebo jste někdo spokojen i s kategorií 9-36kg? Ráda bych aby autosedačka byla s isofixem, ale měla i možnost připevnit na pásy auta, přeci né každý má isofix. Autosedačka by měla být polohovatelná a dost se mi teď líbí i otáčení sedačky. Určitě nechci s pultíkem, protože co tu čtu, tak naše živodítko by v tom uričtě nevydrželo. Líbí se mi britax römer dualfix, ale ten není na pásy a pak britax römer safefix a ten není otáčecí, ale zatím vyhrává ten. Cenově tak do 7-8 tis. Díky za rady ![]()
vždycky je lepší brát sedačky po menších „velikostních“ skocích. Jsou líp stavěné na jednotlivé velikosti. Vem si, že sedačky 9-36 by se mělo vejít každé dítě od roku a půl až do třeba jedenácti let.....tak je jasný, že někde bude kompromis. A možná dost velkej.
Jinak značku jako takovou neporadím. My měli Maxi Cosi SP, neměla isofix a nedala se otáčet.
Ohledně toho otáčení proti směru, zvaž, za jak dlouho začnou dítěti nohy ze sedačky koukat ven (pak je pro dítě hooodně nepohodlné sezení proti směru, když bude mít nožky skrčené o zádovou opěrku sedadla), protože abys pak neměla suprdupr otáčecí základnu, která bude k ničemu protože dítě bude po 20km v protisměru šílet.
Já bych se vzdala otáčení, sice je to pro dítě bezpečnější při nehodě, ale když pojedete sami, tak se s dítětem hůř komunikuje a taky vím, že některé děti špatně jízdu v protisměru snáší a pak zvrací (třeba neteř jezdila ve vajíčku do 18 měsíců a každá cesta byla katastrofa, pak šla do 9-18 a už nezvracela). My koupili 9-18 Romer se stojnou nohou, jde jak do pásu tak do isofixu, byli jsme s ní moc spokojení až na to, že nám jí syn ve 2,5 letech výškově přerostl takže teď už jezdí v sedačce 15-36 kg.
je fajn, že uvažuješ o protisměrné sedačce (je to nejbezpečnější varianta). doporučuji jít do FB skupinky děti protisměru
my máme tedy JOIE every stage (0-36kg). Dneska bych šla do jiné. né proto, že bych byla nespokojená, ale radši bych britax dual fix, protože je otáčecí. Co se týče sedu dítěte v protisměru. dětem to není nepohodlné. nožičky si poskládají:) ( třeba do tureckého sedu atd).
@Evice21 nepíšete pro jak velké dítě ta sedačka bude, jestli je nutné jít ještě do protisměru, potom ideálně Dualfix, nebo jít do po směru, pak ten Safefix plus, určitě ale ne 9-36, to je pro malé dítě moc velká sedačka, nejsou tolik bezpečné, nedají se moc polohovat.....
@steeve malemu je ted 9m jeste chvilku vydrzi ve vajicku, ale kolem roka uz chci poridit novou. Jsem rada kdyz jsou protismeru, casto jezdime sami a jezdi semnou vpředu, ale samo, az bude vetsi bude jezdit normalne vzadu.
@Pidulka1991 prave ten protismer mam rada zatim.
@Evice21 opravdu jestli chcete jezdit proti (za me ideal) tak do te FB.skupinky, tam poradi presne dle pozadavku
maji i recenze na sedacky atd.
@Evice21 no ono s tím protisměrem u té větší sedačky to pak většinou na předním sedadle nepůjde, ty sedačky 0-18 jsou už větší, vyšší, takže na předním sedadle většinou zabírají výhled do boku, navíc tam většinou není isofix.
Takže buď potom vozit tu protisměrku vzadu nebo pořídit Safefixe a ten by na přední sedadlo šel.
@Evice21 máme obě dvě
Mladší (8,5kg) jezdí v Dualfixu a starší (14kg) v Safefixu. Ta otočná je super. Lépe se do ní dítě dává. Ale starší se do ní už nevejde (na výšku je mu malá). Ze Safefixu už vyrůstá, ale ještě v ní chvilku jezdit může.