Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pěkný den maminky,
ráda bych se s Vámi poradila. Vybíráme autosedačku pro našeho prcka, kterému je 5 měsíců a 9kg. Zatím ještě nesedí sám. Ve vajíčku už je dost nacpaný a hlavička mu za chvilku poleze ven z vajíčka.
Myslíte, že je správné, kdyz koupím autosedačku vel. 9-25kg, kde bude možné polohovat zada? Doporučíte mi? Na co si při koupi dát ještě pozor a co je dobré, aby autosedacka ještě měla?
Moc děkuji ![]()
@Monika1321 v kazdem pripade musi jit dat do protismeru. A spravna kategorie je 9-18 kg.
Záleží jaké máte vajíčko, ale v kategorii 0-13 by měl nejméně do roka vydržet. Taky jsem měla robátko podobných rozměrů, ale jak se začal víc hýbat, už ta váha tak rapidně nahoru nešla, v roce měl 10 kg.
Pokud máte malé vajíčko od trojkombinace, volila bych kategorii 0-18.
9-18 jsou tvarovány pro sedící děti s možností lehkého polohování.
@Cuddy píše:
@Monika1321 v kazdem pripade musi jit dat do protismeru. A spravna kategorie je 9-18 kg.
Tak zrovna kategorie 9-18 je po smeru… takže spravna kategorie je 0-18.
5 měsíční patří do vajíčka - většího a pokud sám nesedí lze koupit BeSafe izi turn/twist B - to B je důležité, je to pro nesedici deti a vložka Babyshell imituje sklon vajíčka.
Koukni na sedačky Besafe izi Turn a izi Twist B. To B je tam důležité, je to vložka pro miminko, jako by do vajíčka. Izi turn se pak dá od určite výšky nastavit do posmeru, izi Twist je pouze protisměrná. Obě se dají natočit tak, aby se dalo dítě pohodlně usadit.
Klidně bych ještě počkala, až mu ta hlava fakt poleze, on už teď tolik neporoste. Mám velké děti (při narození vazily 3890, 4300 a 3790, já i manžel máme přes 180 cm) a všechny vydržely do roka a něco ve vajíčku - nacpane, ale to nevadí, nebo jim to nevadilo. Ke konci jim koukal cca 1 cm úplné špičky šešulky. Prostřední, největší, byl ve vajíčku asi do 14 měsíců, pak už to fakt nešlo, poslední nejmenší, vydrželo vajíčko do 22 měsíců. V půl roce vám z vajíčka skoro určitě vyrůst nemohl, leda byste měli extrémně obří dítě a extrémních mrnave vajíčko.
Nedám dopustit na pěknou, pořádnou pohodlnou sedačku 9-18 (měli jsme cca od roka a půl do cca čtyř let), ale do té ho zatím dát nemůžete a to, co byste mohli koupit teď, bude akorát drahej kompromis na pár měsíců.
V tomhle věku a nesedící jen a pouze další vajíčko! Rozhodně ne pokračovací sedačku. Doporučím na fb skupinu Děti proti směru. Největší vajíčka jsou od Dinofix.
Dcera má 9kg v roce a normálně pořád jezdí ve vajíčku Cybex aton 5 a ještě dlouho bude.
@Platanka píše:
Klidně bych ještě počkala, až mu ta hlava fakt poleze, on už teď tolik neporoste. Mám velké děti (při narození vazily 3890, 4300 a 3790, já i manžel máme přes 180 cm) a všechny vydržely do roka a něco ve vajíčku - nacpane, ale to nevadí, nebo jim to nevadilo. Ke konci jim koukal cca 1 cm úplné špičky šešulky. Prostřední, největší, byl ve vajíčku asi do 14 měsíců, pak už to fakt nešlo, poslední nejmenší, vydrželo vajíčko do 22 měsíců. V půl roce vám z vajíčka skoro určitě vyrůst nemohl, leda byste měli extrémně obří dítě a extrémních mrnave vajíčko.Nedám dopustit na pěknou, pořádnou pohodlnou sedačku 9-18 (měli jsme cca od roka a půl do cca čtyř let), ale do té ho zatím dát nemůžete a to, co byste mohli koupit teď, bude akorát drahej kompromis na pár měsíců.
BeSafe izi turn/twist B je sice drahy kompromis, ale ne na pár měsíců.. 😁
@Anik6 píše:
@Suelinda BeSafe izi turn/twist B může i nesedici dítě..
Tohle bych si ověřila právě v té skupině. Že něco existuje, neznamená to, že to je bezpečné. Viz “autosedačky” z trojkombinací nebo sedačky 0-milion kilo 🤷♀️
Tuhle konkrétní ale neznám, takže se nevyjdařuju. Zakladatelka se na ni může zeptat v té skupině Děti proti směru, zda je ok ![]()
https://www.babyplace.cz/…ages-isofix/
Kupovali jsme tuhle
jde polohovat velice dobře
v protisměru jde 0-18kg a ve směru 9-25kg. Kupovali jsme ji hned po vajíčku kdy dcera měla 9kg (měla 11 měsíců ale je narozena o měsíc dřív, ale už hezky seděla… ale dávala jsem ji do lehu.. vždy spala v autě)
S autosedačkou jsme spokojeni
teď bude mít dcera 2,5 roku a 12,5kg a stále jezdí v protisměru ![]()
Ale nejsem žádný odborník… nechali jsme si poradit v prodejně. Takže určitě byt tebou.. zajdu taky do prodejny a vyzkouším, poradím se … vyzkoušet i v autě jak sedí ![]()
@Suelinda píše:
Tohle bych si ověřila právě v té skupině. Že něco existuje, neznamená to, že to je bezpečné. Viz “autosedačky” z trojkombinací nebo sedačky 0-milion kilo 🤷♀️
Tuhle konkrétní ale neznám, takže se nevyjdařuju. Zakladatelka se na ni může zeptat v té skupině Děti proti směru, zda je ok
Ve skupině i v jiné je doporučována.
@Monika1321 píše:
Pěkný den maminky,
ráda bych se s Vámi poradila. Vybíráme autosedačku pro našeho prcka, kterému je 5 měsíců a 9kg. Zatím ještě nesedí sám. Ve vajíčku už je dost nacpaný a hlavička mu za chvilku poleze ven z vajíčka.
Myslíte, že je správné, kdyz koupím autosedačku vel. 9-25kg, kde bude možné polohovat zada? Doporučíte mi? Na co si při koupi dát ještě pozor a co je dobré, aby autosedacka ještě měla?Moc děkuji
A máte vyndane všechny klíny pod zadkem, vložky a pod? Přijde mi to brzo, že by bylo vejce malé.