Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěla bych vás požádat o radu ohledně dětské autosedačky CYBEX Pallas-fix 2018.
https://www.lidl-shop.cz/…100237138010?…
V popisu je napsané, že je součástí balení i ISOFIX Connect - přináší více bezpečí a stability především v bočním směru, sedačku lze využít i bez připojení ISOFIX
Moje otázka zní, jak pridělat sedačku bez toho ISOFIXU? Nemáte ji někdo? ![]()
Děkuji za radu
@Baran07 normálně tam posadíš dítě a to připoutáš klasickým tříbodovým pásem, co je v autě. Samotná sedačka se nijak už nepoutá, když nemáš Isofix.
Jj, přesně jak je popsáno výš. jen ještě doporučuji sedačku poutat, i když v ní dítě nejde, aby vám nelítala po zadním sedadle.
Mě to jen přijde nějak málo
Ale chápu, že to tam jinak pridělat nejde. Teď má malý ještě do 18 kg, tak tam bude mít tu nastavitelnou opěrku, ale potom by seděl jen na té sedačce a byl by připoutaný jen pásem z auta, protože sedačka nemá žádné vnitřní poutání?
Vzadu za hlavou u opěrky je plastové poutko do kterého dáte pás a ten normálně zamknete jako se poutáte vy…když je už pak jenom podsedák, tak se poutá normálně jako dospělý..jen pásem. proto jsou podsedáky hruza a doporučuje se co nejdéle v sedačce
A máte někdo přímo tuto sedačku nebo značku? A jste s ní spokojené? A když dáváte bez isofixu sundaváte tu spodní část?
Viděla jsem to na youtube, že se dá sundat ta spodní část, tak jsem myslela jestli se to nemá nějak sundat, když to bude přidělené bez toho izofixu.
@Baran07 ta spodní část se sundává v době, kdy chceš sedačku použít jako bobek..proto sundáš tu spodní číst a dítě na tom sedí ( jakože na bobku )..pokud sundáš tu spodní část a necháš jen vrchní a zapneš do ní dítě, zaprvné to bude nepohodlné a zadruhé bys neměla kam vést spodní část pásu, protože ten se dává pod ty " uchyty " jakože podpěráky rukou..a za třetí by bylo dítě dost dole a pás by mu šel asi přes krk
Asi se tady ptam jak blbec, ale objednala jsem si tuto sedačku právě z Lidlu a přišla mi bez návodu, tak ho hledám na internetu a koukala jsem na youtube. A s takovou sedačku nemám ještě žádné zkušenosti, tak se radši chci ještě pozeptat než abych udělala něco špatně
Děkuju moc za rady
Pokud má sedačka i auto isofix, tak se dá sedačka do isofixu a sedačka má většinou vniřní pásy a tím. pokud nemá auto isofix, poutá se sedačka normálním pásem tak že sedačka se do auta, dítě na sedačku a připne se pásem jako dospělý..pás se vede v očku u nadhlavníku a pod těma uchytama u rukou..obrázek by měl být na boku každé sedačky, jak se poutá v autě..návod k sedačkám fakt nebývá..
Děkuji, jojo na boku obrázky jsou, ale není to moc dobře popsané. A já u staré sedačky návod třeba měla i jak se má sedačka připoutat do auta a vše hezky vysvetlené
Příspěvek upraven 11.06.18 v 19:00
@smurfka Pozor u kategorie 18-36 se vždycky poutá do sedačky dítě pásem auta i když sedačka isofix má. Vnitřní pásy by totiž už takovou váhu neunesly (nebo by sedačka musela mít hrozně robustní konstrukci).
Holky, bez Isofixu je ta sedačka k prdu. Vlastní zkušenost, starší seděla vepředu na sedadle spolujezdce, kde Isofix není. Nedal nám přednost motorkář, chlap to musel na místě zadupnout, já vzadu do pásu, chlap vpředu do pásu, autosedačka bez Isofixu se celkem proletěla, než se v pásech zasekla. Totéž v zatáčkách, ta sedačka bez Isofixu prostě cestuje.
@Huk mám dvě děti obě sedačky bez isofixu a žádný problém nemáme..s lítáním sedačky atd..
dávat dítě na sedadlo smrti mluví samo o sobě.. ![]()