Pro steeva

3226
18.6.10 16:41

pro steeva

dobrý den,potřebovala bych poradit.
mám od vás autosedačku romer king plus.
dneska sem měla nehodu zezadu do mě napálilo auto,jela sem sama,ale autosedačka byla v autě nic jí není vypadá v naprostém úpořádku nic méně sem jí ještě z auto nevyndávala a řádně nezkoumala kuli pojištovně,ale kdyby opravdu v pořádku byla nevím zda jí můžu dál používat,jak poznám že je pořád bezpečná?? děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.6.10 17:57

ahoj, nejsem steeve:-), ale být tebou, koupím novou a dám k proplacení pojišťovně i tu autosedačku, nemůžeš poznat, jestli něco není vevnitř ruplé. normálně nahlásit na poj. mimo poškození auta také poškození věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
18.6.10 19:39

ahoj,taky si to myslim,ale známe pojištovny,mám strach aby když na ní nic neuviděj mě to uzanly :nevim: policajt mě řikal,že se většinou vyhazují ty z nárazem zepředu,nebo zboku,že to asi neuznaj tak nevim.je to pech šetřila sem na ní a ted todle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
18.6.10 20:47

Já taky nejsem Steeve.
My měli těžkou autonehodu cca před rokem. Sedačce podle našeho velkého prozkoumání nic nebylo. Byl to tedy čelní náraz do stromu. Pojišťovna nám ji neproplatila, protože nebyla v pojištění uvedená. Kupovali jsem novou. Takže pro klid v duši bych koupila novou. Ve specializovaném obchodě nám řekli, že výhodnější je koupit novou, než používat na nějaké testy. Takže tato, sice smutná zkušenost, od nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
18.6.10 20:51

Kubina,
je to doopravdy pálka, ale co se dá dělat. Ony tam mohou být mikroskopické trhlinky, které jsou vidět pouhým okem a podruhé by to nemuselo vydržet. Podle toho jak silný byl náraz.
My jsme v ní tedy ještě cca 2 měsíce jezdili, ale byli to doopravdy pouze pocuky do města a zpět, stejně jsme nebyli schopni nikam jinak dojet. A do nového auta šla už nová, sice jsme už nebrali King plus, protože byla dcerce už doopravdy knopová, takže nám bylo doporučeno už vzít vyšší verzi sedačky. Což mi zase vadí, že tam není 5ti bodový pás, ale co se dá dělat. Stejně by jsme ji za další dva měsíce museli koupit, protože se zimní budou už „řvala“ jak ji opěrka hlavy tlačí do ramen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
18.6.10 21:05

Taky jsme měli těžkou nehodu,nic se nikomu nestalo,ale byl to děsa rána strašná- sedačce nebylo na oko nic- ale hasiči řekli vyhodit,tak jsme vyhodili,jen jsme s ní dojeli domů,ale trnula jsem hrůzou!!! :pocitac:
Ale u tebe by to mohlo být jinak,nebylo v ní dítě,takže ty pásy nevyletěly- alespoň to říkali hasiči,že je ten největší problém,ale počkej radši na Steeva,já osobně bych ji určitě vyhodila,pro klid duše!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.6.10 08:00

to je mi líto, že jste měli nehodu,
obecně, pokud je nehoda ve větší rychlosti než 10km /hod, tak by se sedačka měla vyměnit, takže dejte to na pojišťovnu- ukažte jim to v návodu, str. 14, odst. 6, že sedačka není schopna dalšího bezpečného provozu
pokud by byl problém s pojišťovnou, ozvěte se něco s tím uděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
19.6.10 12:13

moc děkuji,uvidíme až příjdou z pojištovny,ale mám strach jestly se to pojištění vztahuje i na věc uvnitř auta,jak výše někdo uvedl,ten pán co do mě vlítnul měl jen povinné ručení :nevim: ,uvidíme až příjdou co mě řeknou snad něco pozitivního,mám jí od února :zed: a auto bylo našich :zed: ,takže jenom starosti,zatím moc díky. dám vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.10 20:36

tak pokud se čerpá z povinného ručení, tak se škoda na sedačce musí vyplatit - povinné ručení se vztahuje na škody způsobené na vozidle, zdraví i věci třetí poškozené strany - takže z POV určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
20.6.10 17:52

Karolínko … nám to naproplatili a to auto bylo zrušené … prostě to není uvedené v povinném ručení, zjišťovali jsem to docela důkladně. Nevím to už přesně, ale co si pamatuji, tak ta paní asi z toho povinného ručení říkala, že by to muselo být ještě připojištěné k tomu. Neměli jsme nárok na to nárok, ale i tak jsem za to auto ještě dostali peníze, tak aspoň tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.10 18:53

tak já o tom něco vím, protože dělám v pojišťovně a stopro na to mají nárok. Nesmí se dát. Žádné připojišťění - prostě když tu nehodu způsobil někdo jiný, tak mají nárok na úhradu všech škod - na autě, na věci, na zisku, na zdraví, od toho je povinné ručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
20.6.10 19:47

jéé Karol doufám že to tak bude :-D ,protože to by byla tento týden jediná dobrá zpráva,já dám vědět až bude PO .dikas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.10 20:06

OK, radila bych ofotit pro pojišťovnu část návodu na tu autosedačku, jak psal steeve, že je tam uvedené, po nehodě nepoužívat a hlavně, při nahlašování pojišťovně nahlásit poškození vozidla a také škodu na věci - autosedačku, protože ta není část vozidla a musí se nahlásit jako věc, stejně tak, kdybyste chtěli uplatnit nějaké další poškozené věci - zavazadla atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
23.6.10 18:21

zdravím,tak sem dnes byla na pojištovně a tam mi bylo řečeno,ikdyž to v návodu jasně stojí,že potřebuji od výrobce zprávu otom,že ta autosedačka již není schopná provozu a že již není bezpečná?ale nejdřív jí ještě musí vidět likvidátor,tak co ted mám vám jí nějak zaslat na prozkoumání?kdyžták vám můžu zavolat na domluvu,nebo e-mail?děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.10 20:20

co ti řekli na pobočce - na to kašli, tam jsou vždycky ti „nejchytřejší“ a ví houby. Normálně ofoť ten návod a pošli to spolu s ostatními dokumenty, co se týče auta pod tím čísem škodní události. Hlásila jsi to telefonicky nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí