Autosedačky a podsedáky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
4.3.15 12:07

@Aries6 Na přední sedačce nemusí být airbag vypnutý, ale posuň tu sedačku co nejdál to jde. JInak podsedák - podmínky netuším, nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
4.3.15 12:18

@Aries6 airbag se u sedaček, které se umísťují po směru jízdy vypínat nesmí, jen sedadlo se musí dát co nejvíce dozadu. Podsedák bych dítěti nedala, ale tam záleží hlavně na výšce dítěte, aby ho neškrtil pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.3.15 13:36

@hdanca A ta výška je daná? Já ho kupovat nechci, ale pro případ nouze jsem chtěla do auta dědovi… kdyby se něco sešlo a neměli sedačku. Tak radši podsedák, jak nic. A další sedačku za 5000 kupovat nebudeme. Ale malá stejně zatím nesplňuje kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
4.3.15 13:49

@Aries6 to nevím, tak od 15kg jsou sedačky kvalitní kolem cca 3t, co jsem koukala. Kamarádka dávala malému podsedák od cca 4-5 let, vzrůstově byl průměr, ale stejně měl pas na krku a to i teď v 7 letech :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.3.15 14:47

@hdanca Já si právě myslím, když jsou od 25 kg. A to máme celkem velké děti, ale 25 kg budou mít tak v 5-6 nejdřív.
Já to řeším hodně dopředu, zatím není naštěstí důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.3.15 15:18

@Aries6 podsedák je od té doby, na kterou váhu je homologovaný, některé jsou od 15, některé od 25 kg, nevím jak moc dopředu to řešíte, ale v horizontu cca 2 let budou i u nás nejspíše podsedáky zrušeny, velké značky je už nyní nedělají, protože podle nových norem nesplňují normu( protože důležitá je ochrana hlavy, a tu podsedák nemá) jinak ty velké rostoucí sedačky 15-36 se i ty kvalitní bezpečné dají sehnat pod 2t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
4.3.15 16:00

Podsedák je něco, co jsem popravdě moc dobře nepochopila. Používá se z důvodu, aby dítěti nešel pás přes krk. Jenže větší dítě /pod 150cm/ sedící na podsedáku má často hlavu výš než sedadlo u auta. Takže při případném nárazu by nešel náraz do vyměkčeného sedadla auta, ale pěkně by mu to zlomilo krk dozadu. O bočním nárazu ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.3.15 18:12

@steeve Děkuji, já se tady chtěla zeptat spíš informačně, ale myslím, že se tomu vyhneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí