Autosedačka pro 4leté dítě - jaká?

196
24.2.16 07:40

autosedačka pro 4 leté dítě jaká

Ahoj holky, mám autosedačku do 18 kg, dceři jsou už 4 roky, už se tam sotva vejde, chci koupit novou, poradí někdo, jaká je dobrá? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
24.2.16 08:05

@monicák takže sedačku 15-36 kg, tam je dobrých sedaček hodně, ale za poslední 3 roky testy bezpečnosti vyhrály v této kategorii Römer Kidfix( modely Kidfix XP, Kidfix XP SICT, Kidfix SL SICT): http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
24.2.16 08:33

Mame taky Romer pro 4 letou, a ted i pro miminko budeme taky kupovat tuto znacku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
24.2.16 08:45

Teď jsem objednávala Cybex solution M fix, dnes či zítra dojde, tak ti dám vědět. Dle testů vyšel s Romerkou stejně dobře, manipulace dle videa se zdá být opravdu jednoduchá. Máme Romerku kat.9-18 kg, ale spokojená s ní nejsem, povlak se nám z ní pořád shrnuje, proti druhé, co máme v autě(Maxi cosi) je tvrdá, nevypolstrovaná, špatně se mi s ní manipuluje, bez manžela nejsem schopná ji vyndat z auta a zapnout do druhého(máme izofixovou s tím upínacím 3 bodem, Trifix, nevím typ, ale už mě od téhle značky odradila).Sousedka má též novou Romer 15-36 kg, její setra zase koupila Cybex, a souseda tvrdí, že když viděla Cybex, hned by ho chtěla taky, dá se trošku jakoby napolohovat do mírného lehu(lehký záklon),je tam polohování hlavy, když třeba dítko na delší cestě usne, je prý měkkčí, a taky levnější…Takže až dorazí a vyzkouším, napíšu (porovnám ji se sousedy) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
24.2.16 09:38

Asi záleží, co od sedačky očekáváš.
Já chtěla kvalitu za rozumnou cenu, bezpečnost jsem nutně nepotřebovala tu nejvyšší (Romer), takže jsem koupila Cybex Solution. bezpečnostní testy solidní, značka renomovaná, cena velmi příznivá.
Jsem s ní moc spokojená ;)
 http://autosedacky.heureka.cz/…cobblestone/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.2.16 09:51

@monicák V posledních testech vyšla velmi dobře i tato a cenově je úplně někde jinde

http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

Dceři se tedy nejvíc líbí ty vyšupovací postranní šuplíčky na pití, ale to je nedůležitý detail :lol:

http://img.mimishop.cz/…a5666087.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.2.16 09:58

@monicák Máme Kidfix XP SICT, velká spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
24.2.16 10:01

Nedávno jsem viděla reportáž, kde řešili autosedačky a Cybex obsahovala nějaký karcinogen, který se uvolňuje z polstrovaní nebo toho plastu, to už si nepamatuji. Römer vyšla v pohodě jak v bezpečnosti, tak i materiálem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
24.2.16 17:03

Máme Cybex Solution M fix, spokojení. Váhala jsem mezi ní a podobnou cenově Romer a pro Cybex byla cena, delší isofixové ramena, delší područky, polohování hlavičky (dost maminek psalo, že dětem padá hlava dopředu). V porovnání na pohled je Cybex pohodlnější, masivnější, hezčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.2.16 17:13

@Taciras ty sedačky nejsou na roky, ale na výšku a váhu, sedačky jsou povinné do 36 kg a 150 cm, což se do nich děti vejdou a když některou podmínku splní už jsou bez sedačky.
Podsedák není bezpečný, v některých zemích není už povolený, u nás bude zakázaný od roku 2018, takže žádný podsedák, ale klasická velká sedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.2.16 17:21

@steeve To jako fakt? Teda nechci samozřejmě svoje dítě zabít, sedačku máme opravdu kvalitní, ale jezdíme třeba vlakem za příbuznými přes celou republiku a na popojíždění tam máme jenom podsedák - velká sedačka je jednak drahá, a druhak ji nikdo nechce skladovat doma. To je zase předpis… Holt budu jezdit s podsedákem a nachystám si peníze na pokuty :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.16 08:11

@Slečna Ferka tak vzhledem k tomu, že pokuta za nepoužití autosedačky( nebo nesprávného typu) je 1500-2500,– Kč + 4 body a nová sedačka 15-36 se dá koupit od 1000,– tak nevím jestli je dobré řešení platit pokuty, o dětskou bezpečnost nehledě
(mmch, v rakousku kde podsedáky zákazali před 2 roky, tak tam kdo nepoužil sedačku, nebo použil nesprávnou dostal 200-400 Eur pokuty + víkendové školení, bez toho mu nevrátili řidičák, a hned první rok měli 2× menší úmrtí dětí v autech - už chápete proč se takovéto opatření dělají…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.16 08:13

@Taciras za 1. dítě nemá v zimní bundě být v sedačce,( nebo snad také řídíte v zimní bundě?)
za 2. ty sedačky jsou dostatečně velké pro dítě do 36 kg a 150 cm
i já dospělý se vejdu do té sedačky zadkem, už bohužel ne na výšku, protože má 180cm, ale i se svými 80 kg se tam na šířku vejdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.2.16 08:46

@steeve Vysvětlila jsem to. Nehodlám jezdit s dítětem bez sedačky, ale když 2× do roka popojíždíme na druhém konci republiky po městě a v okolí, nevím, jak přimět příbuzné, aby kvůli tomu ve svém 2+1 o 50m2 skladovali celoročně metrový předmět. Doma i u druhé babičky (která má velký dům a bydlí na vesnici) máme samozřejmě sedačku, nechci mít dítě na svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.16 09:10

@Slečna Ferka tak 1-2× do roka si ti příbuzní na pár dní sedačku půjčí, od známých, sousedů, nebo i v půjčovně, to by nešlo? já tu měl včera taky paní, přijede za ní dcera s vnoučetem z ameriky, tak si u mě na týden půjčila sedačku, vždyť to není takový problém
nebo tím že pojedu na lyže, kolo, motorku jen jednou za rok si nebudu brát helmu? vždyť je to jen jednou za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí