Autosedačka vs. podsedák v druhým autě

jjelena
23.6.10 16:44

autosedačka vs. podsedák v druhým autě

Ahoj všem, potřebuju radu. Koupili jsme druhý auto a ted řešíme, jak s autosedačkama. Já si samozřejmě ve svým autě nechám ty, co máme, ale co do druhýho? Vypadá to tak, že manžel bude děti ráno vozit do školky a já odpol. pro ně a víceméně s nima budu jezdit já - na nákupy, po výletech, k babičce atd.. Chci se zeptat, jak to máte vy? Máte dvoje sedačky tj.v každým autě? Starší dcera má cca 107cm a skoro 18kg a přes 4 roky, tak řeším, jestli kupovat taky autosedačku nebo už jen podsedák. U malý je jasný, že se bude kupovat druhá autosedačka. Starší dceři samozřejmě v mým autě autosedačka zůstane.
Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102082
23.6.10 17:28

No, jelikož je sedačka povinná do 150 cm nebo 36 kilo, tak bych určitě koupila sedačku. Podsedák sice zákon taky splní (je otázkou jak dlouho, myslím, že se plánuje změna), ale z hlediska bezpečnosti je k ničemu.
A dcera mi přijde ještě hodně malá, ještě dlouho bude jezdit v sedačce.
O podsedáku bych uvažovala maximálně pro dítě nad 10 let, kterému chybí něco malinko do 150 cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
23.6.10 17:30

No právě mě zarazilo, že se ty podsedáky dělají d o15kg a 3 let. Já si taky myslím, že autosedačka bude lepší. Tak do ní půjdeme taky i pro starší dceru

• Citovat
  • Upravit
2318
23.6.10 17:37

Máme dvoje sedačky, v každým autě jedny. Podsedák je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
23.6.10 18:43

Taky jsem pro sedačku, podsedák vůbec nechrání, jen zvedne dítě kvůli pásům. Při bočním nárazu absolutně nechrání. To radši ušetřím jinde.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
23.6.10 18:55

Meduzo, já se neptám ani tak kvůli šetření jako kvůli pořizování dalšího velkýho krámu. Manželovi jsem to ani nenavrhla, ten by mě hnal rovnou :roll: . Víceméně jsem na 100% byla rozhodnutá pro sedačku, jen jsem chtěla vědět, jak to funguje jinde a už je u mě rozhodnuto definitivně.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
23.6.10 18:56

Díky za reakce všem.

• Citovat
  • Upravit
11343
23.6.10 19:56

Máme 2 auta a 4 sedačky taky kvůli školce. 2 dražší (MC a Romer) v jednom a v druhém dvě levnější. Pokud jezdíme jinam než do/ze školky, máme v autě, kterým jedeme, ty dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
23.6.10 20:10

Inge, tak nějak si to taky představuju, díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
23.6.10 20:13

no naši mají v autě babičky podsedáky a dokoupili si k nim něco, co se připíná na zapnutý bezpečnostní pás, aby ho děti neměli u krku, ale nechtěj po mě vědět jak semu říká…

• Citovat
  • Upravit
7159
23.6.10 20:57

určitě sedačku, podsedák je z hlediska bezpečnosti k ničemu, nemá ochranu hlavy, ramen, boků, a nevde pás správně přes rameno
jinak u nás 3 děti, 1 auto a 8 sedaček - občas si děti berou prarodiče, tak aby bylo čím jezdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
23.6.10 21:31

Steeve, díky, taky jsem to tak chtěla, jen mě zajímalo, jak to mají jinde. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1026
24.6.10 10:35

U nás jsou 2 auta a 3 autosedačky pro staršího. Já mám Romer Kidfix. Děda, který ho vozí každé ráno do školky, má Romer Kid. Manžel vozí málo, ale když dvakrát přijel s malým bez sedačky, tak jsem autosedačku koupila i k němu do auta (Cybex Solution za velice slušnou cenu).

Malá je zatím ve vajíčku a jezdí jen se mnou, tak je to ještě jednoduché. Vůbec netuším, jak to uděláme až vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
24.6.10 10:43

Petto, já včera manželovi řekla, že mě jen napadl podsedák… no to jsem si vyslechla. Jet bez autosedačky bych taky nedovolila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix