Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím poradíte? Vybírám pro roční dítě autosedačku. Přemýšlím nad Britax Romer king nebo First class. Ta First class je od narození, dítě už nám sedí dokonce i chodí ale protismerna jízda mu zatím nevadí. Chtěla bych ho vozit v protisměru co nejdyl ale mám strach že ta First class není dostatečně prostorná a že nevydrží do ctyr let věku. V obchodě s autosedačkami ji neměli, paní nám ukazovala jen romer king, je prostorná ale jen po směru jízdy. Máte některá zkušenosti s těmito tipy sedacek, která je lepší? Nebo případně víte o nějaké protisměrné prostorné autosedačce která není na Isofix a stojí rozumné peníze?
Vsem děkuji za odpovědi
My jsme First Class pořídili asi v 9 měsících malého (do vajíčka se nám už nevešel). Protisměrně jezdil tuším do roka a půl
(už si nepamatuji přesně v kterém měsíci jsme mu ji otočili - ale bylo to v zimě a syn je červnový). Teď akorát mu jsou 4 roky a jezdí v ní stále. Už tedy vybíráme větší (15-36kg), protože syn už má 18kg, ale jinak se tam ještě vejde celkem pohodlně (protoru má dost, ale váhově už je na hraně) a to opravdu není žádný drobek. Takže za mě nejlepší volba
![]()
Máme ji taky, dcerce je 14 měsíců a je super
myslím že se do ní ještě dlouho vejde
Měli jsme obě sedačky, takže mám srovnání. First Class jsme kupovali, protože nám dítě v šesti měsících vvyrostlo z vajíčka. Výhoda Firsst Class je protisměrná jízda, jenže je jen do 13kg, pak se musí sedačka otočit. Prostorná je dost, vydrží až do 18kg bez problémů. Důvod, proč jsme poslali FC do světa a koupili Kinga, byla opěrka hlavy. V FC žádná není a hlavička dítěte cestuje po sedačce, což je naprd, když dítě usne. King má suprovou opěrku a hlavička je tam pěkně zafixovaná. Navíc je king o něco prostornější a vyšší. Ve vašem případě bych jednoznačně volila King.
@Janli Co jsem tak nějak pročítala net, tak ta opěrka hlavy jde dokoupit samostatně nebo ne?
@Karrollina jde, ale sedačku prodraží. Taky jsem chtěla dítě vozit v protisměru co nejdýl, ale v roce jsem měla ze dne na den utrum. Dcerka mi tam řvala jako tur. Navíc je protisměr limitovaný 13kg a větší dítě musí sedět se skrčenýma nohama. Nevím jak máš staré a velké dítě, ale já bych opravdu volila Kinga. Teď mám pro mladší dcerku opět FC, ale jakmile odpadne protisměr, kupujume zase King.
Já mám syna 11 měsíců a už se mi teda zda ze pomalu budeme muset kupovat novou. Budeme volit asi Kinga ale nejdřív si ho vyzkoušíme. Každopádně syn na zádové operace má už maximálně 10 cm a to možná přeháním.