Autosedačka Roan My Way

31
18.4.10 09:35

Autosedačka Roan My Way

Dobrý den maminky, chceme kupovat autosedačku zalíbila se mi od značky Roan My Way, máte s ní zkušenosti…líbí se mi, že asi dlouho vydrží je od 9-36 kg a také že má spoustu funkcí polohovatelnou opěrku, polohovatelný podhlavník, pětibodové bezpečnostní pásy atd..... Prosím, poraďte chtěla bych nějakou opravdu kvalitní…Děkuji za odpovědi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Roan Marita?

Přidejte zkušenost s Roan Marita
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
18.4.10 11:31

určitě ti napíše streeve, místní odborník na sedačky, ale já osobně bych u autosedačky koukala na bezpečnost, tedy na testování nezávislými organizacemi, jako je německý ADAC:

autosedačky obecně josu pouzze schválené pro styk s dítětem (kvalita a bezpečnost materiálu), nikoliv automaticky crashtestem. a často některé značky vycházejí dost žalostně. roan nebyl testován vůbec.

na autosedačce bych nešetřila (narozdíl od kočárku). koupila bych rozhodně 9.-18kg kategorii. protože malé děti nemají na tu 9-36 .. vždcky všechno co je více universální musí někde jinde ubrat.. nedají se třeba tak dobře polohiovat.
dívala jsem se na tu roan a nelíbí se mi asi právě to, co se líbí tobě. ta flexibilnost. obávám se, že je to na úkor bezpečnosti, podsedáky navíc neuznávám vůbec.. napolohovat sice jde, ale rozhdoně třeba roemre jde daleko více. věř mi, že je to pohodlnější, v ojta šel do 9-18kg v necelých 11měsících (asi 10 dnů zbývalo) a jezdil praktocky do 18m v té ležící poloze, až pak jsme to zvedli, protože on jak sedl do auta, usnul..

důležitá věc je, zda máte v autě isofix.

bez isofixu bych vybírala mezi maxi cosi tobi (pozor, potřeba delší pás, vyzkoušet, ale výborná bezepčnost). maxi cosi priori XP romer king plus. podle mého bezpečné pohodlné sedačky.

s isofixem - romer dělá tři (safefix plus, safefix TT, duo plus) a maxicosi priorifix a pearl (plus family fix základna).

ještě je spousta dalších, Jané má třeba jednu s isofixem, Exo. ale v testech ještě nebyla..

tady se můžeš podívat na výsledky testů

opravdu, u sedačky není na čem šetřit!!!!
(já měla na Vojtu maxi cosi cabriofix + easyfix, safefix plus - jezdíme, a připravená je cybex solution x fix )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.4.10 12:35

Díky za odpověd, jasně tak trochu jsem si to myslela, že u té Roan je to na úkor bezpečnosti, určitě šetřit nebudu navíc jezdíme skoro každý den autem…víš co malá má sice 8měs. ale už ji lezou nohy mám v autě na pásech Casualplay to polohovací vajíčko a moc bezpečné se mi to nezdá, měla jsem předtím Maxi Cosi na Isofix, ale do té už je velká a tu jsme měli na Isofix a byla super. Myslíš, že ten Isofix je lepší…já jsem ho hodně využila na tom vajíčku Maxi Cosi jelikož jsem ji v tom všude nosila, ale autosedačku budu mít napevno v autě tak není to bytečné nestačí jen pásy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.4.10 13:06

přesně jak píše Nataša, určitě to chce sedačku , která je dobrá z bezpečnosti, ta Roan testovaná nebyla, zde jsou všechny testy: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
a určitě ne sedačku 9-36, ale nejdříve 9-18 a potom 15_36. Jeslti malé koukají nohy, to nevadí , nechte ji ještě ve vajíčku, musí být v protisměru nejméně do 9kg, 9 měsíců a dokud samo nesedí, poté může jít teprve do posměrné sedačky.
Isofix je určitě lepší, nejen, že je bezpečnější, ale i je rychlejší montáž, a hlavně je to jistější spojení, dle statistik je 97% isofixových správně připoutaných, kdežto na pásy pouze 30%- takže i u dobrých sedaček, pokud je špatně připoutaná, tak neochrání, proto pokud máte isofix jděte do isofixové.
Mezi nejlepší isofixové 9-18 patří Römer Safefix plus, Duo plus, Maxi-cosi Priorifix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.4.10 16:37

Steeve díky moc to jsem potřebovala vědět, manžel říkal, že máme v autě nějaký ten Isofix, moc tomu nerozumím, ale určitě půjdem do Isofixu, mrknu na ty sedačky co jsi mi tu vypsala. Někdo mi říkal, že právě jak trčí nohy má se koupit nová. Malá ještě nesedí sama takže ještě počkám. Děkuji za super radu :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.4.10 19:14

Sisi,
u vajíčka právě jak píše steeve rozhoduje hlavička, nesmí čouhat, nohy můžou..
fakt jste se nevlezli do cabria? Vojta v ní jezdil do skoro 11m. nohy čouhlay ale hlava OK. a naopka, kamarádky dítko se nevlezlo do té od Cas.Play

a isofix je opravdu daleko lepší. nemusíš se starat, provlíkat pásy, prostě naklineš, (+ upevníš nohu) a máš hotovku. ta sedačka drží jako přitavená a kamarádka měla king plus (neisofixová vezre mojí safefixky) a ta se i při správném upoutání vrtí na sedačce víc.
sedačka stojí více peněz, ale stojí to za to. hlavně, pokud jezdíte autem denně, jak píšeš.
sedačky se nechávají v autě, to ano, není to jak u vajíčka, ale i přes to..prostě to pevnější spojení mluví za vše.

a teda, steeve, ta statistika mě dostala, vážně jen 30 % správně uchycených?? no, když jsem viděla ten návod,m nedivím se.. (já to dodnes neumím.. Vojta prostě musí jezdit v isof. autě, páč já to nepřendám jinak než na něj :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.4.10 09:49

Natašo, ono těch 30% je strašných, ale já to vidím denně, když ke mě přijdou zákazníci a já jim montuji novou sedačku a vidím jak mají připoutanou starou, ono totiž stačí, když u té sedačky je překroucený pás, nebo vede trochu jinak a už je to špatně, ten překroucený se může v tom místě roztrhnout, ten špatně vedený třeba vysmekne sedačku, a problém je i to, že se omylem ta pásová vycvakne , když se zapíná sedačka vedle- a to je hned, toho si člověk nevšimne.( A když každou chvíli vidím jak někdo před na parkovišti poutá vajíčko po směru tak se té statistice nedivím- u isofixové se nedá dát po směru.)
Kdežto u těch isofixových je vždy vidět zda je správně nacvaknutá, a pokud není dobře nacvaknutá, nezobrazí se indikátor. Proto tak velké rozdíly v té správnosti uchycení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.4.10 20:48

Steeve, to je fakt strašný!!! ale jak píšeš, asi se není čemu divit.. vajíčko po směru jsem teda ještě neviděla, ani se nedovedu předsstavit, jak bych to provedla (pásem jsem ho poutala jen jeden týden v tchánově autě).
U těch 9-18 mi ten system přijde složitý.. teda, jak jink to vymyslet, že? ale stejně, tchán když měl pro neteř sedačku, tak s ní jezdil všude.. aby ji nemusel vyndavat..
a můžu ti napsat, že i u té nejvyšší kategorie je mnohdy problém, aby se pásy nepřekroutily.. manžel na to není zvyklý a když včera upoutal neteř, raději jsem kontrolovala.. ono se to překroutí hned..

kéž by byl isofix ve všech autech a bylo by po problému.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.4.10 08:40

tak on už isofix je ve všech nových autech, povinně se musí montovat do všech nových aut od roku 2006, a třeba v Golfu se montuje už od roku 1996, ale problém je že u nás jezdí moc starých aut- prostě věkový průměr aut v ČR je 14 let!!!! a to je moc
a bohužel mnoho zákazníků, kteří ke mědo obchodu přijdou, když vidí, že rozdíél mezi King plus ( bez isofixu) a Safefix plus( s isofixem) je 3000,– tak si koupí Kinga i když ten isofix mají, pořád je to pro ně velký cenový rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
20.4.10 17:42

Steeve a co to znamená, já mám Wolksvagen Polo a tam je na sedačce napsáno Isofix, tzn.že nemusím kupovatb tu nohu a nacvaknu to na sedák nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.4.10 19:03

ne, to znamená, že když si koupíš sedačku s isofixem, nacvakneš úchyty sedačky do těch ok v autě.
sedačka má buď chytáky a nohu, nebo místo nohy přídatný pás top tether nebo jen ty chytáky.

noha je vlastně třetí oopěrný bod sedačky.

steeve, já vím, že se musí montovat do aut, naše mazda rok 2004 ho už měla taky, spíš to byl právě stesk nad stářím aut a nad tím, že moji tcháni mají 8 let starého opla astru (i když ve výborbné kondici..)

a jak je to s těmi roky? vím, že do jisté doby musely mít isof. jen nové modely aut, teď už to platí na všechny auta nově vyrobená, ne? odkdy, nevíš?

jinak jak píšeš, že si kupují king i když mají isofix, já to moc nechápu.. raději ušetřím jinde a koupím isofix, ale holt asi nejsem uplně reprezentativní vzorek..

moje sestřenice čeká miminko, tak jsme se dneska probíraly autosedačkama… chtěla původně od kamarádky (nové, nebourané) vajíčko casualplay, ale já ji přesvědčovala ať si radši koupí MC s isofixem nebo roemera s isofiem (musí zjistit, jestli ho v autě má, ani nevěděla, že něco takového vůbec je..). prostě mám pocit, že na tomto se šetřit nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.4.10 09:07

Sisi, jestliže máte v autě isofix, znamená to, že máte možnost použít sedačku s isofixem, ten isofix v autě to jsou jen 2 kovová oka, do kterých se sedačka s isofixem zacvakne a nemusí se poutat, v tom je ta výhoda, je to rychlejší a bezpečnější. Ta noha je součástí sedačky, takže se koupí sedačka s nohou( nebo základna pod sedačku, nebo sedačka bez nohy, ale s pásem TT)- těch variant isofixvých je mnoho…

Natašo, ono s těmi roky, od roku 2006 se musí montovat do všech nově vyvíhjených modelů, od roku 2009 i do modelů co se vyrábějí déle- příklad, pokud se model auta začal vyrábět v roce 2003 a neměl isofix , tak v roce 2006 ho ještě nemusel dávat , ale od roku 2009 už musí, kdežto nový model, který se začal vyrábět v roce 2006 už ho musí mít povinně od začátku.
A ještě jedna věc, od roku 2011 budou nová auta povinně dodávat oko pro pás TT- takže další věc.
Byla taková myšlenka, že od roku 2012 budou už jen sedačky na isofix, ale díky stáří vozového parku v evropě se to oddálí, zatím se mluví o roku 2020 - pak by odpadly špatně namontované sedačky.
A s těmi zákazníky, ono přeci jen 3000,– je pro někoho asi moc velký rozdíl, i já to moc nechápu, když navíc vidím, že má každý v autě rádio z výroby, které stálo třeba 11T.či kožená sedadla, ale každý má na to jiný pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
8.7.10 21:18

Ahoj steeve, chci poradit už nadešel čas abysme koupili novou autosedačku, chci od 9-18kg jak jsi mi radila, chci tu Romer ale jaký je v těhle 2 rozdíl Römer Safefix plus, Duo plus platí to pořád nebo jsou už nějaké lepší. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí