Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
synovi je 13m a uz se nam nezda, ze by mu dobre sedela autosedacka 0-13kg. I kdyz vazi jeste necelych 10kg. Teda syn:-)
Nejak nevim, jakou autosedacku dal. Jsou 9-18kg. Ale radsi bych jeste nejakou, co je polohovatelna. Nemyslim, si, ze by mel v autosedacce uplne sedet. Jasne, ze bysme, co nejlevnejsi. Ale zas, kdyz to ma nejakou dobu vydrzet. No a taky sice nejezdime kazdy den, ale kdyz, tak treba i delsi cesty. Nedelali treba nekdy test kvality sedacek? Mate nejakou, kterou muzete doporucit?
Ahojky Aladino,
takových diskuzí je tady mraky, zkus pohledat. Jinak se obecně hodně doporučují Maxi Cosi Priori (9-18kg, cca 5000) nebo Romer, ale ten je o dost dražší.
Katka
taky se pridavam k Priorce od MaxiCosi, ma 4 nebo 5 poloh takze pri polozeni do te spaci je tam ditko take v takovem polo vajicku. Hlavne je bezpecna, coz je nejhlavnejsi kriterium a pak taky velmi pohodlne jak pro dite, i na spaci tak pro rodice na manipulaci a upevnovani. Takze jednoznacne MaxiCosi Priori 9-18 kg.
Hanka, dcera dva pul stale si uzivajici vyse uvedenou Priorku
Ahojky,
testy sedaček se samozřejmě dělají, je to takové vděčné téma:-) Zkus třeba www.dtest.cz.
Vítězem je obvykle značka RÖMER, mají je třeba na www.matysek.cz , ale jsou vážně mastný, takže pokud nejezdíš často nebo nemáš neomezený finanční zdroje
, asi to je trošku zbytečný… Další velmi dobře hodnocená je tady už zmíněná Maxi Cosi, tu máme i my, a vřele doporučuju, je polohovatelná, používáme ji už od synových 11 měsíců a velká spokojenost. Stojí řádově od 4 500, což je téměř o polovinu méně než RÖMER. Jako velkou výhodu vidím, že se opravdu snadno nandává i vyndává, nenecháváme ji totiž v autě přes noc - jednu nám už takhle v létě ukradli:-( ![]()
Tak dobře pořiďte!
Šárka
Vcera som davala testy do tejto diskusie snad pomoze
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj,
tak já jsem taky pro autosedačku 9-18 kg.Nás čeká koupě po novém roce a rozhoduji se mezi Maxi cosi a Römer.Od Römeru máme už vajíčko a jsem s ní moc spokojená.Myslím,že i od této značky se dá koupit kolem 5000 kč.Zrovna na matýskovi jsem jsem si studovala ruzný typy téhle značky v kat.9-18 a ty autosedačky kolem 8000-10000kč jsou se speciálním systémem uchycení isofix a to mají jen nejnovější auta.Můžeš jí sice upoutat myslím i do auta,které to nemá,ale pak zbytečně platíš za něco co nemůžeš použít.Aspon tak jsem to pochopila.Mě třeba zaujala Römer King TS a ta je myslim kolem 5500kč.A nebo rok staré kolekce už jsou levnější.Já doufám,že po novém roce budou nějaké akce. ![]()
Kiky
My jezdíme docela často, tak jsme pořídili vajíčko Römer a taky jsem s ní spokojená. Máme tu s " pevnýma ušima " u hlavy, zdá se mi to bezpečnější než s " nezajištěnou" hlavou. Počítám, že na jaře taky budeme muset pořídit větší, možná zase půjdem do Römra. Je hodnocen nejlépe, tak je to snad pravda
.