Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No, jelikož je sedačka povinná do 150 cm nebo 36 kilo, tak bych určitě koupila sedačku. Podsedák sice zákon taky splní (je otázkou jak dlouho, myslím, že se plánuje změna), ale z hlediska bezpečnosti je k ničemu.
A dcera mi přijde ještě hodně malá, ještě dlouho bude jezdit v sedačce.
O podsedáku bych uvažovala maximálně pro dítě nad 10 let, kterému chybí něco malinko do 150 cm…
No právě mě zarazilo, že se ty podsedáky dělají d o15kg a 3 let. Já si taky myslím, že autosedačka bude lepší. Tak do ní půjdeme taky i pro starší dceru
Máme dvoje sedačky, v každým autě jedny. Podsedák je k ničemu.
Taky jsem pro sedačku, podsedák vůbec nechrání, jen zvedne dítě kvůli pásům. Při bočním nárazu absolutně nechrání. To radši ušetřím jinde.
M.
Meduzo, já se neptám ani tak kvůli šetření jako kvůli pořizování dalšího velkýho krámu. Manželovi jsem to ani nenavrhla, ten by mě hnal rovnou
. Víceméně jsem na 100% byla rozhodnutá pro sedačku, jen jsem chtěla vědět, jak to funguje jinde a už je u mě rozhodnuto definitivně.
Máme 2 auta a 4 sedačky taky kvůli školce. 2 dražší (MC a Romer) v jednom a v druhém dvě levnější. Pokud jezdíme jinam než do/ze školky, máme v autě, kterým jedeme, ty dražší.
no naši mají v autě babičky podsedáky a dokoupili si k nim něco, co se připíná na zapnutý bezpečnostní pás, aby ho děti neměli u krku, ale nechtěj po mě vědět jak semu říká…
určitě sedačku, podsedák je z hlediska bezpečnosti k ničemu, nemá ochranu hlavy, ramen, boků, a nevde pás správně přes rameno
jinak u nás 3 děti, 1 auto a 8 sedaček - občas si děti berou prarodiče, tak aby bylo čím jezdit
Steeve, díky, taky jsem to tak chtěla, jen mě zajímalo, jak to mají jinde. ![]()
U nás jsou 2 auta a 3 autosedačky pro staršího. Já mám Romer Kidfix. Děda, který ho vozí každé ráno do školky, má Romer Kid. Manžel vozí málo, ale když dvakrát přijel s malým bez sedačky, tak jsem autosedačku koupila i k němu do auta (Cybex Solution za velice slušnou cenu).
Malá je zatím ve vajíčku a jezdí jen se mnou, tak je to ještě jednoduché. Vůbec netuším, jak to uděláme až vyroste.
Petto, já včera manželovi řekla, že mě jen napadl podsedák… no to jsem si vyslechla. Jet bez autosedačky bych taky nedovolila.
Ahoj všem, potřebuju radu. Koupili jsme druhý auto a ted řešíme, jak s autosedačkama. Já si samozřejmě ve svým autě nechám ty, co máme, ale co do druhýho? Vypadá to tak, že manžel bude děti ráno vozit do školky a já odpol. pro ně a víceméně s nima budu jezdit já - na nákupy, po výletech, k babičce atd.. Chci se zeptat, jak to máte vy? Máte dvoje sedačky tj.v každým autě? Starší dcera má cca 107cm a skoro 18kg a přes 4 roky, tak řeším, jestli kupovat taky autosedačku nebo už jen podsedák. U malý je jasný, že se bude kupovat druhá autosedačka. Starší dceři samozřejmě v mým autě autosedačka zůstane.
Díky za rady.