Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěla bych zjistit jaké jsou nej autosedačky ?Chtěla bych tu 9-36 kg.Kde můžu zjistit které prošly testama a které nevyhovují.Nebo jaké máte vy zkušenosti ?Máme zatím ještě vajíčko, ale chci si zjistit info a poté koupit už normálni autosedačku.Předem moc díky za rady ![]()
Ahoj, testy najdeš zde http://www1.adac.de/…/default.asp?…
jestli umíš aspoň trochu německy, tak si tam hezky můžeš vyhledat testy dle roku nebo dle váhové kategorie atd. U nás se snad ani crash testy nedělají, všechno co jsem našla jsou přepisy těhle německých ADAC testů.
Zrovna tahle kombinovaná kategorie vychází v testech blbě, bezpečnější je koupit sedačku 9-18 a pak 15 - 36. Já nakonec koupila Romer king plus (nemáme v autech izofix) a jsem moc spokojená jak s pohodlností, velikostí, tak hlavně s těmi testy bezpečnosti
. Pokud izofix máte, tak to nemůžu radit co vychází nejlíp, tam je to zas jinak. Jistě ti lépe poradí zdejší odborník Steve ![]()
Ahoj, já si hledala testy taky na německých stránkách a pak objednala ještě určitá čísla časopisu D-test, kde se taky testovaly autosedačky. Mám taky Römer king plus (9-18) a super. Všude píšou, že je lepší 9-18kg a pak 15-36kg a za bezpečí dítěte v autě zaplatím cokoliv. Vím o čem mluvím, měla jsem autonehodu (naštěstí bez malé)a vím, co to dokáže udělat s autem.
Taky jsme chtěli koupit 9-36 kg, ale potom, co jsme si tady i jinde o nich přečetli jsmte také koupil Römer king plus. Naprosto souhlasím s Andreejs.
všechny testy jsou zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
jinak je vždy lepší jít do 9-18 a pak 15-36 než vícekategorickou 9-36, je to jak z bezpečnosti, tak i z hlediska pohodlí i výdržnosti sedaček, ale o tom zde v diskuzi bylo napsáno již mnohé.
Pokud přeci jen chcete 9-36 tak mezi nejlepší patří Britax Evolva 123, Kiddy Comfort pro( Life pro) Cybex Pallas, u těch Kiddy a Cybex , ty jsou s pultíkem, tam je určitě potřeba je předem vyzkoušet s dítětem i s autem.
Ale spíše uvažujte o 9-18 a pak 15-36.
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o radu? Chtěla bych se zeptat jakou autosedačku koupit pro tříleté dítě (13kg) jestli 9kg-36kg nebo 15kg-36kg a jestli jsou lepší tříbodové nebo pětibodové pásy(myslela jsem si že jsou bezpečnější), ale pochopila jsem, že od 15kg se stejně používají jen ty tříbodové. Prosím a jak poznám jestli máme v autě Isofix? Omlouvám se, ale v autosedačkách se vůbec nevyznám. děkuji za Vaši odpověď, s pozdravem Patrasová.
ohledně isofixu, napište jaké máte auto, a já to prověřím, zda isofix máte nebo ne, jinak pohledem zjistíte isofix tak, že na sedadle kde má isofix být je většinou našité logo s isofixem, eventuelně se podívat mezi sedák a opěradlo, zda tam jsou taková 2 kovová oka- viz foto
dítě 13 kg nemůže jít do sedačky 15-36, buď ještě chvíli vydržet ve stávající, než přibere na 15 kg, nebo jít do sedačky 9-18, a mezi nejlepší patří Britax Evolva 123, Kiddy Comfort pro( Life pro) Cybex Pallas - viz popsáno výše
a s těmi pásy je to tak, že pětibodové jsou do 18kg, a od 15 kg jsou již tříbodové( takto jsou poutány všechny 15-36, jen tříbodovými) a i u sedaček 9-36 se ty vnitřní pásy sundavají v rozmezí 15-18 kg
a kvalitní sedačky 15-36( na tříbodové pásy) jsou stejně bezpečné jako kvalitní 9-18( na pětibodové pásy)
Zdravím, Steeve…
máme kluka 15kg 97 cm…2.5 let. Myslíte si, že je lepší řešit autosedačku 9-36kg, nebo již 15-36kg ?
Díky za názor
Jakub
Jakube, už jděte do 15-36, u té 9-36 byste už moc dlouho nevyužili vnitřní pásy, a ta 15-36 poroste výše s dítětem a bude bezpečnější
Děkuji mnohokrát za bleskovou odpověď. Můžete mi prosím poradit se sedačkou od Romeru ? Adventure, Kid, Kid +, Kid fix ? Popř jinou značku ?
Máme Ford Focus II (2005) a ani netuším, je li tam isofix připravený…
Dík moc ![]()
jakub
u Focusu II se musel isofix připlatit při výroběm, nebo nechat dodatečně dodělat v servisu, je tam pouze příprava, takže koukněte do auta, jestli tam je, eventuelně se obraťte na servis, tam ho domontují( co vím tak cca 1800,–)
Pokud byste šli do isofixu tak rozhodně Kidfix,
pokud bez isofixu tak Kid( adventure není tak polstrovaný a nemá vysoké bočnice, Kid plus je zbytečné připlácet, má navíc pouze rozšiřování područek).
Ahoj steeve.Mám roční dvočata 8 a 8,5kila a uvažuji o koupi nových autosedaček.Hodně tu čtu že doporučujete tu romer king plus.Chtěla jsem nejříve cybex pallas 9-36,ale nějak se nedoporučuje,prý jednotlivě 9-18 a pak 15-36.Takže jaky máte názor vy,mám koupit radši tu 9-18 jakou.Děkuji za odpověd.Trojánková
určitě 9-18, a mezi nejlepší patří Römer King plus, tou neprohloupíte
Dobrý den Steeve,
koupili jsme si od Vás Romer Kid. Jsme velmi spokojení, jen bychom potřebovali poradit s jednou věcí - v zatáčkách, protože není autosedačka fixována, se trochu naklání i s dítětem. Dá se tomu nějak zabránit, popř. máte nějaký tip ?
Díky
Jakub
jakubem dá se pořídit fixační pásek, kterým se sedačka přichytí za hlavovou opěrku: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…