Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím poradíte odzkoušenou autosedačku? Rodiče chtějí synovi ke třetím narozeninám koupit novou ale nějak se mi nedaří žádnou vybrat. Pozadu už jezdit nechce, takže protisměrnou dostane za chvíli mimčo ale 15+ ještě mít nemůže protože je drobnej.
Potřebujem nějakou popřednou sedačku, která půjde přidělat někdy pásem, někdy isofixem, asi v kategorii 9-25kg, polohovatelnou
.
no jsem asi moc náročná ![]()
Našla jsem Graco ® Avolve 2021 Charcoal nebo Ricokids QWAY ale nemam k nim žádné recenze ![]()
To jsou úplně nějaké noname. Vybirala bych mezi značkami typu Romer, Cybex,… a dle adac testu. My máme nějakou Romer, jde i na pád, i na Isofix. Klasika do 18 kg, stejně ho z ní za chvíli vyžene sourozenec.
Jo zapoměla jsem napsat že bych chtěla aby se 5-ti bodový pás dal používat co nejdéle. Nedovedu si představit tříleťáka poutat pásem.
A jaké má míry? Jestli má cenu ještě koukat po 9-18, nebo spíš 9-36. Dobrá je Joie Bold, která má 5bodé pásy do 25 kg, ale ta vyžaduje pás+isofix+top tether. Podobně Britax Advansafix, ta má 5bod do 21 kg, ale taky potřebuje isofix a top tether
Bazarovou sedačku bych nikdy nekoupila. Nepoznám jestli je v pořádku.
@Anča 1 píše:
Bazarovou sedačku bych nikdy nekoupila. Nepoznám jestli je v pořádku.
Römerku mám vyzkoušenou, potřebovala jsem nyní ještě kopit jednu, kde stačí použitá, na občasné svezení
Kupuji tak, kde je osobní předání
@aanysek píše:
A jaké má míry? Jestli má cenu ještě koukat po 9-18, nebo spíš 9-36. Dobrá je Joie Bold, která má 5bodé pásy do 25 kg, ale ta vyžaduje pás+isofix+top tether. Podobně Britax Advansafix, ta má 5bod do 21 kg, ale taky potřebuje isofix a top tether
Budou mu 3 a má sotva 13kg a měří téměř 1m
Právě že občas přendaváme sedačky mezi různými auty a některé isofix má a některé ne. Většina sedaček je buď s isofixem nebo bez něho na oboje je to problém. Do 18-ti kg mi to přijde zbytečné. Po starší máme takový ten podsedák s ochranou hlavy tak ideálně aby vydržela až do té doby.
@Anča 1 píše:
Budou mu 3 a má sotva 13kg a měří téměř 1m
Tak to je 9-18 na nic, tu přeroste hned na výšku (bývají do 105 cm).
My máme Klippan Triofix Maxi, zatím v protisměru, ale je i posměrná, do 36 kg. 5bod má do 18 kg, a výškově by měl vydržet déle než do 105 cm (syn má 98 cm a má tam na ty vnitřní pásy ještě kus rezervu). Dá se poutat isofixem nebo pásem.
Za mě Britax Romer Evolva, měla jsem na holky v druhém autě a spokojenost
Tady ji mají i v akci: https://www.pinkorblue.cz/…a256435.html?…
Řešila jsem před pár lety něco obdobného a nakonec vybrala Britax Romer Evolva SL SICT. V testech sice nic moc, ale výběr byl velmi malý, když v jednom autě nebyl Top theter… Spokojená jsem s ní úplně nebyla, dost těžko se utahovaly pásy (v porovnání s předchozí sedačkou) a pak nastal problém při poutání pásy sedačky při maximální poloze hlavové opěrky, kdy mi sponka pásu vždy zajela do nějaké kapsy na zádech autosedačky a já autosedačku vždy musela při poutání mírně odtlačit od sedadla a sponku uvolnit… No nepoužívali jsem ji denně, tak se to dalo.
@Aliik píše:
Za mě Britax Romer Evolva, měla jsem na holky v druhém autě a spokojenostTady ji mají i v akci: https://www.pinkorblue.cz/…a256435.html?…
Když už Evolva, tak bych koupila tu s přidanou ochranou proti bočnímu nárazu - Evolva SL
@Aliik píše:
Za mě Britax Romer Evolva, měla jsem na holky v druhém autě a spokojenost
Teď jsem na ní taky koukala jen jsem nikde nenašla jak je to s polohováním píšou že to umí ale žádnou fotku nebo popis jak to funguje jsem nenašla na první pohled totiž moc polohovatelně nevypadá.
Koukni ještě naznacku Reemy. Mám ji pro obě děti. Je jak na pás tak isofix a má 5ti bodový vázání. Moje zlatíčko má 21kg a stále má 5ti bod ![]()
https://www.kocarky.cz/…-fix-9-36-kg?…
Ještě přidám info. Polohovat jde do 3 stupňů. Ale do lehu nejde. Když mi kluci usnou tak i tak jsou dost polozeny
Příspěvek upraven 06.01.23 v 19:43