Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den maminky
náš malý hezky roste a brzo mu bude vajíčko malé. Proto uvažuju, jakou autosedačku pořídit - značku mám vybranou (Römer) - chtěla bych tu od 9-18 kg.
Ale zajímalo by mě jak je to s tím isofixem, teda vy maminky, které takovouto sedačku máte.
Co jsem se dočetla tak je to napevno připevněno ke konstrukci auta, ale jde to „připevnit“ do jakéhokoliv modelu auta? nebo opravdu jen do novějších ročníků výroby? a případně jde tu sedačku použít i bez isofixu pokud to je starší vůz a není to kde uchytit? ![]()
Dík za rady
Máme Römer s isofixem, jak 2 tak i 3 autosedačku.
Pokud máš v autě isofix, jinou bych nekupovala, je to mnohem bezpečnější… Ale jinak se dá samozřejmě umístit i do auta bez isofixu ![]()
tak sedačku s isofixem připevníš jen do auta s isofixem,kupovat sedačku s isofixem do auta bez isofixu nemá smysl
sedačku uchytíš,ale jen za pásy-jako obyčejnou sedačku bez isofixu.
Sedačka s isofixem má i operku o podlahu,ale u starších aut jsou v podlaze schránky,tak tam to taky nemá valný smysl.
isofixvá sedačka nejde do každého, isofixové sedačky jsou Semi Univerzal- tedy jdou pouze do kompetibilních vozů, seznam vozů je vždy přiložen u sedačky a dá se najít i na stránkách výrobce.
Některé isofixové sedačky jdou připevnit i pomocí kalsických tříbodových pásů, tam kde isofix není- a jsou pak Univerzální.
Takže nelze to říci obecně, že jdou všude, záleží na typu sedačky a typu auta. Napište jaké máte auto- značka, typ a r.v. a napíšu, které sedačky tam pasují.
Isofix sedačka nejde připevnit do každého modelu auta co isofix má, do některých nejde ta s nohou kvůli schránkám v podlaze, do jiných nejde ta s pásem TT, protože jim chybí to oko na něj.
Jinak isofix musíš mít v autě už z výroby, pokud nemáš, tak nijak dodal nelze.
A některé isofix sedačky jdou připevnit i pásy, ale jiné ne.
Takže asi napiš jaká máte auta a podle toho Steeve určitě poradí ![]()
No já teda četla, že podle některých parametrů jsou sedačky bez isofixu lepší: ve zkratce - že když máš isofix, při nárazu letí dítě a drží ho pásy, když nemáš isofix, letí dítě i se sedačkou, kam pásy dovolí. My koupili z druhý ruky levně Römer King Plus, nemá isofix, ale bezpečnej je (viz https://www.emimino.cz/…bezpecnosti/).
karolina_a_betuska píše:
No já teda četla, že podle některých parametrů jsou sedačky bez isofixu lepší: ve zkratce - že když máš isofix, při nárazu letí dítě a drží ho pásy, když nemáš isofix, letí dítě i se sedačkou, kam pásy dovolí. My koupili z druhý ruky levně Römer King Plus, nemá isofix, ale bezpečnej je (viz https://www.emimino.cz/…bezpecnosti/).
jj,lepší jsou,ale pokud v autě nemá isofix,tak je jí to prd platný.
Ty úchyty na sedačce nemá za co do auta přicvaknout.
A ta „stojná noha“,pokud má ve starším autě v podlaze schránku,je jí taky naprd-podlaha je dutá,noze neposkytuje oporu.
Za mě určitě isofix..Tedy pokud máte auto s uchycením. Máme sedačku Champion QFix od Babypoint a je perfektní.Je od 9-36kg http://autosedacky.heureka.cz/…n-q-fix/.Můžu jenom doporučit.Má jen jednu nevýhosu-není polohovací,takže je lepší mít s sebou na cesty cestovní polštářek.. Vyčetla jsem o té sedačce,cca před 2 lety,že je jedna z nejlepších na trhu…
díkes holky, dle toho co jsem četla ještě v dalších diskuzích isofix v autě nemám … steeve snad přes sz poradí ![]()
karolina_a_betuska píše:
není pravda, že jsou sedačky bez isofixu lepší než sedačky s isofixem, ale některé sedačky bez isofixu již dosahují stejně dobrých hodnot jako sedačky s isofixem, třeba příklad isofixové Römer safefix plus a bez isofixu Römer King plus- obě mají z bezpečnosti 4*, takže patří ke špičce ve své třídě a ochrání stejně dítě při nehodě,
ale vše za předpokladu, že je sedačka správně připoutána, což je největší problém: ono totiž pouze 30% sedaček na pásy je správně připoutáno, kdežto isofixových sedaček je správně 97%- takže v tomto má isofix stále v bezpečnosti navrch, k čemu nám je kvalitní bezpečná sedačka, když ji 2/3 lidí stále poutají špatně a při nehodě pak vyletí celá z auta, proto, pokud má auto isofix je isofixová lepší- kov drží lépe než látkový pás.
steeve píše:karolina_a_betuska píše:není pravda, že jsou sedačky bez isofixu lepší než sedačky s isofixem, ale některé sedačky bez isofixu již dosahují stejně dobrých hodnot jako sedačky s isofixem, třeba příklad isofixové Römer safefix plus a bez isofixu Römer King plus- obě mají z bezpečnosti 4*, takže patří ke špičce ve své třídě a ochrání stejně dítě při nehodě,
ale vše za předpokladu, že je sedačka správně připoutána, což je největší problém: ono totiž pouze 30% sedaček na pásy je správně připoutáno, kdežto isofixových sedaček je správně 97%- takže v tomto má isofix stále v bezpečnosti navrch, k čemu nám je kvalitní bezpečná sedačka, když ji 2/3 lidí stále poutají špatně a při nehodě pak vyletí celá z auta, proto, pokud má auto isofix je isofixová lepší- kov drží lépe než látkový pás.
No když nebudu sedačku vyndavat, tak to snad projednou zvládnu připásat správně
Na to spolýhám…
ano, je to přesně o tom, kouknout pořádně na návod a správně připoutat, pak je bezpečnost stejná jako u isofixové, a občas( i když ze zákona to má řidič povinnost před každou jízdou) se podívat, zda to drží, jestli ji náhodou někdo nevypnul
Steeve mohla bych se zeptat, zda jde do citroenu c8 rok výroby 2006, 2007 připevnit autosedačka maxi-cosi cabriofix pomocí easyfix. Jestli má toto auto isofix, děkuji za odpověď.
Citroen C8 má isofix již od roku 2003 a jde tam přidělat Easyfix