Autosedačky a podsedáky

187
3.2.11 13:07

autosedačky a podsedáky

Ahoj holky jak je to z autosedačkama nevíte?Mám na malou ještě tu malou sedačku vajíčko.Vím že dopředu ju můžu dát,jen když není v autě airbag.Jinak bývá teda vzadu a musí být naopak?Jako v protisměru jízdy?Už není úplně mimčo je jí 9 měsíců,takže už je delší a když je naopak tak jí to už bude vadit na nožky.Už ju můžu dávat normálně nebo jak to je?nevíte?A ještě by mě zajímalo myslíte že má starší dcera 6.let,by mohla sedět ve předu,když bude mít podsedák,nebo se to nesmí?Jo a koupila jsem si vozík za kolo,psaly tam že se do něj dá přidělat autosedačka vajíčko,máte takovej někdo?Si tak říkám jak to tam přidělám u návodu to vůbec nebylo.A vtom vozíčku asi ju tam dám normálně ne jako ne naopak to by byla asi blbost že?Prosím o vaše zkušenosti a názory :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
570
3.2.11 13:10

Co se týče autosedačky, to bych nechala větším odborníkům…
Autosedačku do vozíku za kolo jde dát. My měli croozer pro 1 dítě, lze tam samozřejmě dát pouze vajíčko, uchytit ho gumycukama a tak… Ale 9ti měsíční dítě už asi samo sedí, takže bude jednodušší, když už ho normálně posadíš do té sedačky, co je součástí vozíku.
I když možná pro něj bude pohodlnější být v té autosedačce… to musíte zkusit. Z mého pohledu je to i bezpečnější, je tam víc schované.
A samozřejmě po směru. Abys na něj viděla tím okýnkem a ono vidělo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
3.2.11 13:13

No už sice sedí,ale ještě tak nestabilně,měla trošku problémy,takže myslým že ze sedačkou to bude lepší no.Od 6 týdnů má řemínky,takže je omezená v pohybu,ted chodíme na rehabilitace a doma nejméně 6 krát denně cvičit.No to už vybočuju s tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.2.11 13:25

Já odpovím na ten zbytek :-)
Vajíčko se v autě nesmí dávat jinak než protisměrně, takže doku bude ve vajíčku, tak musí jezdit v protisměru. Do posměrné sedačky může jít až když splní tyhle 3 podmínky: 9měsíců (to jak píšeš máte), 9 kilo a jistě sedět (což ještě nesplňuje). Jo a to že přečuhují nožičky z vajíčka nevadí.
Jinak starší dcera sedět vpředu smí, ale rozhodně nedávej pouze podsedák, ale kompletní sedačku 15-36 (předpokládám, že 15 kilo už má), podsedák sice dle zákona zatím stačí (mají to měnit), ale z hlediska bezpečnosti to je jak kdyby neměla nic. Ono je vůbec otázkou, zda je dobré vozit dítě vpředu, jestli by spíše neměla dělat vzadu společnost mimču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 13:26

Moc nevím, ale autosedačku vajíčko v autě vždy v protisměru!!!
Jinak já sama za sebe bych šestileté dítě dopředu v autě neposadila ani náhodou, a i dozadu bych mu dala sedačku, ne jen podsedák.

• Citovat
  • Upravit
7159
3.2.11 13:43

dítě může sedět vepředu na sedadle, ale musí mít sedačku odpovídající kategorie( u sedačky protisměrné tedy 0-13 a 0-18 musí mít deaktivován airbag, u ostatních posměrných se airbag nechává zapnutý jen se posune sedadlo co nejvíce dozadu) a musí tuto variantu povolit výrobce auta a autosedačky- to se dozvíte vnávodu k autu a autosedačce
ale vždy je bezpečnější vozit dítě na zadním sedadle, ne ve předu.
do posměrné sedačky musí dítě mít nejméně 9kg, 9 měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější, pokud pořádně nesedí či nemá stanovené míry nechte ji ve vajíčku, že koukají nohy to nevadí, nesmí koukat hlava
dítě 6 let nechte ve velké sedačce 15-36, podsedáky jsou k ničemu, pouze velká sedasčka se zádovou opěrkou dokáže ochránit hlavu, boky, ramena, a vede pás správně přes rameno, to podsedák neochrání
ohledně vozíku za kolo, některé mají možnost přidělání autosedačky- je potřeba na to originál držák či popruhy, nebo se prodává i originál malá sedačka do vozíků, ale to podle typu vozíku by Vám měl tyto doplňky nabídnout prodejce vozíku, tam je to dítě pak klasicky po směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
3.2.11 14:30

taky sem přidám dotaz,ať nezakládám diskuzi.
Chceme třetí dítko a v autě vzadu máme jen 2 sedačky,uprostřed je jen dvoubodový pás.Je blbé dát nejstarší dítě dopředu(samozřejmě v sedačce 15-36kg),nebo koupit pak nejmladšímu autosedačku na dvoubodový pás.Asi mi napíšete že mám dát všechny 3 dozadu,ale co potom až nejmladší bude mít taky sedačku 15-36 a taková na dvoubodové pásy není ne?
Prosím napište mi svůj názor.Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
3.2.11 14:56
  • Citovat
  • Upravit
7159
3.2.11 17:05
kacudka píše:
taky sem přidám dotaz,ať nezakládám diskuzi.
Chceme třetí dítko a v autě vzadu máme jen 2 sedačky,uprostřed je jen dvoubodový pás.Je blbé dát nejstarší dítě dopředu(samozřejmě v sedačce 15-36kg),nebo koupit pak nejmladšímu autosedačku na dvoubodový pás.Asi mi napíšete že mám dát všechny 3 dozadu,ale co potom až nejmladší bude mít taky sedačku 15-36 a taková na dvoubodové pásy není ne?
Prosím napište mi svůj názor.Moc děkuju.

určitě je lepší vozit děti vzadu, je to bezpečnější, přeci jen airbagy jsou stavěné na dospělého člověka.
Pořiďte zatím dozadu sedačku na dvoubodový pás, ty se dělají nyní již jen 9-18, dle toho, že teprve chcete třetí dítě, ho ještě ani nečekáte, takže než se narodí uplyne nějaká doba, poté sedačka 9-18 je do cca 4 let, takže nejdříve za 5 let budete řešit situaci co po sedačce 9-18, a to můžete mít již jiné auto, a všechny nová auta již mají 3 tříbodové pásy, již se s dvoubodovým pásem nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
3.2.11 17:21

Steeve moc děkuju a ještě ze zeptám kam mám dát vajíčko?
Máš pravdu že je to zatím jen teoretická úvaha,jen mě to zajímalo. :wink: A třeba opravdu za pár let budeme mít jiné auto,to mě nenapadlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.2.11 17:23

zatím máš 2 děti,tak to neřeš, potom vajíčko na pravý kraj, tu 9-18 doprostřed a velkou na levý kraj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
3.2.11 17:30

já vím že jsem hrozná že už nad tím přemýšlím…
No jo,ale to už budeme mít 2 sedačky 15-36 a vajíčko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.2.11 18:32

tak to budete muset vyměnit auto, žádné vajíčko ani 15-36 se na dvoubodový pás nedělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
3.2.11 20:10

tak to jsem si přesně myslela.
Moc děkuju za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25242
4.3.15 11:52

Ahoj všem,
mám pár dotazů. Něco jsem na netu našla, ale přece jen nevím, co platí a co ne.
- Podsedák, se může dávat až od 25 kg? Je to pravda?
- Když budu vozit dítě na přední sedačce v autosedačce 15-25 kg (bude to pro nás chvilku nutnost), musí byt vypnutý airbag?
Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario