Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
budeme teď kupovat větší sedačku 9-18 kg romer duo plus. Cestujeme poměrně hodně k rodičům i na výlety. Chtěla jsem se zeptat:
nějak se v tom teď plácám, naštěstí mám chvilku ještě na rozmyšlenou, ve vajíčku máme ještě rezervu. ![]()
Autosedačku máme jen jednu, Römer King Plus a protože nemáme garáž a parkujeme před bytem, kde je mimo jiné i hospoda, tak autosedačku v žádném případě v autě nenecháváme.
Vždy ji bereme domů.
Už několikrát se nám stalo, že jsme měli poničené auto, ukradenou autosedačku riskovat nebudu.
„Stěhujeme“ ji opravdu často a už jsme si na to tak nějak zvykli, zvládnu to i já, instalace chce trochu cviku, pak už to jde samo.
Akorát teda nést sedačku s dítětem je práce spíš pro chlapa a i ten se u toho kolikrát zapotí.
Naštěstí už Maty chodí sám ![]()
Ahoj,
Jsem sama zvědavá, do kdy asi ta sedačka vydrží, takže budu nakukovat, co ti odpoví ostatní ![]()
Jinak my druhou sedačku nekupovali. Naši sice nějakou mají (dost často hlídají a vozí děti mé ségry), ale když občas vezou Elišku, nechávám jim naši sedačku (Romer King Plus). Já těm levnějším moc nedůvěřuju.
Na manipulaci je o něco horší (vajíčko jsme měli s nacvakávací základnou, takže to bývala fakt rychlovka), ale dá se to v pohodě naučit, mně už to teď vůbec nepřijde.
Ale je to samozřejmě na tobě, pro mě prostě není problém, když malé balím tašku s jejíma věcma, tak „přibalit“ i autosedačku ![]()
Cappy - máme to stejně, autosedačku nonstop v autě taky nenecháváme, tak asi proto už máme tu manipulaci s ní tak skvěle nacvičenou
Taky parkujeme před domem, ale bojíme se spíš nenechavých rukou přismahlých spoluobčanů (máme tady kousek jeden takovej „barák hrůzy“), ukradené autorádio nebo urvané zrcátko ještě rozdejcháme, ale autosedačka by mě fakt mrzela ![]()
My většinou půjčujeme Matyho i s autosedačkou, podle situace i pro jistotu.
Nebo v zimě, když jedeme k tchánovcům na odpoledne, jezdí se tam po 2km polňačce, a když my s naším autem neprojedeme, tchán pro nás jezdí svým teréňákem, i na tu chvilku přendáváme autosedačku. Nějakou tu minutku to zabere, ale když s tím člověk počítá, není to problém. Není to tak složité.
Takže já bych druhou autosedačku zatím určitě nekupovala. Pokud zjistíte, že tchánovci jezdijou s dítětem fakt často, nebo se stává, že ti chlap odjede s autem včetně autosedačky (my necháváme autosedačku pořád v autě před barákem) a ty se pak s dítětem nemáš jak „někam“ dopravit, není problém ještě jednu dokoupit.
No doma máme jen jedno auto takže já cestuju jen s kočárem a sedačku bude mít v autě manžel (jestli furt nebo vyndavat to uvidíme -docela mě to překvapilo a ani nenapadlo - ale je pravda, že když jsou lidi schopný rozbít auto kvůli rádiu proč ne kvůli sedačce
) Tím pádem nehrozí že by mi s ní frnknul neplánovaně.
ještě by mě teda zajímalo v kolika letech přibližně se přechází na další větší. Tajně doufám, že to zase není na rok
![]()
A ještě s tím přendaváním, máme různý auta - my novou oktávku, tchánovci starou oktávku a moje rodiče felicii půjde ta sedačka do všech? dá se to někde zjistit. My máme isofix ale oni ne. ![]()
My máme Britax Eclipse a v případě nutnosti se do ní vejde i téměř šestiletý synovec - ale je to drobek a je tam natěsno. U „průměrně“ velkých dětí bych řekla, že okolo těch 4 let jim bude 9-18 malá.
My máme taky Römer King Plus (kterou tímto i doporučuji, nová nás stála necelých 5000,–), teď, co to už umím, je instalace otázka asi dvou minut - odklopit, zapnout pás, přiklopit
My i máme v autě stabilně furt, ale bydlíme na takové skoropolosamotě, takže s tím není problém…
Mně by se občas druhá hodila - když odjede manžel a chtěla bych si třeba půjčit auto od bráchy nebo taťky, tak nemůžu. Ale zase na delší trasy se neplánovaně nevydávám a přinejhorším jede autobus nebo můžu jet s kočárem
Aspoň nejsem zdechlá ![]()
Jinak jsme sedačku dávali do VW Passata, Suzuki Wagon a Opela (nevím jakého
) a všude bez problémů. Ten pás není třeba moc dlouhý a jiný problém si neumím představit. Dala bych možná jenom bacha, kdybyste koupili s Isofixem, aby se dala poutat i pásama, kvůli těm starším autům - nevím, jestli je to běžné nebo ne, my Isofix z autě nemáme…
Ahoj, zalezi na velikosti ditete, ale nejmene do tri let by mela vydrzet. My menili az pred ctvrtyma narozeninama.
Manipulace mi prijde rychla a podstatne jednodussi nez u vajicka, takze s nasima sedacku prehazujeme, pokud nekam potrebuji jet s detma. Tchyne si poridila svoje sedacky, protoze vozi holky na krouzky a protoze je vyzvedava ve skolce, tak se ani nepotkavame, aby si sedacky prehodila.
S.
Panuško, přečti si to tady: http://www.babystyle.cz/…-isofix-akce Tu isofix sedačku můžeš připevnit i do auta bez isofixu ![]()
díky moc, teď to čtu, jen jsem mrkal do jakých aut to jde a bohužel tam není ta felicie, ale tam se to bude využívat minimálně a téměř vždy tam budeme my s naším autem. ![]()
takže rozhodnuto, druhou sedačku zatím nekupuju. Až kdyby babička jezdila hodně sama nebo možná tu větší až budou kroužky apod. Díky díky. ![]()
Ahoj,
u nás máme autosedačky dvě (máme teda oboje Chicco), druhou kupovali naši z toho důvodu, že já malého ráno odvážím do školky a po o ho vyzvedává moje mamka, takže by bylo u nás víc než nepraktické se vracet zpáky domů, přehodit mamce autosedačky a jet rychle do práce…
Druhou autosedajdu jsme kupovali až letos v březnu, do té doby jsme přendavali a taky to šlo, i když takhle je to samo luxusnější ![]()
Jinak jak dlouho vydrží nevím, ale počítám ještě s rokem a půl (teďka má malý asi 13 kg??) ![]()
Panuško, pokud chcete Duo plus, tak ta je isofixová i na pásy, takže i do Felicie jde, tam bude na pásech, proto není v seznamu, v tom seznamu jsou auta jen které mají isofix, na pásy jde do všech aut na to není potřeba seznam.
Duo plus se přicvakne rychle, je to otázka 5ti vteřin na isofix, na pásy pak půl minuty, je celkem lehká, takže na přendavání to jde.
Ty 9-18 vydrží do cca 3,5-4 let, a jestli rodiče jezdí málo, tak nekupovat dvě sedačky, ale vždycky přehodit
a ty Duo plus se dají pořídit už pod 6000,–: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
My dávali Lindu do 15-36 kg autosedačky, když šel Tom do její 9-18, tedy vyrostl z vajíčka. To bylo v jeho roce a jí byly 2 a 3/4.
Už když jsme 15-36 kupovali a zkoušeli ji v obchodě, prodavačka konstatovala, že už Linda dávno nemá co v 9-18 kg dělat.
Neřekla bych, že je to až tak o váze, ale spíše o výšce. Na druhou stranu nevím, jak to u těch 9-18 kg je? Na fotce není moje dítě, ale takhle stejně v ní vypadalo, než přesedlalo do větší. Je to takhle ještě v pořádku nebo ne?